ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Περί κοριών το ανάγνωσμα

12:24 - 05 Απρ 2016 | ck
Στη ταινία "Οι ζωές των άλλων", παρακολουθήσαμε την ιστορία ενός χαφιέ της Στάζι, της μυστικής αστυνομίας της τότε λεγόμενης Ανατολικής Γερμανίας, που παρακολουθούσε, φακέλωνε, συνελάμβανε, ανέκρινε, φυλάκιζε και τρομοκρατούσε εκατομμύρια πολίτες. Κάτω από αυτές τις αποπνικτικές συνθήκες, γεννήθηκε και μεγάλωσε μια κοπέλα, που άκουγε στο όνομα Ανγκελα Δωροθέα Κάσνερ, μετέπειτα γνωστή ως Ανγκελα Μέρκελ. Η γυναίκα αυτή, καγκελάριος της ενωμένης πλέον Γερμανίας, είναι πλήρως εξοικειωμένη με τις τακτικές του Ψυχρού Πολέμου. Ενας στρατός από κατασκόπους και χαφιέδες πάσης εξειδικεύσεως παρακολουθούσε εχθρούς και δικούς της παντού και από παντού.

Η περίοδος Μακάρθι στις ΗΠΑ ήταν μια αντίστοιχη εποχή πολιτικής και κοινωνικής παράνοιας, προκειμένου να απολυμανθεί η Αμερική από ίχνη της κομμουνιστικής "νόσου". Ευτυχώς σχόλασε ο Ψυχρός Πόλεμος και ανασάναμε, τέτοια πράγματα δεν συμβαίνουν πια. Οι πολίτες είναι ελεύθεροι να πιστεύουν ότι θέλουν, να λένε τις απόψεις τους ανοιχτά, χωρίς να φοβούνται. Οι λαοί δεν λύνουν πια τις διαφορές τους με απειλές ολοκαυτωμάτων, αλλά με δημοκρατικές συνεργασίες. Κανείς δεν χρειάζεται να παρακολουθεί κανέναν. Ολες οι χώρες (πλην των βαρβάρων, παρανοϊκών και εξτρεμιστών) ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ασφάλεια των πολιτών τους. Οι κατάσκοποι πήραν σύνταξη και γράφουν μυθιστορήματα. Οι χαφιέδες αυτοκτόνησαν από τύψεις.

 

 

Κατόπιν όλων αυτών, η Ανγκελα Μέρκελ, όταν προ καιρού ανακάλυψε κοριό στο κινητό της, έπεσε από τα σύννεφα! Σοκαρισμένη, πήρε τον Μπαράκ Ομπάμα: "Με παρακολουθείτε"; βρυχήθηκε η καγκελάριος σαν θυμωμένο ντόμπερμαν. "Οχι εσάς προσωπικά", κλαψούρισε ο πλανητάρχης σαν μαλωμένο κουτάβι. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, προ ημερών μας προέκυψαν και οι διάλογοι του Πολ με τη Ντέλια, κι από κοντά οι επιστολές Τσίπρα, Λαγκάρντ, καθώς και οι δηλώσεις του διοικητή της ΕΥΠ. Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα...

 

 

Υ.Γ.

 

- Κι εκεί που πιστεύαμε ότι είχαμε πλήρως εξουθενωθεί, οι Τσίπρας-Καμένος (όπως ακριβώς και οι προκάτοχοι Σαμαράς-Βενιζέλος) συμφώνησαν -μεταξύ τους- να εξαντλήσουν (και) την τετραετία! Οποιος ψάχνει, βρίσκει.
- "Μπήκαν τα γίδια στο μαντρί κι οι φόροι μες στη στάνη, όχου μωρέ τρομάρα σας, να μην το μάθει η μάνα σας" (δημώδες - η χαρά του κλαρινογαμπρού).

Τελευταία τροποποίηση στις 12:29 - 05 Απρ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.