ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το ευφυές σχέδιο της Amazon για το δικό της smartphone

00:09 - 01 Μαϊ 2014
Η Amazon, που ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το πρώτο smartphone της αυτό το καλοκαίρι, σχεδιάζει να προσφέρει ένα μοναδικό πρόγραμμα ασύρματων δεδομένων, που ονομάζεται Data Prime, ως ένα από τα βασικά σημεία διαφοροποίησης για την πώληση του τηλεφώνου της, όπως αναφέρεται σε σχετική έκθεση της BGR. Πάντως, σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider, πηγές της BGR δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν ακριβώς αυτό που η εταιρεία έχει στο μυαλό της για τα Data Prime, τα οποία πιθανολογείται ότι εκμεταλλεύονται ορισμένες πτυχές του νέου προγράμματος της AT & T "Sponsored Data".

amazon-smartphone

Το πρόγραμμα αυτό των χορηγούμενων δεδομένων (Sponsored Data), το οποίο ανακοίνωσε η ΑΤ & Τ τον Ιανουάριο, επιτρέπει στις εταιρείες να πληρώνουν για την κίνηση δεδομένων των χρηστών τους για ορισμένες εφαρμογές και υπηρεσίες, πράγμα που σημαίνει ότι τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται για μια δεδομένη εφαρμογή (app), δεν θα προσμετρούνται στο μηνιαίο ανώτατο όριο των δεδομένων του χρήστη. Η Amazon μπορεί να σχεδιάζει να δώσει στους αγοραστές των smartphone της δωρεάν πρόσβαση σε διάφορες Prime- υπηρεσίες της, όπως το streaming ταινιών και τηλεόρασης από το Prime Instant Video αλλά και αναπαραγωγή μουσικής, καθώς όπως επίσης φημολογείται, η εταιρεία μάλλον θα κυκλοφορήσει ένα προϊόν τύπου Spotify.

Μια άλλη θεωρία για το απλό αλλά όπως φαίνεται ευφυές σχέδιο πώλησης του smartphone της Amazon, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αναφέρεται σε ένα πλάνο εκπτώσεων που καταλήγει να κοστίζει φθηνότερα από τα άλλα προγράμματα δεδομένων smartphones, ή ακόμα και στην προσφορά προς τους χρήστες της δωρεάν δεδομένων για αρκετούς μήνες μετά την αγορά του τηλεφώνου. Σε κάθε περίπτωση πάντως, φαίνεται πως θα χρησιμοποιήσει τα Prime Data ως διαφοροποιό στοιχείο πώλησης.

Αυτό θα είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα για την Amazon, η οποία χρειάζεται έναν τρόπο για να διαφοροποιηθεί στην αγορά των smartphones, αφού το νέο της τηλέφωνο λειτουργεί με μια τροποποιημένη εκδοχή του Android. Ακόμη και αν το hardware και το λογισμικό του δικού της smartphone δεν είναι καλύτερο από τα άλλα που κυκλοφορούν στην αγορά, αν η χρήση του κοστίζει φθηνότερα σε όσους το χρησιμοποιούν, αυτό και μόνο θα μπορούσε να οδηγήσει την εταιρία στην επιτυχία.

Μη ξεχνάμε πως μπορεί οι τιμές για την αγορά των smartphones σήμερα να γίνονται όλο και φθηνότερες, αλλά τα ασύρματα προγράμματα  παραμένουν αρκετά ακριβά. Αν η Amazon προσφέρει καλές υπηρεσίες σε χαμηλότερη τιμή από τον ανταγωνισμό της, τότε είμαστε σίγουροι ότι οι καταναλωτές θα βρουν την προσφορά της συναρπαστική.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:39 - 30 Απρ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.