ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζέρβας: Συλλογή και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία

21:16 - 28 Φεβ 2022 | Αυτοδιοίκηση
Ζέρβας: Συλλογή και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία
Τη βαθύτατη θλίψη του για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ανακοινώνοντας παράλληλα πρωτοβουλία για συλλογή και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, λίγο πριν από την έναρξη ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, με μοναδικό θέμα συζήτησης τη δυσκολία εύρεσης στέγης στην πόλη.

"'Έχουμε μια κατάφωρη παραβίαση κάθε κανόνα του Διεθνούς Δικαίου και εμείς σαν 'Έλληνες έχουμε κάθε λόγο να βρισκόμαστε με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου, με την ισχύ του δικαίου και όχι με το δίκαιο του ισχυρού. Εμείς ως 'Έλληνες γνωρίζουμε καλά στο πετσί μας τι σημαίνει εισβολή και κατοχή. Εμείς οι 'Έλληνες αντιμετωπίσαμε κατά το παρελθόν μας εισβολή, αντιμετωπίζουμε ακόμη και σήμερα δυνάμεις που δεν δεσμεύονται από το διεθνές δίκαιο. Η Κύπρος είναι ακόμη κατεχόμενο ευρωπαϊκό έδαφος", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πρόσθεσε, ακόμη, πως "έχουμε ηθική και εθνική υποχρέωση να είμαστε πάντοτε στο πλευρό της ειρήνης. Η εθνικά επωφελής στάση είναι αυτή. Δεν κινούμαστε και δεν ενεργούμε με βάση συμπάθειες ή αντιπάθειες, αλλά με γνώμονα τη βαθιά και εμπεδωμένη στάση μας ως λαού υπέρ της ειρήνης διαχρονικά. Δίκαιο και ειρήνη, αυτές είναι οι αξίες του ελληνισμού. Και ένα παραπάνω μάλιστα, καθώς στα θέατρα των μαχών κατοικούν Έλληνες ομογενείς και μετράμε ήδη θύματα μεταξύ των αμάχων. Ενώνουμε και εμείς τη φωνή μας με την παγκόσμια κοινότητα και απαιτούμε ειρήνη. Να σιγήσουν τα όπλα και οι όποιες διαφωνίες να λυθούν στο διπλωματικό τραπέζι των διαπραγματεύσεων".

Ο κ. Ζέρβας, ανακοίνωσε πως ο δήμος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο και το Ουκρανικό Προξενείο, αναλαμβάνουν πρωτοβουλία για το συντονισμό και τη συλλογή φαρμακευτικής βοήθειας. 'Όπως είπε, η ανθρωπιστική βοήθεια θα συγκεντρωθεί στο δημαρχιακό μέγαρο, ενώ αναλυτική ενημέρωση για τα είδη που θα συλλεχθούν θα ακολουθήσει μέσα στις επόμενες ώρες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.