• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%
Ενέργεια

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Στην απαγόρευση ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) σε έξι ορεινούς όγκους της χώρας προχώρησε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μέσα από την πρωτοβουλία «Απάτητα Βουνά», ενώ όσες άδειες έχουν εκδοθεί μέχρι τώρα σε αυτά τα βουνά πρόκειται να ανακληθούν.

Ανάρτηση πινάκων καλουμένων σε συνέντευξη, που αφορούν στις ειδικότητες απασχόλησης Ραδιοτεχνιτών ΔΕ, Χειριστών Μηχανημάτων ‘Εργων ΔΕ και Ηλεκτροτεχνικών Δικτύων ΔΕ.

Σημαντική αύξηση της παραγωγής της εκτιμά η Energean  (LSE: ENOG TASE: אנאג) για το 2022, καθώς αναμένεται από το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς να ξεκινήσει η παραγωγή φυσικού αερίου από το Ισραήλ. Όπως ανέφερε το πρωί της Τρίτης στην επίσημη ενημέρωση του Ιανουαρίου (Trading Statement & Operational Update) προς τα χρηματιστήρια του Λονδίνου και του Τελ Αβίβ η διοίκηση του ομίλου, για φέτος αναμένεται η ημερήσια παραγωγή να διαμορφωθεί μεταξύ 60 και 70 χιλ. βαρελιών ισοδυνάμου πετρελαίου, έναντι 41 χιλ. το 2021, εκ των οποίων το 72% προήλθε από φυσικό αέριο. 

Η TÜV AUSTRIA Hellas, ολοκλήρωσε την πιστοποίηση της εταιρείας ΔΕΗ Ανανεώσιμες με τα πρότυπα ISO 9001:2015, 14001:2015 & 45001:2018, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση της εταιρείας για υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών.

Στην εξαγορά φωτοβολταϊκών σταθμών έναντι 1,56 εκατ. ευρώ προχώρησε η Quest Συμμετοχών.

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) ενδυναμώνει τους καταναλωτές δημιουργώντας την πλατφόρμα Ενημέρωσης και Υποστήριξης Καταναλωτών MyRAE: https://my.rae.gr/ 

Τις παρεμβάσεις που έχουν αναληφθεί σε θεσμικό επίπεδο και τα χρηματοδοτικά εργαλεία μέσα από τα οποία το υπουργείο Εσωτερικών συμβάλλει στην ανάπτυξη έργων ενεργειακής αποδοτικότητας σε όλη την Ελλάδα, ανέδειξε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας κατά την τοποθέτησή του, στο υβριδικό στρογγυλό τραπέζι, με θέμα «ΟΤΑ και Συμβάσεις Ενεργειακής Απόδοσης με Μεικτή Χρηματοδότηση», που διοργάνωσε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, στο πλαίσιο του έργου ProDeSA.

Με ταχύτατους ρυθμούς έχει ξεκινήσει η κατασκευή του Φωτοβολταϊκού Πάρκου ισχύος1MW της Ενεργειακής Κοινότητας WEnCoop στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Η WEnCoop είναι η πρώτη Ενεργειακή Κοινότητα Γυναικών ευρείας μετοχικής σύνθεσης στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, για Γυναίκες Επιχειρηματίες και τις Επιχειρήσεις τους. 

Μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες απέστειλε χτες ο Πρόεδρος της ΡΑΕ, Αθανάσιος Δαγούμας μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί Τύποι». «Αν τολμάνε οι παίκτες ας κάνουν χειραγώγηση» τόνισε σε σχέση με τη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικού ρεύματος, απαντώντας σε ερώτηση για τον αν καταγράφεται καταστρατήγηση των κανόνων του ανοικτού ανταγωνισμού και της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς.

Στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών αναζητήσεων είναι αυτό το διάστημα η χρήση του υδρογόνου ως νέου καυσίμου. Μάλιστα ήδη υπάρχει ένα πρώτο κύμα Σημαντικών Έργων Κοινού Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος (IPCEI) «Υδρογόνο» ενώ βέβαια με βάση όσα αναφέρουν παράγοντες του κλάδου ενέργειας ένα κομμάτι, ιδιαίτερα σημαντικό, σε χώρες όπως η Γερμανία, από το Ταμείο Ανάκαμψης πάει σε έρευνα κι ανάπτυξη τεχνολογιών χρήσης υδρογόνου.

Η Hellenic Cables, ο κλάδος καλωδίων της Cenergy Holdings, ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου κατασκευής και φόρτωσης καλωδίων, κατ' εκτέλεση της σύμβασης που της ανατέθηκε από την Dominion Energy για τη μερική προμήθεια inter-array καλωδίων για το έργο Coast Virginia Offshore Wind (CVOW).

Την υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης (Memorandum of Understanding – MOU) για τη διαμόρφωση του πλαισίου και την υλοποίηση μέσω κοινοπρακτικού σχήματος (Joint Venture), έργων στον τομέα του πράσινου Υδρογόνου, ανακοίνωσαν η Motor Oil Hellas και η ΔΕΗ.

Αναφορά στην ανάγκη αύξησης της μεταφορικής δυνατότητας στα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας κάνει ο ΑΔΜΗΕ στο Προκαταρκτικό Σχέδιο του Δεκαετούς Προγράμματος Ανάπτυξης (ΔΠΑ) 2023-2032 του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, που τέθηκε χτες σε δημόσια διαβούλευση. 

σελίδα 1 από 589
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman