• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
Image on Reporter.gr
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%
Οικονομική Πολιτική, Προϋπολογισμός, Επιτόκια

Οικονομία

Σταϊκούρας: «Καμπανάκι» για τα κόκκινα δάνεια- Να συνεργαστούν οι τράπεζες

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, επεσήμανε την ανάγκη ο τραπεζικός τομέας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων μέσα στο σημερινό περιβάλλον των αυξημένων προκλήσεων, των ανοδικών κινδύνων, αλλά και της έντονης μεταβλητότητας και υψηλής αβεβαιότητας διεθνώς.

Δανειολήπτες: Το ισπανικό μοντέλο εξετάζει η κυβέρνηση- Τα σημεία «κλειδιά»

Στο σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για τους δανειολήπτες αναφέρθηκε σήμερα (26/11) ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

 

ΥΠΟΙΚ: Διετής αναστολή σε ΦΠΑ ακινήτων-φόρο υπεραξίας στις μεταβιβάσεις

Αναστέλλεται για ακόμη δύο χρόνια η εφαρμογή του φόρου υπεραξίας 15% στις μεταβιβάσεις ακινήτων, όπως και η επιβολή ΦΠΑ στα ακίνητα, ενώ θα συνεχίσει να ισχύει το καθεστώς για μειωμένους και υπερμειωμένους συντελεστές ΦΠΑ σε ορισμένα αγαθά και υπηρεσίες, όπως γυμναστήρια, τουριστικό πακέτο, εισιτήρια θεάτρου κ.λπ.

 

ΥΠΟΙΚ για Ταμείο Ανάκαμψης: Θα κρατήσει μακριά τον κίνδυνο της ύφεσης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε σήμερα (25/11) θετική προκαταρκτική αξιολόγηση για το δεύτερο αίτημα πληρωμής από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) που υπέβαλε η Ελλάδα, δια του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θόδωρου Σκυλακάκη.

Διευκρινίσεις της Κομισιόν για τη δεύτερη δόση του Ταμείου Ανάκαμψης

Η Κομισιόν ενέκρινε σήμερα (25/11) την εκταμίευση 3,56 δισ. ευρώ, επιδοτήσεων και δανείων από το Ταμείο Ανάκαμψης, κάτι που αναμένεται να συμβεί στις αρχές του 2023.

Ταμείο Ανάκαμψης: «Ποδαρικό» στο 2023 με 3,56 δισ. στην Ελλάδα

Η δεύτερη δόση του Ταμείου Ανάκαμψης για την Ελλάδα εγκρίθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (25/11) και αναμένεται να εκταμιευθεί στις αρχές του 2023.

Πόθεν έσχες: Παράταση στις δηλώσεις έως 15 Ιανουαρίου

Παρατείνεται μέχρι και την 15η Ιανουαρίου 2023 η προθεσμία υποβολής πόθεν έσχες.

Η λύση για τα δάνεια που προτείνει ο ΣΥΔΑΝΕΦ

Έξυπνη και καλά μελετημένη θεωρείται η επερώτηση βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος και συγκεκριμένα του κ. Αθανάσιου Καββαδά η οποία με την κατάθεσή της προκάλεσε αισιοδοξία σε χιλιάδες δανειολήπτες και αυτό γιατί όπως εξηγούν δεν κατέθεσε απλώς μια κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό, για το θέμα των δανείων με ρήτρα αξίας ελβετικού φράγκου, αλλά φαίνεται να λύνει τον γόρδιο δεσμό, δείχνοντας τον δρόμο, προσφέροντας τη «λύση» για ένα ζήτημα που αφορά πλέον των 200.000 συνανθρώπων μας και δεν είναι άλλος από την ενεργοποίηση της σχετικής διάταξης του άρθρου 10 παρ.21 του Ν.2251/1994 όπως σήμερα ισχύει, η οποία προβλέπει τη δυνατότητα του αρμόδιου Υπουργού, εν προκειμένω του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη, με απόφασή του να καθορίσει τους όρους και τις προϋποθέσεις προσαρμογής της συναλλακτικής συμπεριφοράς των προμηθευτών στο δεδικασμένο αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων επί αγωγών καταναλωτή ή ενώσεων καταναλωτών, καθώς οι συνέπειες του δεδικασμένου έχουν ευρύτερο δημόσιο ενδιαφέρον για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και την προστασία των καταναλωτών.

Προϋπολογισμός 2023: Οι 7 προτεραιότητες- Οι προοπτικές που αναδεικνύονται

Με κεντρικό θέμα τον υπό κατάθεση Προϋπολογισμό, και άλλες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης όπως η διαδικασία άρσης απορρήτου τηλεπικοινωνιών, συνεδρίασε σήμερα, 25 Νοεμβρίου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το Υπουργικό Συμβούλιο.

Κρατικός προϋπολογισμός: Πρωτογενές έλλειμμα 350 εκατ. ευρώ στο 10μηνο

Σε έλλειμμα ύψους 350 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε το πρωτογενές αποτέλεσμα του κρατικού προϋπολογισμού για την περίοδο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2022, έναντι στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 602 εκατ. ευρώ και πρωτογενούς ελλείμματος 7.179 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2021, όπως ανακοίνωσε σήμερα (25/11) το υπουργείο Οικονομικών.

«Καλάθι του νοικοκυριού»: Προστίθενται νέες κατηγορίες προϊόντων για διαβητικούς

Από την προσεχή Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στο «καλάθι του νοικοκυριού» προστίθενται νέες κατηγορίες προϊόντων που αφορούν στους καταναλωτές ειδικών κατηγοριών (πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη).

Επιδοτήσεις: Το κέρδος για νοικοκυριά- επιχειρήσεις στους λογαριασμούς- Παραδείγματα

Όπως κάθε μήνα το τελευταίο διάστημα της ενεργειακής κρίσης, η ελληνική κυβέρνηση παρεμβαίνει με επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος.

ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία εντόκων γραμματίων 26 εβδομάδων στις 30/11

Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 θα διενεργηθεί Δημοπρασία Εντόκων Γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων του Ελληνικού Δημοσίου, σε άυλη μορφή, ποσού 625 εκατομμυρίων ευρώ, λήξεως 2 Ιουνίου  2023. 

 

σελίδα 1 από 4555
Image on Reporter.gr Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman