ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σγουρός: Ελλειμματικός ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Αττικής

15:09 - 23 Δεκ 2021 | Αυτοδιοίκηση
Σγουρός: Ελλειμματικός ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Αττικής
Η Περιφέρεια Αττικής το 2021 παρουσιάζει έλλειμμα 39 εκ. €. όπως ανέφερε στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό ο Γιάννης Σγουρός, επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής».

«Η πανδημία ήταν η αφορμή για να γίνουν δυστυχώς μια σειρά από αμφίβολες αναθέσεις ενώ συνεχίστηκαν με αμείωτους ρυθμούς οι κάθε είδους δαπάνες για εκδηλώσεις, δημόσιες σχέσεις» είπε.

«Δυστυχώς βλέπουμε μια από τα ίδια, έναν προϋπολογισμό που εκτελείται όχι για να λύσει ουσιαστικά προβλήματα των συμπολιτών μας, αλλά για να μοιράσει την πίτα σε μικρά μικρά κομμάτια.

Τόσα ώστε να ευχαριστηθούν όλοι, ώστε στο τέλος να μην μείνει τίποτα και να μην γίνει δυστυχώς ούτε ένα μεγάλο, σημαντικό, ξεχωριστό, αναπτυξιακό έργο.

Ακόμη μία 4ετία με άλυτα προβλήματα, δημόσιες σχέσεις και έργα για το θεαθήναι».

Ειδικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία του προϋπολογισμού τα έσοδα το 2021 ανήλθαν στο ποσό των 240 εκ. € και τα έξοδα στο ποσό των 279 εκ. €. .

Όπως τόνισε ο Γιάννης Σγουρός, καταψηφίζοντας τον προϋπολογισμό, «δεν μπορούμε παρά, για ακόμη μία φορά, να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου για τον επικίνδυνο δρόμο που έχει πάρει η Περιφέρεια Αττικής.

Ο προϋπολογισμός πρέπει να βγάζει ένα όραμα, ένα σχέδιο, ένα πλάνο για το μέλλον. Και παράλληλα να ανταποκρίνεται στις συνθήκες και στις ανάγκες του σήμερα.

Εμείς αυτό που βλέπουμε να κυριαρχεί στον προϋπολογισμό είναι η έλλειψη σχεδιασμού και προγραμματισμού και οι σκοπιμότητες».

Τελευταία τροποποίηση στις 15:17 - 23 Δεκ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.