• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%
Εφορία, ΕΝΦΙΑ , ΦΠΑ

Φορολογία

Με διπλάσιους, τριπλάσιους ή ακόμη και τετραπλάσιους λαχνούς θα συμμετέχουν κάθε μήνα στη φορολοταρία οι φορολογούμενοι, που καταναλώνουν και πληρώνουν με ηλεκτρονικό χρήμα ποσά που υπερβαίνουν το 30%, το 50% ή το 70% του μηνιαίου εισοδήματός τους.

Στα χέρια των θεσμών βρίσκεται το σχέδιο του νέου ΕΝΦΙΑ, το οποίο αναμένεται να βρεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων που θα έχουν την επόμενη εβδομάδα οι επικεφαλής με το οικονομικό επιτελείο, στο πλαίσιο της 13ης αξιολόγησης, σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο site της ΑΑΔΕ, βρίσκεται προσωρινά εκτός λειτουργίας η διαβίβαση παραστατικών μέσω ERP (λογιστικό - εμπορικό πρόγραμμα) και timologio.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ανακοίνωσε ότι από σήμερα (20/1) επεκτείνει τη λειτουργία της πλατφόρμας «Τα Ραντεβού μου» στο σύνολο των ΔΟΥ της επικράτειας μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr).

Σε λειτουργία τέθηκε η εφαρμογή υποβολής βεβαιώσεων αμοιβών επιχειρηματικής δραστηριότητας, μερισμάτων, τόκων, δικαιωμάτων και αποδοχών 2021, όπως ενημέρωσε η ΑΑΔΕ.

Αναδομείται ο τρόπος διενέργειας της «φορολοταρίας» με στόχο να γίνει πιο ελκυστική και βέβαια να τονώσει το ενδιαφέρον των πολιτών να συναλλάσσονται πάντα λαμβάνοντας απόδειξη. Να σημειωθεί ότι  νέα φορολοταρία ξεκινά το Φεβρουάριο και θα μοιράζει από 1.000 έως 50.000 ευρώ κάθε μήνα σε  556  τυχερούς φορολογούμενους

Αλλαγές στις φορολοταρίες ανακοίνωσε και επίσημα η ΑΑΔΕ. Θα διεξάγονται δώδεκα κληρώσεις σε μηνιαία βάση και μία σε ετήσια που θα μοιράζει 100.000 ευρώ σε 12 τυχερούς. Αλλάζουν και τα ποσά που θα μοιράζονται κάθε μήνα. Ένας υπερτυχερός θα κερδίζει 50.000 ευρώ. Πώς θα γίνονται η επιλογή των λαχνών και οι κληρώσεις.

Σε 5,648 δισ. ευρώ ανήλθαν το διάστημα Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2021 τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη. Από αυτά τα 5,135 δισ. ευρώ είναι απλήρωτοι φόροι από τα φυσικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις. Μόνο τον Νοέμβριο οι απλήρωτοι φόροι έφθασαν στα 750 εκατ. ευρώ.

Μια αυτοματοποιημένη διαδικασία επιστροφής του ΦΠΑ, στην οποία όλα θα γίνονται ηλεκτρονικά, χωρίς την παρέμβαση των υπαλλήλων της, προωθεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Για την περαιτέρω αναβάθμιση της λειτουργίας της Φορολογικής Διοίκησης, και με σκοπό την ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των φορολογούμενων, συνεχίζεται η υλοποίηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ.).

Στην ανάρτηση 15 ενημερωτικών video για τη χρήση της εφαρμογής timologio προχώρησε, στο κανάλι της στο youtube, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Τη διαδικασία χορήγησης των απαλλαγών από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) για τα ακίνητα, που υπέστησαν ζημιές από τους σεισμούς που εκδηλώθηκαν σε περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης την 24η Ιουλίου 2021 και την 27η Σεπτεμβρίου 2021, καθορίζει νέα απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

Τη δυνατότητα να υποβάλουν και εφέτος χωριστές φορολογικές δηλώσεις έχουν οι έγγαμοι φορολογούμενοι.

σελίδα 1 από 206
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman