ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιός ρίχνει νερό στο μύλο της Ακροδεξίας

02:10 - 03 Απρ 2012
Τάκης Λαϊνάς

Γράφει ο Τάκης Λαϊνάς

Όπως το είχαμε προβλέψει, κατά τον προεκλογικό αγώνα ένα θέμα θα κυριαρχήσει. Αυτό των οικονομικών μεταναστών και της λαθρομετανάστευσης.

Θα κυριαρχήσει για έναν απλό λόγο. Γιατί τα δύο κόμματα εξουσίας  πανικόβλητα βλέπουν ότι κινδυνεύουν να μην τα καταφέρουν να πιάσουν την αυτοδυναμία αφού διαπιστώνεται καθημερινά ενίσχυση  της ακραίας Λαϊκής Δεξίας του κ. Καμμένου και της νεοναζιστικής ακροδεξίας της “Χρυσής Αυγής”. Φυσικά να μην ξεχνάμε και το ΛΑΟΣ που επίσης βλέπει «υγιείς» ακροδεξίες δυνάμεις να το εγκαταλείπουν και πλειοδοτεί σε ακρότητα προτρέποντας τους «νοικοκυραίους» να πάρουν τα όπλα, και τον νόμο στα χέρια τους για να προστατευθούν.

 

Και τι κάνουν για να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο.. Θίγουν με απίστευτη ελαφρότητα ένα από πιο κρίσιμα και ευαίσθητα θέματα, ρίχνοντας αφενός λάδι στη φωτιά και αφετέρου νερό στο μύλο των ακραίων που ευαγγελίζονται εθνική καθαρότητα.

 

Είδαμε λοιπόν πολύ πρόσφατα  τους γίγαντες της πολιτικής οξυδέρκειας κυρίους Χρυσοχοϊδη και Λοβέρδο  να φέρνουν με τον πιο επιπόλαιο τρόπο το θέμα της Δημόσιας Υγείας και λαθρομετανάστευσης στο προσκήνιο, δημιουργώντας πανικό στον απλό κόσμο, για ενδεχόμενες επιδημίες και πανδημίες στοχοποιώντας τους οικονομικούς μετανάστες  λίγο πολύ ως την πηγή όλων των υγειονομικών δεινών. 

 

Εδώ θα πρέπει να θυμηθούμε ότι ο κ. Λοβέρδος πριν λίγο καιρό, με το μανδύα του Προστάτη της εγχώριας τάξης και  ηθικής, δεν δίστασε ανάλγητα να φορτώσει σχεδόν όλα τα αφροδίσια νοσήματα σε όσες ξένες ασκούν με τον άλφα ή βήτα τρόπο το αρχαιότερο επάγγελμα.

 

Και όλα αυτά γιατί;  Γιατί πλησιάζουν εκλογές και πρέπει να δείξουν ότι παράγουν έργο για το καλό της κοινωνίας που «υποφέρει» από τους οικονομικούς μετανάστες , τους λαθρομετανάστες  και τους πολιτικούς πρόσφυγες  τους οποίους ομαδοποίησαν συλλήβδην, προβάλλοντας αριθμούς που οι ειδικοί μελετητές και εμπειρογνώμονες λένε ότι δεν ισχύουν.

 

Δυστυχώς όμως το μόνο που καταφέρνουν είναι να στρέψουν  το ξενοφοβικό κομμάτι της κοινωνίας προς τους ακραίους για έναν πολύ απλό λόγο.

 

Ο κόσμος γνωρίζει πολύ καλά πως αυτά είναι προεκλογικά τεχνάσματα, ώστε οι δύο αυτοί υπουργοί του ΠΑΣΟΚ να μείνουν στον αφρό της επικαιρότητας, προφασιζόμενοι ότι παράγουν έργο. Γιατί η κοινωνία γνωρίζει πως τόσα χρόνια, τα δύο μεγάλα κόμματα δεν έχουν κάνει  απολύτως τίποτα για να βρεθεί μία σοβαρή και βιώσιμη λύση στο θέμα των οικονομικών μεταναστών, λαθρομεταναστών και των πολιτικών προσφύγων.

 

Γιατί η Κοινωνία και κυρίως το ξενοφοβικό κομμάτι της γνωρίζει πως η Πολιτεία, ξεχαρβαλωμένη ούσα  αδυνατεί να δώσει πρακτικές λύσεις όσον αφορά την προστασία του πολίτη και της καθημερινής διαβίωσης του, λύσεις τις οποίες έδωσαν με τον χειρότερο και πιο επικίνδυνο τρόπο τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

 

Ας μην ξεχνάμε ότι ο κ. Χρυσοχοϊδης έχει διατελέσει Υπουργός Δημόσιας Τάξης. Μόνο που τα εύσημα τα πήρε για την τρομοκρατία ( ας μην ήταν η Scotland yard και ακόμη θα τους ψάχναμε) και για τίποτα άλλο απολύτως. Λες και ούτε λαθρομετανάστευση υπήρχε την εποχή του, ούτε trafficking.

 

O δε κύριος Λοβέρδος διατελέσας  Υφυπουργός Εξωτερικών επί πολλά έτη  ίσως θα μπορούσε να μας πει για το πόσα χρόνια μας κυνηγάνε οι ευρωπαίοι να κάνουμε κάτι για την λαθρομετανάστευση και πόσα κονδύλια που διέθετε η Ευρώπη προς αυτό το σκοπό πήγαν στον βρόντο.

 

Αναφορικά με τη ΝΔ, αυτή κινείται σε ακόμη πιο επικίνδυνα μονοπάτια με τον αρχηγό της να αρματώνεται και να διαλαλεί  «Εμείς θα πρέπει -και θα είμαι καθαρός- να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας. Έχουν, σήμερα, καταληφθεί πολλές πόλεις στην Ελλάδα, από παράνομους λαθρομετανάστες. Θα καταργήσουμε το νόμο του Ραγκούση για την ιθαγένεια. Ένα νόμο που μετέτρεψε την Ελλάδα σε μαγνήτη για τους λαθρομετανάστες, για ανθρώπους ταλαιπωρημένους από τον Τρίτο Κόσμο».

 

Λέτε να είναι τυχαία η χρήση της λέξης «καθαρός» στην δήλωση του κ. Σαμαρά; H μήπως έχει σχέση η λαθρομετανάστευση και η καταπολέμηση της με την παροχή ιθαγένειας σε οικονομικούς μετανάστες δεύτερης και τρίτης γενιάς;  Φυσικά ούτε ο κ. Σαμαράς, λέει πόσα κονδύλια χάθηκαν επί διακυβέρνησης της ΝΔ για την αντιμετώπιση του θέματος και για την δημιουργία είτε κέντρων υποδοχής είτε κέντρων κράτησης ( και όχι φιλοξενίας όπως θέλουν να το παρουσιάζουν). 


Τι καταφέρνουν λοιπόν φέρνοντας το θέμα αυτό στην πρώτη γραμμή του προεκλογικού αγώνα; Να συντηρούν τις πεποιθήσεις περί αναξιοπιστίας τους, να εντείνουν την ξενοφοβία και τα πιο επικίνδυνα αντανακλαστικά της κοινωνίας, και να στρέφουν ακόμη και όσους δεν ασπάζονται τις ακραίες εθνικές καθαρές λύσεις, προς ακραίους σχηματισμούς.

 

Και όσο στρέφουν κομμάτια της κοινωνίας προς τα άκρα τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος να επικρατήσει το χάος αν το εκλογικό αποτέλεσμα τους φέρει όλους στην Βουλή. Κάτι σαν το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:15 - 03 Απρ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.