• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%
Ενέργεια

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Το 2023 φαίνεται ότι θα είναι η χρονιά που τέσσερις πόλεις της δυτικής Μακεδονίας -η Φλώρινα, Καστοριά, το Άργος Ορεστικό και τα Γρεβενά- θα συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου του ΤΑP στις εξόδους του αγωγού στην Ποριά Καστοριάς και στον Περδίκκα Εορδαίας, ενώ για την πόλη των Γρεβενών το φυσικό αέριο, μετά τη μεταφορά του, θα αποθηκεύεται σε σταθμούς αποσυμπίεσης που ήδη κατασκευάζονται.

Το ενεργειακό μέλλον της Κύπρου αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, η πράσινη μετάβαση αλλά και η περιφερειακή συνεργασία σε θέματα ενέργειας ήταν μερικά από τα θέματα που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της «1η Ημερίδα Κύπρου - Ελλάδας για ρυθμιστικά θέματα ενέργειας», που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 στο ξενοδοχείο Radisson Blu Hotel στη Λάρνακα.

Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, συμμετείχε ως Χορηγός στο 10ο Energy Efficiency Conference, που πραγματοποιήθηκε στις 28 Ιουνίου 2022, στο Ίδρυμα Ευγενίδου. 

“Σχεδόν 40 ευρώ ακριβότερη θα ήταν η μεγαβατώρα στην Ελλάδα χωρίς τις Α.Π.Ε, ενώ 760 εκατ. ευρώ από τους πόρους που διοχετεύθηκαν το τελευταίο διάστημα για την επιδότηση των λογαριασμών των καταναλωτών, προήλθαν από τη φθηνή ενέργεια που παρήγαγαν τα αιολικά πάρκα". Αυτά ανέφεραν χθες εκπρόσωποι των επιχειρήσεων ΑΠΕ ζητώντας νέες παρεμβάσεις, καθώς, όπως τόνισαν, το νομοσχέδιο που ψηφίζεται, δε λύνει το πρόβλημα ώστε η χώρα να αποκτήσει ενεργειακή αυτονομία.

Την υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης για την διεξαγωγή του επόμενου διαγωνισμού για “πράσινες” μονάδες παραγωγής ρεύματος (αιολικά και φωτοβολταϊκά) ανακοίνωσε η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Φυσικών Πόρων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου, μιλώντας σήμερα στο Συνέδριο «GreenDealGreece 2022», με τίτλο «Προκλήσεις, απειλές και ευκαιρίες, σήμερα, για τον πράσινο μετασχηματισμό». Η κα Σδούκου τόνισε ο διαγωνισμός θα αφορά ισχύ 1000 μεγαβάτ και θα διεξαχθεί αμέσως, συνιστώντας μάλιστα σε όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν «να μην πάρουν καλοκαιρινή άδεια καθώς οι φάκελλοι θα υποβληθούν άμεσα».

Η Schneider Electric, ο ηγέτης στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού ανακοίνωσε την έναρξη των Schneider Electric Sustainability Impact Awards, η οποία πρόκειται για την πρώτη πρωτοβουλία του προγράμματος ‘Partnering for Sustainability’, με στόχο την αναγνώριση του κρίσιμου ρόλου που έχουν οι συνεργάτες της Schneider, στην επίτευξη ενός πιο ανθεκτικού και βιώσιμου ηλεκτρικού κόσμου.

 

Η Schneider Electric, ο ηγέτης στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, παρουσίασε το ανανεωμένο χαρτοφυλάκιο διακοπτών μέσης τάσης χωρίς SF6, στο Hannover Messe, που πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαΐου έως 2 Ιουνίου.

 

Σε επανασχεδιασμό της τιμολογιακής της πολιτικής προχωρά η ΔΕΗ, ενόψει και της εφαρμογής από 1ης Ιουλίου του νέου συστήματος λειτουργίας της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με τη μερική κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και την καθιέρωση μίας, ενιαίας τιμής ανά κιλοβατώρα.  

Οι προτεινόμενες διατάξεις για τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής οδηγούν σε κατάργηση όλων των εναλλακτικών τύπων τιμολογίων προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και σε αποσταθεροποίηση της αγοράς, αυξάνοντας κατακόρυφα τις επισφάλειες για τον κλάδο της προμήθειας. Αυτό αναφέρει ο Ελληνικός Σύνδεσμος Προμηθευτών Ενέργειας (ΕΣΠΕΝ), ενώ στη συνέχεια σημειώνει:

Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Ιουνίου 2022, συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), Αναπλ. Καθ. Αθανάσιου Δαγούμα και του Προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ), Δρ. Ανδρέα Πουλλικκά στα γραφεία της ΡΑΕΚ στη Λευκωσία. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Αντιπρόεδρος της ΡΑΕΚ, Φίλιππος Φιλίππου και το μέλος της κυπριακής Αρχής, Νεόφυτος Χατζηγεωργίου.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι εργασίες κατασκευής των δικτύων σε Φλώρινα, Καστοριά, Γρεβενά. Ξεκινά και το έργο στο Άργος Ορεστικό.

 

Απάντηση στα επιχειρήματα της ΡΑΕ αναφορικά με τον καθορισμό του WACC δίνει ο ΑΔΜΗΕ με ανακοίνωσή του:

Αρχές Ιουλίου θα βγει η απόφαση για την υπόγεια αποθήκη στη Νότια Καβάλα ανέφερε ο επικεφαλής της ΡΑΕ Αθανάσιος Δαγούμας χθες μιλώντας στα ΜΜΕ. Ουσιαστικά η ΡΑΕ θα αποφανθεί για το ποσοστό κοινωνικοποίησης του κόστους αλλά και τον κανονισμό τιμολόγησης ώστε να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ.

σελίδα 1 από 624
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman