ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Περί κεκτημένων γενικώς...

11:05 - 16 Αυγ 2016 | ck
Το "σύνδρομο των κεκτημένων" το βρίσκω χειρότερο από το "κατοχικό σύνδρομο". Το δεύτερο στηρίζεται σε μία εξακριβωμένη ιστορική πραγματικότητα: Οι Ελληνες λιμοκτόνησαν στην Κατοχή - και φοβήθηκαν την πείνα τόσο, που ακόμα ψωμόλαδο μπουκώνουν τα παιδιά τους. Το πρώτο σύνδρομο ανήκει στην κατηγορία των ιστοριών με φίδια: Συγγενεύει με τα μπαρμπούνια που τηγάνιζε ο Εξαδάκτυλος και μαρμάρωσε μαζί με τη φριτέζα μέχρι νεωτέρας.

Να ανοίξουν μαγαζιά την Κυριακή; Ζονγκ! Ανοιξες την πόρτα για να καταστρατηγηθεί η αργία των χαμηλόμισθων εμποροϋπαλλήλων. Διότι όλοι οι περιπτεράδες, ψιλικατζήδες, εβγατζήδες, μινιμαρκετάδες και λοιποί συγγενείς αυτών (χώρια το σύνολο των εμποροϋπαλλήλων σε όλες τις περιοχές της χώρας) που δουλεύουν Κυριακές δεν είναι εργαζόμενοι; 'Η το κάνουν από χόμπι, ή ανήκουν σε κάποια σατανιστική σέχτα και φέρουν τη σφραγίδα του Θηρίου. Φαρμακεία ανοιχτά το Σαββατοκύριακο; Τι λες καλέ! Θα ανοίξεις την θύρα ασφαλείας των εργασιακών μας κεκτημένων - σκάσε και λουκέτωσε. Που είναι ηλίου φαεινότερον ότι στο φαρμακείο της γωνίας τραβιέται ο πελάτης, όχι για γούστα και χαβαλέ, αλλά επειδή έχει κάποιο επείγον θέμα (ενίοτε θέμα ζωής και θανάτου). Μπα, αυτό δεν έχει σημασία - τον νου σας στην.. "Κερκόπορτα". Προέχουν πάντα άλλωστε τα "μπάνια του λαού" - φυσικά και των φαρμακοποιών!


Aμ' οι άλλοι πάλι; Nαι, για τα παιδιά του.. "πρώτη φορά η αριστερά στην εξουσία" μιλάμε, σαν πολύ μεγάλη ελαστικότητα (μεγαλύτερη από τη συνηθισμένη τους) φαίνεται να επιδεικνύουν τελευταία για τους καταληψίες κτηρίων, τους εισβολείς ναών και τους πάσης φύσεως μπαχαλάκηδες. Για να μη ξεχάσουμε και τη μεγάλη τους ανεκτικότητα στα μπινελικώματα των Eλληναράδων εντός των χώρων του Κοινοβουλίου με όποιον τους γουστάρει - όπως και παλιά (όταν βρίσκονταν στην αντιπολίτευση) που δεν ψήφισαν τη διακοπή της κρατικής χορηγίας στους Χιτλερόβιους (ναι, αυτούς με το βίντατζ σύνθημα "το καλύτερο σαπούνι γίνεται από κομμούνι"). Γιατί, μαρμαρωμένε βασιλιά, βοήθησαν -στο παρελθόν- και ανέχονται -ακόμα και σήμερα- τους επίδοξους σαπωνοποιούς τους; Μα.. για να μην ανοίξουν την πόρτα της σύμπλευσης με τους από παράδοση "συστημικούς", λίγο θέλει να γίνει η στραβή και τρέχουμε ξανά μανά με τα μπαρμπούνια; - μετάφραση μεθ' ερμηνείας: τα πάντα για να παραμείνουν στην εξουσία.

 

Στο μεταξύ, όσο εμείς βαράμε "γερμανικά" νούμερα για να μην την πέσουν οι βάρβαροι στην εργασιακή "Aφύλακτη Θύρα", έχουν μπουκάρει από την Κεντρική Είσοδο τα στίφη των βασιβουζούκων, κανονικά και με τον νόμο - μη σας πω και καλεσμένοι. Μας έχουν γδάρει, δεν έχουν αφήσει άξυστο ούτε λέπι από μπαρμπούνι - φρέσκο ή κατεψυγμένο. Και με σύσσωμη την αντιπολίτευση αποτελούμενη από μικρότερα ή μεγαλύτερα κόμματα παλιάς κοπής αλλά και σταθερά απασχολημένα με τα συνηθισμένα τους τερτίπια και τη μικροπολιτική (με δυό λόγια στη κοσμάρα τους), κάποιος τελικά πρέπει να μας εξηγήσει που βλέπουν τώρα τελευταία ορισμένοι το.. "φως" στην άκρη του τούνελ.

 

Υ.Γ.

  • Ας μην ξεχάσουμε να πούμε και ένα.. "συγχωρεμένη" στη Κριστίν Λαγκάρντ για τις πρόσφατες "συγνώμες" της (το Χριστινάκι τραγουδά, της βάρκας κυβερνήτης, γλυκιά που ειν' η φωνή της...) και τη "παραδειγματική" τιμωρία του ψυχρόξινου και αντιπαθέστατου Πόουλ Τόμσεν (διά της μεθόδου της.. προαγωγής του!) για τα "θαλασσώματα" των προγραμμάτων του Ταμείου στην Ελλάδα.
  • "Ενδιάµεσες εκπτώσεις" στα τροϊκανά πάει να πει: "Ο επιχειρηµατίας βρίσκεται στα πρόθυρα του Κορυδαλλού ή του Δροµοκαΐτειου, κι επειδή το Δαφνί "πάσχει", τσακίδια µπείτε µέσα και ψωνίστε δυό τσιµπιδάκια, την τρέλα µου µέσα για µαγαζάτορας..."
  • Εγώ πάντως την Κυριακή θα ψωνίσω όπως όλοι οι Ελληνες την τελευταία επταετία: Από σβέρκο!
Τελευταία τροποποίηση στις 11:35 - 16 Αυγ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.