ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπακογιάννης: Ό,τι ξηλώνεται από το Μεγάλο Περίπατο, μεταφέρεται σε γειτονιές

10:15 - 29 Ιουλ 2021 | Αυτοδιοίκηση
Μπακογιάννης: Ό,τι ξηλώνεται από το Μεγάλο Περίπατο, μεταφέρεται σε γειτονιές
Για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο δήμο της Αθήνας και τις αλλαγές στο τοπίο της πρωτεύουσας μίλησε την Πέμπτη (29/7) στον ΑΝΤ1 ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Αρχικά, υπογράμμισε ότι λειτουργούν τρεις κλιματιζόμενες αίθουσες τις μέρες του καύσωνα, έτοιμες να φιλοξενήσουν ευάλωτες ομάδες, τηρουμένων όλων των υγειονομικών μέτρων.

Σε σχέση με τη συμβολή του δήμου στον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού ανέφερε πως προς το παρόν ο Δήμος μεταφέρει ανθρώπους στα εμβολιαστικά κέντρα, ενώ από Δευτέρα ξεκινά και ο κατ’οίκον εμβολιασμός.

Επιπλέον, εμβολιάστηκαν οι φιλοξενούμενοι σε δημοτική δομή άστεγοι χρήστες στο σύνολό τους (60 άνθρωποι), ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο Πολυδύναμο κέντρο φιλοξενίας αστέγων, δυναμικότητας έως 400 ατόμων.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στα έργα ανάπλασης που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Αθήνα, σημειώνοντας πως:

  • Έχουν φυτευτεί πάνω από 1500 δέντρα
  • Γίνεται ανάπλαση στο Λυκαβηττό και στην Ακαδημία Πλάτωνος
  • Ασφαλτόστρωση 1150 δρόμων
  • Αντικατάσταση 400 πεζοδρομίων με ψυχρά υλικά
  • Αποκατάσταση 30 συντριβανιών
  • Ανάπλαση επτά πλατειών
  • Δημιουργία pocket parks και dog parks

Σε σχέση με τα αδέσποτα, αναφέρθηκε στον «πολιτισμένο χώρο φιλοξενίας» που λειτουργεί στο Δήμο Αθηναίων, ενώ παράλληλα λειτουργεί πρόγραμμα υιοθεσίας και υπηρεσία δρόμου που φροντίζει τα αδέσποτα.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στη «νέα φιλοσοφία» όσον αφορά την καθαριότητα επισημαίνοντας ότι, έχει ανανεωθεί  ο εξοπλισμός και «η Αθήνα έχει ξεβρωμίσει».

Αναφορικά με την ανάπλαση της πλατείας Συντάγματος και το Μεγάλο Περίπατο, σημείωσε πως «ολοκληρώνουμε τη βραβευμένη μελέτη του 2004 για την πλατεία Συντάγματος», η οποία προβλέπει διαπλάτυνση του πεζοδρομίου στην κάτω πλευρά.

Ανάπλαση Πλατείας Συντάγματος

«Στόχος να συνδέσουμε την κάτω πλατεία με την Ερμού χωρίς να κάνουμε οποιαδήποτε παρέμβαση στην κυκλοφορία», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι, «δεν πατάμε άσφαλτο. Όσο πατήσαμε, πατήσαμε».

«Ξέρουμε ότι μετά το πρώτο σοκ στο Μεγάλο Περίπατο, η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί, έχουν μειωθεί οι ρύποι», επεσήμανε αναφερόμενος στα δέντρα και τα σιντριβάνια του κέντρου.

Όσον αφορά τα παγκάκια του Μεγάλου Περιπάτου, είπε πως «όπως είχαμε εξ αρχής πει, τα παγκάκια και όλα αυτά που είναι στο Μεγάλο Περίπατο, φεύγουν και μεταφέρονται σε γειτονιές».

«Έχει μελετηθεί και συζητηθεί όσο κανένα έργο ο Μεγάλος Περίπατος», είπε καταληκτικά.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:26 - 29 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.