ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

General Motors: Οι περσινές ζημιές μετατράπηκαν σε κέρδη το β΄τρίμηνο

15:31 - 04 Αυγ 2021 | Αυτοκίνητο
General Motors: Οι περσινές ζημιές μετατράπηκαν σε κέρδη το β΄τρίμηνο
Κέρδη εμφάνισε η General Motors στο β΄τρίμηνο του έτους, τα οποία έρχνται μάλιστα σε αντίθεση με τις ζημιές που είχε καταγράψει πέρσι την ίδια περίοδο, λόγω της πανδημίας, η οποία την είχε αναγκάσει να διακόψει τις εργασίες της.

Η εταιρεία προχώρησε επίσης σε αναβάθμιση των εκτιμήσεων για το σύνολο της χρήσης, παρά το πλήγμα των 800 εκατ. Δολαρίων, από την ανάκληση των ηλεκτρικών οχημάτων Chevrolet Bolt.

Αναλυτικότερα, τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 2,8 δισ. Δολάρια ή 1,90 δολάρια ανά μετοχή, σε σχέση με τις ζημιές των 806 εκατ. Ευρώ στο προηγούμενο τρίμηνο ή 56 σεντς ανά μετοχή.

Ωστόσο να σημειωθεί πως όπως οι ανταγωνιστικές της, έτσι και η GM αντιμετωπίζει αβεβαιότητα εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα.

Επίσης θετικό είναι πως τα αποθέματα απούλητων οχημάτων της GM μέχρι τις 30 Ιουνίου, ήταν τα μισά από το περασμένο έτος.

Σύμφωνα με την εταιρεία, είχε αποθέματα αξίας 1,4 δισ. δολαρίων, για οχήματα που είχαν κατασκευαστεί χωρίς συγκεκριμένες ηλεκτρονικές μονάδες, εξαιτίας της έλλειψης ημιαγωγών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.