ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

“THE DANCE OF CHANGE”

13:14 - 17 Ιουλ 2019
Σωτήρης Κυριακού

Ο κ. Σ. Κυριακού είναι διοικητικό στέλεχος επιχειρήσεων και συγγραφέας που ειδικεύεται στην ψυχολογία της ηγεσίας

Πρέπει να γίνουμε η αλλαγή που αναζητούμε στον κόσμο. Χωρίς να φοβόμαστε. Εκατοντάδες χιλιάδες βιβλία δε γράφτηκαν ποτέ, εκατοντάδες χιλιάδες τραγούδια δεν τραγουδήθηκαν, χοροί δε χορεύτηκαν, ολόκληρες ζωές δε βιώθηκαν ποτέ. Γιατί οι άνθρωποι φοβήθηκαν. Και, αντί για αυτό που έπρεπε, δεν έκαναν τίποτα και εμειναν στάσιμοι. Το μέλλον ομως δεν είναι θέμα ευκαιριών, αλλά επιλογών.

Πάρα πολλοί οργανισμοί «θέτουν» όρια, αντί να «φτάνουν» όρια. Όμως οι καλοί ηγέτες σπάνια σκέφτονται μέσα στα υπάρχοντα όρια. Σκέπτονται πάντα τις ευκαιρίες με σκοπό την προσωπική και θεσμική ανάπτυξη που οδηγεί στην ανάπτυξη του οργανισμού. Άλλωστε η πραγματική φύση της ζωής στοιχίζεται πίσω από την έννοια της καθημερινής διανοητικής και εκτελεστικής προόδου. Και είναι εκείνες ακριβώς οι καθημερινές προκλήσεις που οδηγούν στην καθημερινή ανάπτυξη.

«BE DIFFERENT OR BE GONE!»

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να είσαι ordinary. Αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους πολύ ελάχιστα πράγματα γίνονται καταπληκτικά. Ακούγεται οξύμωρο μα ισχύει: στη συντριπτική τους πλειονότητα, οι εταιρείες δεν γίνονται ποτέ καταπληκτικές, επειδή ακριβώς είναι στη πλειοψηφία τους καλές και για αυτό υπάρχουν απλά εν ζωή.

Δεν είναι δυνατόν όμως να λύσουμε τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, αν παραμείνουμε στο ίδιο επίπεδο σκέψης στο οποίο βρισκόμασταν τη στιγμή που τα δημιουργήσαμε. Αυτό που απαιτείται να γίνει είναι χίλιες μικρές βελτιώσεις σε χίλια μικρά σημεία. Λίγοι στη ζωή μπορούν να κάνουν μεγάλα πράγματα, όλοι μας όμως, μπορούμε να κάνουμε μικρά πράγματα με μεγάλη αγάπη!

Προκειμένου να είμαστε συναρπαστικοί ηγέτες, χρειάζεται να επανεφευρίσκουμε, να ανασχεδιάζουμε και ανασυνθέτουμε τον εαυτό μας και τους οργανισμούς μας συνέχεια. Για να φέρουμε την επανάσταση θα πρέπει να σκεφτόμαστε αντισυμβατικά. Κατά τη διάρκεια, βέβαια, αυτής της προσπάθειας οφείλουμε παράλληλα να διατηρούμε τα κεκτημένα. Άρα και να αμυνόμεθα και να επιτιθέμεθα την ίδια στιγμή. Πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να το κάνουν αυτό. Κι όμως, αυτή ακριβώς η ικανότητα να διατηρείτε στο μυαλό σας σε ισορροπία τις αντίθετες σκέψεις και να μπορείτε να ζείτε με αυτές χωρίς να σας παραλύουν την καθημερινότητα σας, είναι αυτή που θα κάνει την διαφορά. Δεν υπάρχουν εξωγενείς λύσεις, μόνο ενδογενείς. Πρέπει να μάθουμε να ανταγωνιζόμαστε τον ίδιο μας τον εαυτό. Και εν τέλει να «δούμε» οτι δεν υπάρχει τίποτα που να μην γίνεται.!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΑΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ. !

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.