ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενισχύεται αλματωδώς η χρήση των έξυπνων τηλεφώνων

09:36 - 11 Απρ 2011
Ο αριθμός των κατόχων smartphones στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο του 2011, αυξήθηκε κατά 13% από τον περασμένο Νοέμβριο, φθάνοντας τους 69,5 εκατομμύρια ανθρώπους.
Εξάλλου, αυξήθηκαν όσοι έστειλαν γραπτά μηνύματα από το κινητό τους τηλέφωνο κατά τον ίδιο μήνα ανερχόμενοι στο 68.8% των Αμερικανών συνδρομητών.
Οι περισσότεροι, χρησιμοποίησαν τα smartphones, για να έχουν πρόσβαση σε ένα Web browser ή σε κάποιο από τα κοινωνικά δίκτυα: Αυξήθηκαν όσοι χρησιμοποίησαν το τηλέφωνό τους για να έχουν πρόσβαση σε social media sites ή blogs φθάνοντας στο  26.8% των χρηστών. Αυξήθηκαν επίσης, όσοι το χρησιμοποίησαν για να περιηγηθούν στο διαδίκτυο φθάνοντας το 38.4% των συνδρομητών.
Τέλος, αύξηση παρουσίασαν και όσοι το χρησιμοποίησαν για να παίξουν παιχνίδια (24.6%) καθώς και όσοι ακούνε μουσική μέσω αυτού (17.5%).
Όσον αφορά τους providers, iσχυροποιεί την ηγετική της θέση στην αγορά των ΗΠΑ η Google Android. Συγκεκριμένα, τον Φεβρουάριο του 2011ενισχύθηκε το μερίδιό της στην αγορά των έξυπνων τηλεφώνων, ανερχόμενο στο 33%. Παρουσίασε, έτσι, αύξηση 7 ποσοστιαίων μονάδων από το προηγούμενο τρίμηνο του 2010, σύμφωνα με στοιχεία της comScore MobiLens. Η RIM κατέλαβε τη δεύτερη θέση, πέφτοντας όμως  κατά 4,6 ποσοστιαίες μονάδες (PPs) στο 28,9% μερίδιο αγοράς τον ίδιο μήνα.
Η Verizon, έρχεται τρίτη με 25,2% της αγοράς, παρά την πολυαναμενόμενη είσοδο στην αγορά του iPhone 4. Οι Microsoft και Palm, ακολούθησαν μάλλον πτωτική πορεία καταλαμβάνοντας αντίστοιχα το 7.7% και 2.8% της αγοράς αυτής.
Από τους κατασκευαστές  smartphones, η Samsung, είναι στην κορυφή, με 24,8% των Αμερικανών συνδρομητών τον Φεβρουάριο. Η LG βρίσκεται δεύτερη με 20,9%, ακολουθούμενη από την Motorola με 16,1% και την RIM με 8,6%. Η Apple, σημείωσε τη δυναμικότερη αύξηση τον Φεβρουάριο μεταφραζόμενη σε 7,5% μερίδιο συνδρομητών, η οποία οφείλεται στην αυξανόμενη δυναμική του iPhone 4 της Verizon, του πιο περιζήτητου handset στις ΗΠΑ κατά τον ίδιο μήνα.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.