ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Barcode scanning μέσω smartphones…

08:47 - 12 Ιουλ 2010
Πιστεύατε, πριν από μερικά χρόνια, ότι θα έρθει η στιγμή που θα σας δινόταν η δυνατότητα μέσω του τηλεφώνου σας, να σκανάρετε το barcode ενός προϊόντος και να λαμβάνετε επιπρόσθετες πληροφορίες αλλά και άμεση εξυπηρέτηση σχετικά με αυτό;

«Τυχαίο; δεν νομίζω» για να θυμηθούμε και την τρέχουσα, καταπληκτική διαφήμιση του αριθμού πληροφοριών του ΟΤΕ. Και όμως η eBay, μόλις πρόσφατα, ανακοίνωσε ότι έβγαλε στην αγορά, το Redlaser, το οποίο σας επιτρέπει να το εφαρμόσετε στο τηλέφωνό σας και να σκανάρετε barcodes. Το πρόγραμμα, σας παρέχει τη δυνατότητα να δείτε, μετά το σκαναρισμα, πόσο κοστίζει και ακόμα αν μπορείτε να το κερδίσετε. Η δε Scanbuy, μόλις ανακοίνωσε, ότι παρέχει δωρεάν το σύστημα barcode-scanning-software-development kit για τους Android developers.

Από όσα γνωρίζουμε για τα συστήματα προσωπικής οργάνωσης – ιδιαίτερα από αυτά, που αναφέρονται στο κλασικό βιβλίο του John Holland's Emergence – η δομή του tagging, μας επιτρέπει να αναδείξουμε πολλές νέες λειτουργίες και δυνατότητες. Είναι γεγονός, ότι το page link είναι ένα σίγουρο tag, διαφορετικά χωρίς αυτό, δεν θα υπήρχε η Google. Με την ίδια έννοια, τα Redlaser και Scanbuy, κατανοούν ξεκάθαρα το barcode, σε μια υπάρχουσα και αναπτυσσομένη δομή tagging, η οποία μας βοηθά να συνδέσουμε τον φυσικό κόσμο με τον ψηφιακό, δηλαδή τη διαδραστικότητα του marketplace με το marketspace.

Με απλά λόγια, τα νέα συστήματα μας δίνουν τη δυνατότητα να σκανάρουμε με το τηλέφωνο μας το barcode ενός προϊόντος με το οποίο έχουμε κάποιο πρόβλημα, πχ. ένα μίξερ και αμέσως το μοντέλο και η κατασκευή του θα εμφανιστούν στην οθόνη του τηλεφώνου, κατόπιν επιλέγοντας από το μενού – το οποίο προσφέρουν τα συστήματα αυτά – πληκτρολογούμε το «πρόβλημα» που παρουσιάζει. Αμέσως, ο τεχνικός εξυπηρέτησης της εταιρίας θα μας καλέσει για να μας βοηθήσει, γνωρίζοντας τα πάντα σχετικά με το πότε αγοράσαμε το προϊόν, από πού, την εγγύηση που έχει κλπ.

Άλλη μια επαναστατική καινοτομία της τεχνολογίας των έξυπνων τηλεφώνων και του internet, στην πληροφόρηση και το επίπεδο εξυπηρέτησης των καταναλωτών. Και έπεται συνέχεια!

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.