• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
Image on Reporter.gr
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%
Ενέργεια

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Τέρνα Ενεργειακή: Σε διαδικασία εκκίνησης φωτοβολταϊκά έργα 550 MW

Στη γραμμή εκκίνησης της κατασκευής τους βρίσκονται φωτοβολταϊκά έργα συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 550 MW σε Ελλάδα και Νοτιοανατολική Ευρώπη, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε πριν από λίγο σε τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές η διοίκηση της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

 

Αύξηση 10,8% στις εισαγωγές φυσικού αερίου το 2022 (πίνακες)

Τα στοιχεία για τη μεταφορά φυσικού αερίου μέσω αγωγών στην Ελλάδα για το 2022 ανακοίνωσε την Παρασκευή (22/9) η ΕΛΣΤΑΤ, με τις εισαγωγές, αλλά και τις εξαγωγές να καταγράφουν αύξηση.

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Καθαρά κέρδη €23,8 εκατ. το εξάμηνο-+35% εγκατεστημένη ισχύς

Τα οικονομικά αποτελέσματα για το α’ Εξάμηνο του 2023 ανακοίνωσε η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, γνωστοποιώντας μεταξύ άλλων ότι η εγκατεστημένη ισχύς του Ομίλου αυξήθηκε σε 1.225 MW στο τέλος Σεπτεμβρίου (έναντι 905 MW στο τέλος του 2022) μετά την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων στο έργο του Καφηρέα κατά το τέλος του τρίτου τρίμηνου.

Ηλεκτροπαραγωγή: Αύξηση της εγκατεστημένης ισχύος ΑΠΕ κατά 2.5GW το 2021-2022

Tην Ετήσια Έκθεσή του για τον Ελληνικό Ενεργειακό Τομέα παρουσίασε το ΙΕΝΕ, την Τετάρτη (20/9) στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, παρουσία μεγάλου αριθμού επιστημόνων και επαγγελματιών του ενεργειακού τομέα, αλλά και της Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας  κ. Αλεξάνδρας Σδούκου, η οποία αναφέρθηκε στις κυβερνητικές προτεραιότητες, με έμφαση στην πράσινη μετάβαση.

Τα τιμολόγια των προμηθευτών ρεύματος για τον Οκτώβριο

Αμετάβλητο στα 15,5 σεντς ανά κιλοβατώρα παραμένει το οικιακό τιμολόγιο ρεύματος της ΔΕΗ, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της επιχείρησης.

Σε νέο ιστορικό υψηλό το ανεκτέλεστο της Cenergy Holdings

Ανάπτυξη και στους δύο τομείς που δραστηριοποιείται (καλώδια - σωλήνες χάλυβα) και ισχυρές προοπτικές για το σύνολο του έτους, παρουσίασε η Cenergy Holdings S.A. Όπως αναφέρει η εισηγμένη, στην οικονομική της έκθεση για τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου, το επενδυτικό σχέδιο συνεχίζεται προκειμένου να εξυπηρετηθεί η αυξανόμενη ζήτηση λόγω της ενεργειακής μετάβασης, με το ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών να ανέρχεται σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα.

ΙΕΝΕ: Παρουσιάστηκε η Ετήσια Έκθεση για τον Ελληνικό Ενεργειακό Τομέα

Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε σήμερα, Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2023, η Ετήσια Έκθεση του ΙΕΝΕ με τίτλο «Ο Ελληνικός Ενεργειακός Τομέας 2023» στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Κεντρική ομιλήτρια στην ειδική εκδήλωση για την παρουσίαση της ετήσιας Έκθεσης του ΙΕΝΕ ήταν η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Αλεξάνδρα Σδούκου, η οποία αναφέρθηκε στις κυβερνητικές προτεραιότητες, με έμφαση στην πράσινη μετάβαση.

Προοδευτική: Kατασκευάζει σταθμό παραγωγής ενέργειας από Φωτοβολταϊκά στη Μενδενίτσα Φθιώτιδας

Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Α.Τ.Ε. ανακοινώνει, την υπογραφή σύμβασης με την εταιρεία ΜΕΝΔΕΝΙΤΣΑ Μ.Ι.Κ.Ε. για τη μελέτη, κατασκευή και θέση σε λειτουργεία σταθμού παραγωγής ενέργειας από Φωτοβολταϊκά Συστήματα, ισχύος 500ΚW, στην περιοχή ΜΕΝΔΕΝΙΤΣΑ, της Π.Ε. Φθιώτιδος.

Μάργαρης (ΑΔΜΗΕ): Πιο κοντά από ποτέ η υλοποίηση διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ

«Αν δεν φτάσουμε στα μεγάλα κέντρα κατανάλωσης της Ευρώπης, δεν θα καταφέρουμε να εξάγουμε την ενέργεια που παράγουμε», τόνισε ο Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας, Ανάπτυξης Συστήματος και Στρατηγικής του ΑΔΜΗΕ κ. Ιωάννης Μάργαρης κατά την τοποθέτησή του στο 6ο Συνέδριο Υποδομών & Μεταφορών.

 

ΕΕ: Η ενεργειακή φτώχεια ήλθε για να μείνει!

Σε Ενημερωτικό Έγγραφο του Ευρωκοινοβουλίου «ομολογείται» ότι, στο πλαίσιο των ανησυχιών για την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού, των υψηλών τιμών της ενέργειας και της συνεχιζόμενης μετάβασης της ΕΕ στην κλιματική ουδετερότητα, το ζήτημα της ενεργειακής φτώχειας θα είναι κρίσιμο τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια.

Mytilineos: Προτιμώμενος προμηθευτής σε έργο ενεργειακής μετάβασης στη Βρετανία

Η MYTILINEOS Energy & Metals, σε συνέχεια δημοσιευμάτων ηλεκτρονικού τύπου και κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ανακοινώνει ότι η κοινοπραξία, στην οποία συμμετέχει η MYTILINEOS καθώς και η GE Vernova, έχει αναδειχθεί προτιμώμενος προμηθευτής (preferred supplier) στο πλαίσιο διαγωνιστικής διαδικασίας που διενεργούν οι “SP Transmission” και “National Grid Electricity Transmission” για το έργο “Eastern Green Link 1”, που αφορά έργο δικτύου σταθμών μετατροπέων HVDC.

Σδούκου: Ενεργειακή ασφάλεια, κυβερνοασφάλεια, ανθεκτικότητα στην κλιματική κρίση οι προτεραιότητες

Οι μεγάλοι ενεργειακοί διάδρομοι και η θέση της Ελλάδας στον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης, με το βλέμμα στραμμένο κυρίως στις αγορές της βόρειας και κεντρικής Ευρώπης, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης με θέμα «Ανάπτυξη υποδομών με στόχο την μετατροπή της Ελλάδας σε διεθνή ενεργειακό κόμβο» στο 6ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών - ITC 2023, που διεξάγεται στο Ωδείο Αθηνών από 18 έως 19 Σεπτεμβρίου 2023.

ΔΕΗ: Τι απαντά για τα υδροηλεκτρικά έργα στη Β. Μακεδονία

Εν αναμονή της επίσημης απάντησης για την προσφορά κατασκευής και εκμετάλλευσης υδροηλεκτρικών έργων στη Β. Μακεδονία, βρίσκεται η ΔΕΗ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση - απάντηση προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα.

σελίδα 1 από 697
Image on Reporter.gr Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman