• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%
Οικονομική Πολιτική, Προϋπολογισμός, Επιτόκια

Οικονομία

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία, το ταξιδιωτικό ισοζύγιο, τον Απρίλιο του 2021, εμφάνισε πλεόνασμα 10 εκατ. ευρώ, έναντι πλεονάσματος 5 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2020, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος.

της Θάλειας Χούντα – δημοσιογράφου

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε σήμερα (22/6) τους δείκτες που αφορούν στην οικονομική ανισότητα, όπως προκύπτουν από την Έρευνα Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών (SILC), έτους 2020, με περίοδο αναφοράς εισοδήματος το έτος 2019.

H Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε την Τρίτη (22/6) τους δείκτες που αφορούν (α) στην υλική στέρηση και (β) στις συνθήκες διαβίωσης του πληθυσμού, όπως προκύπτουν από την Έρευνα Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών (SILC), έτους 2020, με περίοδο αναφοράς εισοδήματος το έτος 2019. Επισημαίνεται ότι, για τους δείκτες υλικής στέρησης και συνθηκών διαβίωσης, έτος αναφοράς είναι το έτος διενέργειας της έρευνας, δηλαδή το 2020.

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε σήμερα (22/6) στοιχεία για τον κίνδυνο φτώχειας, όπως προκύπτουν από την Έρευνα Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών (SILC), έτους 2020, με περίοδο αναφοράς εισοδήματος το έτος 2019.

Εν αναμονή της υπουργικής απόφασης που θα καθορίζει τους δικαιούχους των μηδενικών και μειωμένων κατά 40% ενοικίων για τον Ιούνιο βρίσκονται χιλιάδες ιδιοκτήτες. Σημειώνεται ότι ήδη, ψηφίστηκε και η σχετική διάταξη για την επέκταση του μέτρου των μηδενικών ενοικίων και τον τρέχοντα μηνα.

Έχοντας δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την πανδημία και την βαθιά ελληνική κρίση, οι ελληνικές ΜμΕ βρίσκονται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, καθώς μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης προσφέρεται μια μοναδική ευκαιρία να καλύψουν το κενό ανταγωνιστικότητας έναντι μεγαλύτερων επιχειρήσεων και να συμβαδίσουν με τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Δεν ανησυχεί το οικονομικό επιτελείο για την πορεία του πληθωρισμού στο φόντο έντονων ανατιμητικών τάσεων στην αγορά των πρώτων υλών και του πετρελαίου, κάτι που έχει ήδη σημάνει «συναγερμό» σε πολλές επιχειρήσεις.

Για ένα χρόνο ακόμη η Ελλάδα θα απολαμβάνει χαλαρούς δημοσιονομικούς κανόνες με βάση όσα ανέφεραν μετά το πέρας της συνεδρίασης του τελευταίου Eurogroup οι επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών. Ωστόσο θα πρέπει, επωφελούμενη από το «πάγωμα» του Συμφώνου Σταθερότητας, να κάνει μια σειρά από κινήσεις ώστε να μπει σε τροχιά βιώσιμης ανάκαμψης. Αιχμή, όπως ανέφεραν, είναι το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και η προώθηση μια «βαριάς» μεταρρυθμιστικής ατζέντας που περιλαμβάνει τις τράπεζες και το δημόσιο.

Η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας έχει ήδη αρχίσει, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Real.

Ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας με ρυθμό 5% τόσο το 2021 όσο και το 2022 προβλέπει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης DBRS.

Η μεγάλη αύξηση του μη ενεργού πληθυσμού, καθώς και το πώς αυτή θα επηρεάσει την εξέλιξη του ποσοστού ανεργίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο του εβδομαδιαίου οικονομικού δελτίου της Eurobank "7 ΗΜΕΡΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ".

«Υπάρχει μια ισχυρή πιθανότητα για ανοδική αναθεώρηση του ρυθμού ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας από τον Σεπτέμβριο». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα. «Είναι ισχυρή η πιθανότητα ενός θετικού σεναρίου», σημείωσε.

σελίδα 1 από 4277
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman