ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σήμερα μαθητής , αύριο ηγέτης

13:35 - 22 Δεκ 2020
Σωτήρης Κυριακού

Ο κ. Σ. Κυριακού είναι διοικητικό στέλεχος επιχειρήσεων και συγγραφέας που ειδικεύεται στην ψυχολογία της ηγεσίας

Αν είστε ένας πολύ καλός μαθητής της ζωής, μπορείτε να είστε και ένας εξαίρετος δάσκαλος της ζωής. Στους γονείς μου χρωστώ τη ζωή, αλλά στους μέντορές μου την καλή ζωή. Έτσι, διαβάστε και µάθετε να διοικείτε, προκειµένου να επιτύχετε, επειδή κάθε φορά που θα πρέπει να µιλήσετε, θα δίνετε συνέντευξη για έναν ηγετικό ρόλο.

Ποτέ μη σταματήσετε να ρωτάτε τους ανθρωπους τι σκέφτονται. Δεν θα πρέπει ποτέ να προσποιείστε ότι γνωρίζετε αυτό που δεν γνωρίζετε, δεν θα πρέπει να αισθάνεστε ντροπή να ζητήσετε και να µάθετε από τους κατώτερούς σας και θα πρέπει να ακούτε προσεκτικά τις απόψεις των στελεχών στα χαµηλότερα επίπεδα. Μάθετε από τα στελέχη στα χαµηλότερα επίπεδα πριν αρχίσετε να δίνετε οδηγίες. Να είστε μαθητής πριν γίνετε δάσκαλος.

Κάθε πράξη συνειδητής μάθησης απαιτεί την προθυμία να υποστούμε έναν τραυματισμό στην αυτοεκτίμησή μας. Αναρωτιόμαστε κάθε φορά που μαθαίνουμε κάτι καινούργιο, για ποιο λόγο δεν το ξέραμε μέχρι τώρα, ενώ άλλοι άνθρωποι το γνωρίζανε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα μικρά παιδιά, πριν αποκτήσουν επίγνωση της δικής τους, προσωπικής σπουδαιότητας, μαθαίνουν τόσο εύκολα.

Οι μεγάλοι ηγέτες εκπαιδεύονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους και μαθαίνουν συνέχεια καινούργια πράγματα. Μετατρέπουν κάθε επιτυχία, εμπόδιο και αποτυχία σε ένα μάθημα που θα τους καθοδηγήσει στο μέλλον. Πιστεύουν ότι αν είμαστε αρκετά σοφοί για να ακούσουμε, το γεγονός αυτό θα μας βοηθήσει να προχωρήσουμε περισσότερο και γρηγορότερα. Γνωρίζουν επίσης ότι μαθαίνουμε πολύ περισσότερα από την αρνητική ηγεσία από ό,τι από τη θετική ηγεσία, επειδή μαθαίνουμε πώς να μην κάνουμε κάτι και ως εκ τούτου πώς να το κάνουμε.

Η μόνη προϋπόθεση για την εξέλιξή μας είναι η επιθυμία μας για να πάμε μπροστά.

Τότε μόνο θα έρθει η ανάπτυξη και η εξέλιξη ως ηγέτης.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:40 - 22 Δεκ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.