• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%
Οικονομική Πολιτική, Προϋπολογισμός, Επιτόκια

Οικονομία

Ο υφυπουργός Εργασίας, Νότης Μηταράκης, τόνισε ότι οι αλλαγές στις επικουρικές συντάξεις είναι από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα εφαρμοστούν από την 1η Ιανουαρίου 2021 και θα αφορούν τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας.

Μετά την ολοκλήρωση της έβδομης βδομάδας λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την προστασία της πρώτης κατοικίας και την ευνοϊκή ρύθμιση και επιδότηση των στεγαστικών, καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων, με υποθήκη στην κύρια κατοικία, 14.822 δανειολήπτες με μη εξυπηρετούμενα δάνεια επιδιώκουν να λάβουν προστασία της πρώτης κατοικίας και έχουν ξεκινήσει την ετοιμασία της αίτησής τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

«Βασική προτεραιότητα» χαρακτηρίζει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας την εφαρμογή των φορολογικών μεταρρυθμίσεων στην πρώτη του συνέντευξη στους Financial Times από όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ ανταλλάσσουν ανακοινώσεις με αφορμή τα αποτελέσματα του προϋπολογισμού στο πρώτο επτάμηνο.

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για «κατάρρευση της προπαγάνδας της Ν.Δ.» επικαλούμενο τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, απαντά το υπουργείο Οικονομικών. 

Οι εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία είναι ανησυχητικές καθώς ο εμπορικός πόλεμος που έχει κηρύξει ο Τράμπ στην Κίνα κλιμακώνεται, η Γερμανική οικονομία συρρικνώνεται, Ιταλία, Βραζιλία και Μεξικό εμφανίζουν πτωτική πορεία, η Αγγλία δεν ξέρει προς τα που θα κινηθεί με το Brexit και ξαφνικά πυροδοτούνται μερικά ανενεργά γεωπολιτικά προβλήματα με σημαντικότερο αυτό των σχέσεων Κίνας με Χόνγκ Κονγκ.

Συνολικά έχουν ενσωματωθεί 2,8 δισεκατομμύρια ημέρες ασφάλισης έχουν ενσωματωθεί μέχρι τώρα στο σύστημα «Άτλας». Ειδικότερα, έχει ενσωματωθεί ο χρόνος ασφάλισης από το 1994 μέχρι σήμερα για το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ, το ΕΤΑΑ και από το 1998 έως σήμερα για τον ΟΓΑ. Επιπλέον, έχει ενσωματωθεί περίπου το 70% του χρόνου ασφάλισης από τους δύο μεγαλύτερους τομείς του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

Σαφώς βελτιωμένη είναι η εικόνα στα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού τον Ιούλιο μετά την πτώση του Ιουνίου. Τα καθαρά έσοδα του προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν στα 28,6 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 8,1% έναντι του στόχου.

Στην πορεία του ελληνικού χρηματιστηρίου αναφέρεται εκτενές δημοσίευμα της Handelsblatt, το οποίο σημειώνει ότι αν και η αλλαγή κυβέρνησης τονώνει τις ελληνικές μετοχές, το Χρηματιστήριο απέχει πολύ από τα επίπεδα προ κρίσης. Επιπλέον, αναφέρει ότι η νέα κυβέρνηση εντείνει τους ρυθμούς εργασίας.

Σταδιακά εντός του Σεπτεμβρίου, οι χιλιάδες οφειλέτες που εντάχθηκαν ήδη στη ρύθμιση των 120 δόσεων θα δουν το μηνιαίο ποσό που αντιστοιχεί στις ανεξόφλητες δόσεις τους να μειώνεται, λόγω του νέου ετήσιου επιτοκίου.

«Η καλή πολιτική διάθεση υπάρχει -υπήρχε και τώρα έχει ενισχυθεί- αλλά υπάρχουν και κριτήρια στα οποία πρέπει να είμαστε προσεκτικοί», δήλωσε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κύρτσος, αναφορικά  με το κλίμα που επικρατεί στις Βρυξέλλες για την ελληνική κυβέρνηση και την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Προς την καλύτερη επίδοση των δύο τελευταίων δεκαετιών οδεύει το Χρηματιστήριο Αθηνών εν μέσω αισιοδοξίας των επενδυτών ότι η νέα κυβέρνηση θα καταφέρει να μειώσει την λιτότητα και να ξαναζωντανέψει την οικονομία της χώρας.

 

Αύξηση 3,1% σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών εκροών στη γεωργία – κτηνοτροφία τον Ιούνιο του 2019, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2018, ενώ αντίστοιχα μείωση 0,5% σημείωσε ο ανάλογος δείκτης εισροών.

σελίδα 1 από 3845
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman