ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η υψηλή τεχνολογία ως κίνητρο ανάκαμψης και προκοπής!

09:44 - 14 Δεκ 2009 | Marketing Browser
Η χώρα μας, όπως και πολλές άλλες στον κόσμο, αντιμετωπίζει λίγο πολύ τα ίδια προβλήματα, που αφορούν την οικονομία, το “πάγωμα” της αγοράς, τις καθημερινές συνθήκες διαβίωσης, μια μάλλον “εχθρική” παιδεία, και ένα ανεπαρκές δημόσιο σύστημα εξυπηρέτησης των πολιτών.

Κατά πολλούς ειδικούς, στις προηγμένες τεχνολογικά κοινωνίες, η αίσθηση αλλά και η πίστη, ότι η υψηλή τεχνολογία μπορεί να παίξει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην ανάκαμψη της οικονομίας αλλά και σε πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην καθημερινότητα και στην εξέλιξη τους στο μέλλον.

Απαντώντας στο σημαντικό αυτό ερώτημα, οι καταναλωτές στις ΗΠΑ φαίνεται πως πιστεύουν ότι η προηγμένη τεχνολογία μπορεί να είναι η απάντηση. Αυτό, προκύπτει από την online έρευνα που διεξήγαγε το The Harris Poll, σε 2.355 Αμερικανούς πολίτες, σχετικά με την προηγμένη τεχνολογία.

Ειδικότερα: περίπου τα τρία τέταρτα των Αμερικανών (73%), πιστεύουν, ότι οι επενδύσεις στην καινοτομία και στην επιστήμη της προηγμένης τεχνολογίας στην εκπαίδευση, είναι το κλειδί για την μακροπρόθεσμη επιτυχία της χώρας. Επίσης, οι καταναλωτές στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα στην αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας τους, ώστε να προχωρήσει σε επενδύσεις στα υβριδικά και εναλλακτικά σε καύσιμα οχήματα. Οπως λένε επτά στους δέκα (71%), οι επενδύσεις αυτές αλλά και η εφαρμογή των προηγμένων τεχνολογιών στα οχήματα, μπορεί να σημάνει την επιβίωση της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Επτά στους δέκα (71%), πιστεύουν, ότι το κόστος των επιχειρηματικών ταξιδιών, μπορεί να μειωθεί αν η τεχνολογία, όπως της video συνδιάσκεψης, αξιοποιηθεί καλυτέρα. Επίσης, το 67% πιστεύουν, ότι θα βελτιώσει την καθημερινότητά τους η χρήση και άλλων ιδεών, οι οποίες είναι ευρέως υποστηριζόμενες, όπως η χρησιμοποίηση της τεχνολογίας στην παραγωγή «πράσινων προϊόντων και υπηρεσιών» και στη διαχείριση των ιατρικών δεδομένων.

Μερικές εφαρμογές της υψηλής τεχνολογίας, είναι πολύτιμες όταν είναι πρακτικές. Βλέποντας μερικές προηγμένες εφαρμογές στις ασύρματες κινητές συσκευές, οι οποίες εισέρχονται τώρα στην αγορά ή πρόκειται να εισαχθούν στο μέλλον, μια περιοχή που ερευνήθηκε ήταν η χρήση στην αξιολόγηση της κίνησης και μεταφοράς. Πάνω από το ένα τέταρτο των καταναλωτών (28%), βρήκε ενδιαφέρουσα την ιδέα να χρησιμοποιούν την τεχνολογία του GPS, για να αποφασίσουν τη συντομότερη διαδρομή που έπρεπε να ακολουθήσουν, αποφεύγοντας τα μπλοκαρίσματα και την κίνηση στους δρόμους των πόλεων που διαμένουν. Επίσης, το ένα τρίτο των καταναλωτών, έδειξε, ότι θα τους ενδιέφερε πολύ να παραγγέλλουν ασύρματες κινητές συσκευές, για να παρακολουθούν την απόδοση των αυτοκινήτων τους σε πραγματικό χρόνο, τα οποία θα είναι σε θέση να τους προειδοποιούν και να τους συμβουλεύουν, για προβλήματα που αναπτύσσουν και να τους ενημερώνουν για το λογισμικό που απαιτείται για να κινούνται με καλύτερη και μεγαλύτερη απόδοση. Δηλαδή, κάτι σαν ένα κινητό tune up.

Λαμβάνοντας υπόψη τον σημαντικό ρόλο που έχουν τα κινητά τηλέφωνα, στη ζωή πολλών ανθρώπων, δεν αποτελεί έκπληξη ότι το 27% εξ αυτών, πιστεύουν, ότι η ιδέα να ελέγχουν τα οικιακά τους συστήματα ή συσκευές, μέσω των κινητών τους, θα μπορούσε να ενθαρρύνει πολλούς παρόχους εξυπηρέτησης, οι οποίοι βρίσκονται στο στάδιο και στη διαδικασία ανάπτυξης δικτύων νέας γενιάς.

Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να δούμε τα ευρήματα μιας αντίστοιχης έρευνας και στην Ελλάδα, αν και θεωρώ πως, πάνω - κάτω θα κατέληγε στα ίδια συμπεράσματα.

Πάνος Τσαγκαράκης
[email protected]  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.