ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bloomberg: Η παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα παρουσιάσει επιβράδυνση το 2023

19:01 - 12 Ιαν 2023 | Αυτοκίνητο
Bloomberg: Η παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα παρουσιάσει επιβράδυνση το 2023
Μπορεί οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων να βρίσκονται σε ρεκόρ, ωστόσο ο ρυθμός ανάπτυξης επιβραδύνεται, σύμφωνα με νέο δημοσίευμα του Bloomberg.

Πιο συγκεκριμένα, η  προτίμηση σε ηλεκτρικά οχήματα (EV) αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται το 2023, ωστόσο ο ρυθμός συγκριτικά με τα τελευταία δύο χρόνια θα επιβραδυνθεί.

Συνολικά για φέτος αναμένονται 13,6 εκατομμύρια πωλήσεις επιβατικών υβριδικών οχημάτων, με το 75% των οποίων να είναι πλήρως ηλεκτρικά.

Η Κίνα πρόκειται να κυριαρχήσει ξανά στους σχετικούς πίνακες πωλήσεων, ενώ η ανάπτυξη θα είναι μέτρια στην Ευρώπη, τη στιγμή που οι παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες περιμένουν να αυστηροποιηθούν. 

Σήμερα κυκλοφορούν 27 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα στους δρόμους παγκοσμίως, και αναμένεται να ξεπεράσουν τα 40 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι πωλήσεις φορτηγών μηδενικών εκπομπών θα συνεχίσουν να αυξάνονται, πιθανώς πάνω από 80% σε σχέση με το 2022.

Από την άλλη, ο αριθμός των δημόσιων σταθμών φόρτισης θα φτάσει τα 4,1 εκατομμύρια παγκοσμίως το 2023, δηλαδή θα προστεθούν επιπλέον 1,3 εκατ. εγκαταστάσεις στις ήδη υπάρχουσες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.