ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο αγώνας για ανεύρευση ταλέντων

15:22 - 31 Ιαν 2020
Σωτήρης Κυριακού

Ο κ. Σ. Κυριακού είναι διοικητικό στέλεχος επιχειρήσεων και συγγραφέας που ειδικεύεται στην ψυχολογία της ηγεσίας

Ο ηγέτης οφείλει να αναζητά το διανοητικό κεφάλαιο. Τα ταλέντα. Τα ταλέντα δεν υποστηρίζουν την εταιρεία. Είναι η εταιρεία.

Τα ταλέντα που ο ηγέτης αναζητά διαθέτουν επιμονή, επιμέλεια, πάθος για να γίνουν τα πράγματα στην ώρα τους και σωστά. Τους χαρακτηρίζει μεγάλη δύναμη θέλησης, δημιουργικότητα και ενέργεια, ιδιότητες δίχως τις οποίες δεν υπάρχει ταλέντο. Από τη στιγμή που θα εντοπίσει ένα τέτοιο ταλέντο, ο ηγέτης οφείλει να το προσεταιριστεί, να το προσελκύσει, να υποστηρίξει την ανάπτυξή του, να το ανταμείψει μα και να δημιουργήσει το περιβάλλον μέσα στο οποίο εκείνο θα λειτουργήσει αποδοτικά. Είναι μεγάλη σας ευθύνη η προσέλκυση των ταλέντων.

Δείτε το σαν ένα καθήκον, στο οποίο οφείλετε να ανταποκριθείτε με πάθος και φανατισμό. Τα ταλέντα που θα καταφέρετε να προσελκύσετε είναι οι άνθρωποι που θα πάνε μπροστά εσάς και ολόκληρη την εταιρεία. Είναι οι ηγέτες του μέλλοντος –που όταν η ώρα φτάσει, θα σας κάνουν ένδοξο παρελθόν. Είναι πιθανό να είναι καλύτεροι από εσάς, αλλά αυτό δε χρειάζεται να σας απασχολεί. Σκεφτείτε απλά το γνωστό παιχνίδι με τις ρώσικες κούκλες. Αν ο καθένας προσλάμβανε κάποιον με λιγότερα προσόντα από τον ίδιο, η εταιρεία θα κατέληγε πολύ σύντομα νάνος. Αν έκανε το αντίθετο, στο τέλος του δρόμου η εταιρεία θα είχε γιγαντωθεί. Τι επιλέγετε?

Επίκεντρο της προσπάθειάς μας λοιπόν, είναι το θέμα της επιλογής ανθρώπων, συστημάτων και διαδικασιών.

Πέραν όλων όμως, εσείς και μόνο εσείς, είστε οι αληθινά υπεύθυνοι για την ποιότητα της ζωής σας και τα αποτελέσματά σας. Εσείς εξακολουθείτε να έχετε την πρωταρχική κυρίαρχη δύναμη που διαμορφώνει τη ζωή σας. Τη δύναμη του να βροντοφωνάξετε “Εγώ είμαι υπεύθυνος! Υπευθυνότητα δεν σημαίνει ενοχή. Υπευθυνότητα σημαίνει ότι “Εγώ συνειδητοποιώ τη δύναμη που έχω να αλλάξω τη ζωή μου και θα κάνω σήμερα την αρχή!”.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.