• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%
Οικονομική Πολιτική, Προϋπολογισμός, Επιτόκια

Οικονομία

Την αναγκαιότητα της δημοσιονομικής ουδετερότητας προέταξε ο επικεφαλής του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου, τονίζοντας παράλληλα, μετά τη σημερινή (23/5) συνεδρίαση, ότι θα υπάρξει αντίκτυπος στην ευρωπαϊκή ανάπτυξη από τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Στο 26% διαμορφώνεται, μέχρι τώρα, η παραβατικότητα των πρατηρίων υγρών καυσίμων για αθέμιτη κερδοφορία, με βάση την επεξεργασία των στοιχείων από τους ελέγχους της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου (ΔΙΜΕΑ).

Επίπεδα ρεκόρ σημείωσαν τα ιδιωτικά κεφάλαια το 2021, θέτοντας τη βάση για ακόμα υψηλότερα επίπεδα το 2022.

Επιπλέον 500 εκατ. ευρώ άντλησε σήμερα (23/5) το ελληνικό δημόσιο από την επανέκδοση 10ετούς ομόλογου.

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το ταξιδιωτικό ισοζύγιο το Μάρτιο του 2022 εμφάνισε πλεόνασμα 77,0 εκατ. ευρώ, έναντι πλεονάσματος 8,3 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2021.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, χαρακτήρισε ορόσημο την 14η Έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας για την Ελλάδα, καθώς ανοίγει τον δρόμο για την έξοδο της χώρας μας από το Καθεστώς Ενισχυμένης Εποπτείας. 

Πράσινο φως για την έξοδο από την μεταμνημονιακή εποπτεία δίνει η Κομισιόν στην 14η Έκθεσή της για την Ελλάδα. Όπως αναφέρεται στην Έκθεση που δόθηκε σήμερα (23/5) στη δημοσιότητα, η Ελλάδα έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να επιτύχει τις συμφωνημένες δεσμεύσεις, παρά τις δύσκολες συνθήκες που προκλήθηκαν από τις οικονομικές επιπτώσεις των νέων κυμάτων της πανδημίας καθώς και της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Πράσινο φώς αναμένεται να δοθεί σήμερα κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup στην παράταση για ένα χρόνο της ρήτρας προσαρμογής, ενω ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το τι θα δώσει ως στίγμα η Ευρωομάδα για την πορεία εξόδου της Ελλάδας από την μεταμνημονιακή εποπτεία, στο φόντο και της δημοσιοποίησης της τελευταίας έκθεσης των θεσμών . 

Οι κυβερνήσεις της ΕΕ είναι πιθανό να λάβουν απόφαση για ένα επιπλέον έτος δημοσιονομικής ευελιξίας, καθώς οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία προκαλούν αύξηση του κόστους ενέργειας και τροφίμων.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μίλησε στο Mega για τις ενέργειες που έχει προγραμματίσει η κυβέρνηση, προκειμένου να ανακουφίσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις που λυγίζουν κάτω από το βάρος των αυξήσεων και των ανατιμήσεων.

Έως τον ερχόμενο Αύγουστο αναμένεται να διαρκέσει η διαδικασία επιτήρησης της χώρας μας, η οποία πρόκειται μετά να βγει από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι.

Στην καταβολή ποσού συνολικού ύψους 3.962.165,22 ευρώ, σε 884 ιδιοκτήτες ακινήτων (μοναδιαίους Α.Φ.Μ.), προχώρησε σήμερα (20/5) το υπουργείο Οικονομικών, επιλύοντας εκκρεμότητες για μειωμένα μισθώματα της περιόδου Νοεμβρίου 2020 – Ιουλίου 2021.

Τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 θα διενεργηθεί έκτακτη Δημοπρασία για την επανέκδοση Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, σταθερού επιτοκίου 3,90%, λήξης 30 Ιανουαρίου 2033, σε άυλη μορφή, ISIN GR0128015725.

σελίδα 1 από 4447
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman