• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%
Οικονομική Πολιτική, Προϋπολογισμός, Επιτόκια

Οικονομία

Ισχυρή είναι η δημόσια στήριξη για το ευρώ στις χώρες της Ευρωζώνης, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή δημοσκόπηση «Ευρωβαρόμετρο» που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα (3/12) η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η εμφάνιση της νέας μετάλλαξης του κορoνοϊού COVID-19, γνωστή ως μετάλλαξη «όμικρον», μαζί με το εν εξελίξει 4ο κύμα της πανδημίας, μας υπενθυμίζουν ότι η αβεβαιότητα που συνοδεύει την υγειονομική κρίση παραμένει, αναφέρει η Eurobank στο εβδομαδιαίο δελτίο τύπου της. 

Η Wood & Company προβλέπει ότι το πραγματικό ΑΕΠ θα διαμορφωθεί στο +4% το 2022 από 7,5% το 2021, κυρίως λόγω της επίδρασης της λιγότερο ευνοϊκής βάσης. Τα πρόσφατα γεγονότα υποδηλώνουν επίσης ότι οι «κίνδυνοι» είναι στραμμένοι προς τα πάνω στις εκτιμήσεις της, δηλαδή τα πράγματα μπορούν να πάνε καλύτερα.

Την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021 θα διενεργηθεί Δημοπρασία Εντόκων Γραμματίων διάρκειας 52 εβδομάδων του Ελληνικού Δημοσίου, σε άυλη μορφή, ποσού 375 εκατομμυρίων ευρώ, λήξεως 9 Δεκεμβρίου 2022.

Μετά την υποβολή των συμπληρωματικών μη-ανταγωνιστικών προσφορών στη δημοπρασία των Εντόκων Γραμματίων 26 εβδομάδων του Ελληνικού Δημοσίου της 1ης Δεκεμβρίου 2021, έγιναν δεκτές οι παρακάτω προσφορές.

Δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα https://exoikonomo2021.gov.gr ο Οδηγός του «Εξοικονομώ 2021», που περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες για το επόμενο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων.

Τη διαβεβαίωση ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να δοθεί η έκτακτη ενίσχυση στους υγειονομικούς πριν τα Χριστούγεννα έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Με νέα «έξυπνα» εργαλεία, που πατούν σε εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης αλλά και στην ανάπτυξη των Ταμειακών Μηχανών «κλειστού τύπου», που θα περιλαμβάνουν POS, και ανάπτυξη συστήματος παρακολούθησής τους σχεδιάζει να «ριχτεί» στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής.

Σήμερα (3/12), τελικά,  αναμένεται στη δημοσιότητα ο οδηγός εφαρμογής του «Εξοικονομώ», του προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης κτηρίων, στο οποίο ποντάρει πολλά η κυβέρνηση ώστε αφενός να πετύχει στόχους εξοικονόμησης ενέργειας κι αφετέρου να προσφέρει τόνωση σε μια μεγάλη αλυσίδα αξίας. Το όλο πρόγραμμα έχει ύψος προϋπολογισμού 632 εκ. ευρώ και προβλέπει επιδότηση έως και 75%  για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών, φιλοδοξώντας να φέρει μόχλευση κεφαλαίων ενός και πλέον δισεκατομμυρίου στην οικονομία.

Οι συνθήκες ρευστότητας του τραπεζικού τομέα συνέχισαν να βελτιώνονται το 2021, όπως επισημαίνεται στην Έκθεση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ).

Την 1η Ιανουαρίου 2022 ξεκινά το «Πρώτο Ένσημο», δηλαδή το πρόγραμμα για την ένταξη για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας νέων ηλικίας 18-29 ετών χωρίς προϋπηρεσία, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρώτη τους πρόσληψη από εργοδότη του ιδιωτικού τομέα.

Συνολικά 46,2 εκατ. ευρώ καταβάλλονται την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021, ως εξοφλήσεις αποζημιώσεων τόσο για τον «Παγετό Άνοιξη 2021», ο οποίος έπληξε βαρύτατα δενδροκαλλιέργειες στο σύνολο σχεδόν της χώρας, όσο και για ζημίες οι οποίες προκλήθηκαν από άλλες αιτίες στις καλλιέργειες ζωικού και φυτικού κεφαλαίου εντός του έτους 2021, με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιου Λιβανού, κατόπιν εισηγήσεως του Προέδρου του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα. Θ. Λυκουρέντζου

Η ισχυρή ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα το 2021, σε συνδυασμό με τη διευκολυντική νομισματική και δημοσιονομική πολιτική στο πλαίσιο της ανάσχεσης των επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19, συνέβαλαν στην ενίσχυση των συνθηκών ρευστότητας.

σελίδα 1 από 4359
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman