ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ποια βιβλία διαβάζουν μερικοί από τους πιο ισχυρούς ηγέτες επιχειρήσεων διεθνώς

Ποια βιβλία διαβάζουν μερικοί από τους πιο ισχυρούς ηγέτες επιχειρήσεων διεθνώς

08:47 - 05 Σεπ 2016
Οι ηγέτες ορισμένων από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κόσμου, μας συνιστούν τα βιβλία που αξίζει να μας κρατήσουν το ενδιαφέρον κατά τους προσεχείς μήνες. Το καλοκαίρι φεύγει σιγά - σιγά και μαζί με αυτό λιγοστεύουν για τους περισσότερους οι μέρες ξεκούρασης και οι εξορμήσεις στις όμορφες παραλίες. Ωστόσο, είναι αρκετοί εκείνοι που επιλέγουν αυτή την εποχή για τις διακοπές τους. Και, ως συνήθως, ενδιαφέρονται για τα βιβλία που θα τους κρατήσουν συντροφιά τις στιγμές της χαλάρωσης. Αφού, λοιπόν, μεταξύ των άλλων, οι άνθρωποι που μας διαβάζουν προέρχονται από τον επιχειρηματικό κόσμο, ας δούμε ποια βιβλία προτείνουν κάποιοι από τους παγκόσμιους ηγέτες του χώρου, όπως ο Dominic Barton της McKinsey, ο Jamie Dimo της JPMorgan Chase, ο Reid Hoffman συνιδρυτής του LinkedIn, ο Wendell Weeks της Corning και η Gail Kelly πρώην CEO της Westpac.

Ιδού λοιπόν τι προτείνει καθένας από τους επιφανείς αυτούς ανθρώπους των επιχειρήσεων:

 

Dominic Barton, McKinsey

mckinsey

Ο Dominic Barton ασχολείται επί τρεις δεκαετίες με την εταιρεία συμβούλων McKinsey. Στο διάστημα αυτό έχει συνεργαστεί με επιχειρήσεις από ένα ευρύ φάσμα της αγοράς, που περιλαμβάνει τράπεζες, εταιρείες καταναλωτικών αγαθών, καθώς και υψηλής τεχνολογίας. Ηγήθηκε του γραφείου της McKinsey στην Κορέα από το 2000 έως το 2004 και ήταν πρόεδρος για την Ασία, με βάση την Σαγκάη, από το 2004 έως το 2009 πριν αναλάβει τη θέση του παγκόσμιου διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας.

Τα βιβλία που προτείνει είναι τα εξής:

The Black Prince of Florence: The Spectacular Life and Treacherous World of Alessandro de’ Medici—Catherine Fletcher (Bodley Head, 2016; nonfiction)

The European Identity: Historical and Cultural Realities We Cannot Deny—Stephen Green (Haus Publishing, 2016; nonfiction)

China’s Mobile Economy: Opportunities in the Largest and Fastest Information Consumption Boom—Winston Ma (John Wiley & Sons, 2016; nonfiction)

The Seventh Sense: Power, Fortune, and Survival in the Age of Networks—Joshua Cooper Ramo (Little, Brown and Company, 2016; nonfiction)

 

Jamie Dimon, JPMorgan Chase

jamie jpmorgan

Ο Jamie Dimon ανέλαβε CEO και πρόεδρος της JPMorgan Chase το 2005 και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου το επόμενο έτος. Πριν από την ένταξή του στην JPMorgan, διετέλεσε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Bank One, η οποία συγχωνεύθηκε με την JPMorgan το 2004. Είναι μέλος του ΔΣ των Harvard Business School και Catalyst, και είναι επίσης μέλος του «The Business Council».

Τα βιβλία που προτείνει είναι τα εξής:

The Conservative Heart: How to Build a Fairer, Happier, and More Prosperous America—Arthur C. Brooks (Broadside Books, 2015; nonfiction)

Ronald Reagan—Jacob Weisberg (Times Books, 2016; nonfiction)

 

Reid Hoffman, LinkedIn

linkedin

Ο Reid Hoffman ήταν εκτελεστικός αντιπρόεδρος της PayPal πριν γίνει συνιδρυτής του LinkedIn το 2002 και ακολούθως εκτελεστικός πρόεδρος το 2009. Υπήρξε εταίρος στην εταιρεία επιχειρηματικού κεφαλαίου Greylock Partners από το 2009, επενδύοντας σε εταιρείες όπως η Airbnb και το Facebook.

Τα βιβλία που προτείνει είναι τα εξής:

The Inner Lives of Markets: How People Shape Them—And They Shape Us—Ray Fisman and Tim Sullivan (PublicAffairs, 2016; nonfiction)

More Human: Designing a World Where People Come First—Steve Hilton with Jason and Scott Bade (WH Allen, 2015; nonfiction)

The True Believer: Thoughts on the Nature of Mass Movements—Eric Hoffer (HarperCollins Publishers, 2010; nonfiction)

This Brave New World: India, China and the United States—Anja Manuel (Simon & Schuster, 2016; nonfiction)

The Gene: An Intimate History—Siddhartha Mukherjee (Scribner, 2016; nonfiction)

The Seventh Sense: Power, Fortune, and Survival in the Age of Networks—Joshua Cooper Ramo (Little, Brown & Company, 2016; nonfiction)

 

Gail Kelly, former CEO, Westpac

gail

Ως Διευθύνων Σύμβουλος της Westpac, της παλαιότερης τράπεζας της Αυστραλίας και μίας από τις μεγαλύτερες, η Gail Kelly προώθησε με επιτυχία, την κατά 40% συμμετοχή των γυναικών στις κορυφαίες διευθυντικές θέσεις, πριν από την συνταξιοδότησή της το 2015. Ξεκινώντας από χαμηλά σε μια νοτιοαφρικανική τράπεζα έφτασε να ηγείται της Westpac, της οποίας διπλασίασε την κεφαλαιοποίηση και πέτυχε μια σημαντική συμφωνία συγχώνευσης με την St. George Bank το 2008. Σήμερα υπηρετεί ως πρέσβης για την ενδυνάμωση των γυναικών σε μια διεθνή οργάνωση βοήθειας την CARE Australia.

Τα βιβλία που προτείνει είναι τα εξής:

H is for Hawk—Helen Macdonald (Grove Press, 2016; nonfiction)

When Breath Becomes Air—Paul Kalanithi (Random House, 2016; nonfiction)

A Meal in Winter: A Novel of World War II—Hubert Mingarelli (The New Press, 2016; fiction)

All That Man Is—David Szalay (Jonathan Cape, 2016; fiction)

 

Andrew N. Liveris, Dow

dow

Ο γεννηθείς στην Αυστραλία Andrew Liveris, ασχολήθηκε με επιχείρηση υλικών, πολυμερών, χημικών και βιολογικών για 40 χρόνια, με τον ρόλο του να εκτείνεται σε όλο το φάσμα της κατασκευής, της μηχανικής, των πωλήσεων, του μάρκετινγκ, και της γενικής διεύθυνσης. Έγινε διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας το 2004, και πρόεδρός της το 2006, ενώ πρόσφατα ενορχήστρωσε την συγχώνευση της εταιρείας του με την ανταγωνίστρια DuPont.

Τα βιβλία που προτείνει είναι τα εξής:

The Intelligent Investor: The Definitive Book on Value Investing—Benjamin Graham (Harper Business, 2006; nonfiction)

The First Clash: The Miraculous Greek Victory at Marathon and Its Impact on Western Civilization—James Lacey (Bantam, 2013; nonfiction)

Australia’s Second Chance—George Megalogenis (Penguin Books Australia, 2015; nonfiction)

 

Wendell P. Weeks, Corning

wendell

Ο Wendell Weeks πήγε στην εταιρεία επιστημονικών υλικών Corning το 1983 στην ομάδα εταιρικού έλεγχου. Κατά τη διάρκεια των επόμενων τριών δεκαετιών, πέρασε από διάφορους διοικητικούς ρόλους, οικονομικά, επιχειρηματική ανάπτυξη, εμπορικό, και γενικής διεύθυνσης πριν από την ένταξή του στο διοικητικό της συμβούλιο το 2000, ενώ ανέλαβε και Διευθύνων Σύμβουλος τον Απρίλιο του 2005 και πρόεδρος δύο χρόνια αργότερα.

Τα βιβλία που προτείνει είναι τα εξής:

The Seventh Sense: Power, Fortune, and Survival in the Age of Networks—Joshua Cooper Ramo (Little, Brown and Company, 2016; nonfiction)

The Gilead trilogy, comprising Gilead, 2006; Home, 2009; andLila, 2015—Marilynne Robinson (Picador; fiction)

Search Inside Yourself: The Unexpected Path to Achieving Success, Happiness (and World Peace)—Chade-Meng Tan (HarperOne, 2014; nonfiction)

 

πηγή: McKinsey

Τελευταία τροποποίηση στις 13:14 - 24 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.