• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
Image on Reporter.gr
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%
Εφορία, ΕΝΦΙΑ , ΦΠΑ

Φορολογία

Τι αλλάζει στις δηλώσεις Ε9: Ο νέος κωδικός

Με απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή, επικαιροποιείται το περιεχόμενο της δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9).

Πρωτόκολλο συνεργασίας της ΑΑΔΕ με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας-Τι προβλέπει

Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ) υπέγραψαν ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής και η Αναπληρώτρια του Διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Αλεξάνδρα Ρογκάκου.

Φορολογικές δηλώσεις: Έκπτωση 3% για όσους πληρώσουν εφάπαξ

Έκπτωση 3% θα έχουν και φέτος τα φυσικά πρόσωπα τα οποία θα υποβάλλουν εμπρόθεσμα τη φορολογική τους δήλωση και θα πληρώσουν εφάπαξ έως τις 31 Ιουλίου το φόρο. Αυτό προβλέπει τροπολογία στη Βουλή με την οποία ορίζεται πως και φέτος ο φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων μπορεί να εξοφληθεί σε οκτώ μηνιαίες δόσεις από τον Ιούλιο έως και τον Φεβρουάριο.

ΑΑΔΕ: Πώς θα σφραγίζονται τα καταστήματα για μη έκδοση αποδείξεων

Σφράγισμα του καταστήματος ή άλλης επαγγελματικής εγκτάστασης απο δύο έως και δέκα ημέρες προβλέπει Απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, για περιπτώσεις μη έκδοσης αποδείξεων ή μη διαβίβασης στοιχείων λιανικής πώλησης στην ΑΑΔΕ. Μάλιστα η ποινή μπορεί να γίνει και αναδρομικά για παραβάσεις που διαπιστώθηκαν από τις 31 Οκτωβρίου 2022 μέχρι  και τις 18 Μαρτίου 2023 με βάση τη νέα αυτή απόφαση του διοικητή του ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή.

Φορολογικές δηλώσεις: Εντός Μαρτίου η έναρξη υποβολής-Τι πρέπει να γνωρίζετε

Λίγες ημέρες απέμειναν για την έναρξη της υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα που απέκτησαν οι φορολογούμενοι το 2022.

Φόρους €55,25 δισ. πλήρωσαν οι Έλληνες το 2022

Σε 55.251,21 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα συνολικά έσοδα από φόρους το 2022, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της ΑΑΔΕ για την εξέλιξη και τη διακύμανση των εσόδων από φόρους. Το παραπάνω ποσό είναι αυξημένο κατά 14,79% σε σχέση με το 2021, όπου τα έσοδα διαμορφώθηκαν σε 48.132,18 εκατ. ευρώ, ενώ το ποσοστό επίτευξης του ετήσιου στόχου 2022 διαμορφώθηκε σε 109,53% (στόχος έτους 2022: 50.441,87 εκατ. ευρώ).

Οι Έλληνες στην Εφορία: Ποιοι φόροι πληρώνονται στην ώρα τους

Tα υψηλότερα ποσοστά εμπρόθεσμων πληρωμών εμφανίζουν οι επιχειρήσεις και τα χαμηλότερα τα νοικοκυριά, με βάση τα στοιχεία της ΑΑΔΕ για το 2022. Γενικώς, η φορολογική συμπεριφορά των Ελλήνων χαρακτηρίζεται ικανοποιητική, καθώς παρά τις δυσκολίες, προσπαθούν σε μεγάλο ποσοστό να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

ΕΝΦΙΑ: Πώς θα πληρώσετε λιγότερο φόρο- Οι οδηγίες της ΑΑΔΕ

Τις μεταβολές που είχαν πέρυσι στην περιουσιακή τους κατάσταση πρέπει να δηλώσουν ή να διορθώσουν οι φορολογούμενοι, εφόσον έχουν διαπιστώσει λάθη ή παραλείψεις στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ.

Φοροέλεγχοι στα social media για την αποκάλυψη παράνομου πλουτισμού

Τη συγκρότηση ειδικού ελεγκτικού τμήματος με σκοπό τον εντοπισμό φοροδιαφυγής που διενεργείται μέσα από τα social media προωθεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Τα στατιστικά στοιχεία για τα ληξιπρόθεσμα χρέη το 2022 (πίνακες)

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ το Tax Administration Monitor Δεκεμβρίου 2022 για τα ληξιπρόθεσμα χρέη.

ΣΒΕ-EPLO: Προτείνουν εξωδικαστική επίλυση φορολογικών διαφορών μέσω Διαιτησίας

Στις 6 Μαρτίου 2023, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου (EPLO), διοργάνωσαν, με ιδιαίτερη επιτυχία, εκδήλωση με θέμα: «Φορολογική Συμμόρφωση Επιχειρήσεων: Πρακτικά Θέματα – Προβληματισμοί – Προτάσεις», στο ξενοδοχείο Porto Palace. Bασικό συμπέρασμα της εκδήλωσης ήταν η εξωδικαστική επίλυση φορολογικών διαφορών μέσω Διαιτησίας.

Πιτσιλής για myDATA: «Σύμμαχος» στη διαφάνεια και απλοποίηση των διαδικασιών

Το «myDATA» είναι «ένα πολύ σημαντικό έργο» που συμβάλει στη διαφάνεια και στην απλοποίηση των φορολογικών διαδικασιών, αλλά και στη διευκόλυνση, τόσο της φορολογικής διοίκησης, όσο και των φορολογούμενων, επεσήμανε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, μιλώντας απόψε (6/3), σε ημερίδα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Enterprise Europe Network και το EPLO.

Φορολογικές δηλώσεις: Πότε θα «σβήνεται» το πρόστιμο για τους... ξεχασιάρηδες

Με προωθούμενη ρύθμιση από το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να σβήνεται οριστικά το πρόστιμο των 100 ευρώ που επιβάλλεται στους φορολογούμενους που υποβάλλουν εκπρόθεσμα δήλωση φορολογίας εισοδήματος, εφόσον φυσικά ο φόρος που βεβαιώνεται δεν υπερβαίνει τα 100 ευρώ. Κάτι ανάλογο έχει προβλεφθεί να ισχύσει για τις δηλώσεις στο μητρώο για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις.

σελίδα 1 από 225
Image on Reporter.gr Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman