ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τέλος εποχής για το BlackBerry;

10:05 - 16 Αυγ 2010
Οι καταναλωτές, που χρησιμοποιούν τα smartphones είναι ευτυχείς με αυτά, αφού τους εξυπηρετούν αξιόπιστα, άμεσα και με ασφάλεια. Το BlackBerry τα κάνει αυτά και μάλιστα καλά. Ωστόσο, τώρα τα νέα τηλέφωνα των Android και Apple, προσφέρουν και άλλες δυνατότητες. Για παράδειγμα, οι χρήστες του iPhone, μπορούν να κατεβάσουν περίπου 30 φορές περισσότερες εφαρμογές, οι οποίες είναι διαθέσιμες και στους χρήστες του BlackBerry, αλλά η διαδικασία αυτή, είναι πιο προσβάσιμη σε αυτούς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, το μερίδιο της BlackBerry στην αμερικάνικη αγορά των smartphones έπεσε στο 41 τοις εκατό το πρώτο τρίμηνο του 2010, από 55 τοις εκατό που ήταν τον προηγούμενο χρόνο. Ο συνδυασμός του μεριδίου των δυο (iPhones και Android), ανέβηκε στο 49 τοις εκατό, από 23 τοις εκατό την ίδια χρονική περίοδο του 2010.

Εινα αλήθεια, ότι η ώθηση των πωλησεων του BlackBerry. στις αγορές της Ευρώπης αυξάνεται βοηθώντας το έτσι, να διατηρήσει – λιγο – πολύ - το μερίδιο του στην παγκόσμια αγορά των smartphones σταθερό. Αλλά οι τάσεις των έξυπνων τηλεφώνων αλλάζουν δραστικά στις ΗΠΑ, λόγω της αυξημένης σημαντικότητας των λογισμικών τους. Επιπροσθέτως, οι πωλήσεις του  BlackBerry εκτός συνόρων των ΗΠΑ, συνοδεύτηκαν με οξεία μείωση της μέσης τιμής πώλησης τους – λόγω των αυξημένων αποθεμάτων – γεγονός, το οποίο λειτούργησε θετικά στη διατήρηση της σταθερότητας των πωλήσεων του στην αγορά.

Αν και οι τιμές των τηλεφώνων τιμολογούνται διαφορετικά στις εκτός των ΗΠΑ αγορές ωστόσο, η υποψία ότι το BlackBerry χάνει την τιμολογιακή του δύναμη είναι διάχυτη στην αγορά.

Το BlackBerry εξακολουθεί να έχει μια ευκαιρία. Το φθινόπωρο αναμένεται να λανσάρει ένα νέο λειτουργικό σύστημα, το οποίο προβλέπεται ότι θα το βοηθήσει να ανακάμψει. Μήπως, όμως, ολοκληρώνεται ο κύκλος ζωής του;
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.