ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προϊόντα που αναδεικνύονται από την αντεστραμμένη ψυχολογία…

08:54 - 06 Οκτ 2010
Κάτι ήξερε η ελληνική κυβέρνηση και ιδιαίτερα το υπουργείο Υγείας, που επέλεξε να απαγορεύσει το κάπνισμα στους Έλληνες πολίτες αυτή τη χρονική στιγμή. Η ανακοίνωση του νέου προϋπολογισμού του 2011, από τον υπουργό Οικονομίας, μετά το έμφραγμα που υπέστη φέτος η πραγματική οικονομία, και η αγορά γενικότερα, έρχεται να οδηγήσει, λόγω άγχους και αγωνίας για το μέλλον, τους Έλληνες στην αναζήτηση αγχολυτικών διεξόδων, όπως το κάπνισμα και… άλλα. Διότι είναι αποδεδειγμένο από τους ψυχολόγους, ότι οι άνθρωποι υπό το άγχος και την πίεση της καθημερινής τους επιβίωσης, το ρίχνουν στο τσιγάρο, στο ποτό και… σε άλλα διάφορα.

Έτσι, όσο και αν ακούγεται οξύμωρο, η περαιτέρω αύξηση των έμμεσων φόρων στα τσιγάρα και τα ποτά, που προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός, μάλλον θα αποφέρει αναπάντεχα έσοδα στο κράτος το 2011 (θα αναπληρώσει ακόμα και τα χαμένα έσοδα από τις λιανικές πωλήσεις άλλων προϊόντων, τα οποία οι Έλληνες καταναλωτές έθεσαν σε δεύτερη και τρίτη προτεραιότητα). Το μόνο που απομένει για τους έρημους καταναλωτές πλέον, είναι η εγκατάλειψη των ονείρων τους και η στροφή τους στη φθορά...

Κάτι το οποίο θα μπορούσε ενδεχομένως να εκμεταλλευτεί  (όπως πάνε τα πράγματα) η ελληνική κυβέρνηση, μπροστά στο αδιέξοδο που προδιαγράφεται ότι θα βρεθεί, από την έλλειψη εσόδων το 2011. Η περαιτέρω, αδικαιολόγητη, φορολόγηση των πολιτών, αλλά και των επιχειρήσεων, χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο ανάπτυξης της οικονομίας, - πέραν των διακρατικών συμφωνιών για επενδύσεις με το Κατάρ και την Κίνα, τα οποία θα πάρουν χρόνια για έχουν κάποια οικονομικά οφέλη για τη χώρα μας - ποιος ξέρει, μπορεί να την οδηγήσουν να  νομιμοποιήσει και τα (λεγόμενα μαλακά) ναρκωτικά, τα οποία θα μπορεί πλέον να φορολογήσει, προκειμένου να αντλήσει έσοδα. Ε ρε, κατακαημένε λαέ τι σε περιμένει!

Τελευταία τροποποίηση στις 09:07 - 06 Οκτ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.