• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
Image on Reporter.gr
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%
Αγροτικά

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Πίστωση €26,23 εκατ. από το αποθεματικό κρίσης της Κομισιόν

Στους λογαριασμούς 20.346 δικαιούχων παραγωγών πιστώθηκε η έκτακτη οικονομική ενίσχυση συνολικού ύψους 26.234.891,46 ευρώ, που κατανεμήθηκε στη χώρα μας από το αποθεματικό κρίσης της Κομισιόν, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της ουκρανικής κρίσης στον αγροτικό τομέα.

Ζαγορά Πηλίου: Δέσμευση για χαμηλή τιμή στα Π.Ο.Π. κόκκινα μήλα

Τα μήλα «ZAGORIN», που καλλιεργούνται στις πανέμορφες πλαγιές του Πηλίου και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή της Ζαγοράς, ξεκίνησαν ήδη να κυκλοφορούν από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας στις Κεντρικές Λαχαναγορές της χώρας, ενώ από την εβδομάδα που ήδη εξελίσσεται βρίσκονται σε όλα τα ράφια μαναβικής των γνωστών αλυσίδων Σούπερ Μάρκετ και των Φρουταγορών. 

Κεδίκογλου: Ξεκάθαρη πολιτική βούληση για την πάταξη φαινομένων κακομεταχείρισης ιπποειδών

Στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για την πάταξη των φαινομένων κακομεταχείρισης ιπποειδών, αλλά και οποιουδήποτε είδους ζώου, που καταβάλλει ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου, είχε σήμερα εποικοδομητική συνάντηση με την Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου προστασίας ιπποειδών «Ιππόθεσις», κα. Ρόζα Ρούσσου.

ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ: Απ’τις πρώτες που πιστοποιείται στην Ευρώπη για προϊόντα λίπανσης

Η TÜV AUSTRIA Hellas, ο κορυφαίος Οργανισμός Πιστοποίησης και Επιθεωρήσεων στην Ελλάδα, πιστοποίησε την εταιρεία ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ, με την CE πιστοποίηση σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νέου Κανονισμού 1009/2019 (FPR) της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ασφαλή και αποτελεσματικά προϊόντα λίπανσης.

Καλογήρου: Εργαζόμαστε συστηματικά για τη στήριξη της χοιροτροφίας

Σε εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συνάντηση της Γενικής Γραμματέως Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κας Χριστιάνας Καλογήρου με αντιπροσωπεία της Νέας Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδος.

Νέοι Αγρότες: Πιστώθηκε η πρώτη δόση ύψους €35,7 εκατ.

Στους λογαριασμούς των δικαιούχων του προγράμματος των Νέων Αγροτών, τριών Περιφερειών της χώρας πιστώθηκε η πληρωμή της πρώτης δόσης όπως γνωστοποίησε ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ).

Γεωργαντάς: Προτάσεις στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς συμμετείχε στις 26/09 στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας στις Βρυξέλλες,  όπου η συζήτηση αφορούσε τόσο σε θέματα αλιευτικών δικαιωμάτων, όσο και σε θέματα φυτοπροστασίας και επισήμανσης τροφίμων, καθώς και στο πάγιο ζήτημα της διασύνδεσης της Ένωσης με την Ουκρανία για τη διασφάλιση της παγκόσμιας επισιτιστικής επάρκειας.

Πήρε ΦΕΚ η ΚΥΑ για τα λιπάσματα-Πώς πρέπει να διατίθενται

Οι απαιτήσεις και οι τεχνικές προδιαγραφές που πρέπει να πληρούν τα λιπάσματα που θα φέρουν τη σήμανση «λίπασμα παλαιών προδιαγραφών», τα οποία παράγονται ή/και κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά έως 15.12.2022 το αργότερο, καθορίζονται με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργείων Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Κεδίκογλου: Υπόδειγμα οι αλιείς της Αμοργού- Εγκαινίασε Αλιευτικό Καταφύγιο

Η μείωση των ιχθυαποθεμάτων και η ρύπανση στα θαλάσσια οικοσυστήματα είναι από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, οπότε η πρωτοβουλία «Αμοργόραμα» πρέπει να εφαρμοστεί σε όλα τα νησιά της χώρας, τόνισε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου εγκαινιάζοντας το Αλιευτικό Καταφύγιο στο  Ξυλοκερατίδι Καταπόλων Αμοργού.

Πειραιώς: Σημαντική άνοδο κατέγραψε ο δείκτης αγροτικών προϊόντων τον Σεπτέμβριο

Οι ανησυχίες για τις επίμονες πληθωριστικές πιέσεις επηρέασαν τις προσδοκίες των επενδυτών για έναν πιο επιθετικό κύκλο αύξησης των επιτοκίων από τις Κεντρικές Τράπεζες. Ταυτόχρονα συνέσφιξαν τις χρηματοοικονομικές συνθήκες μέσω υψηλότερων επιτοκίων και ενός ισχυρότερου δολαρίου. Οι φόβοι για «βαθιά» ύφεση παραμένουν στο επίκεντρο. Στο πλαίσιο αυτό, πιέσεις δέχθηκαν οι διεθνείς μετοχικές αγορές (S&P500 –8,40%, MSCIEM –5,73%) σε μηνιαίο επίπεδο. Αντίθετα, οι αποδόσεις της αμερικανικής 2ετίας και 10ετίας ενισχύθηκαν και διαμορφώθηκαν σε 3,87% και 3,45%, αντίστοιχα.

Πώς θα δοθούν οι ενισχύσεις στους κτηνοτρόφους

Με τον αριθμό των ζώων και την πραγματική παραγωγή θα συνδεθεί η ενίσχυση που θα δοθεί στους κτηνοτρόφους και η οποία θα ξεπεράσει τελικά τα 90 εκατ. ευρώ.

ΥπΑΑΤ: Από 12/10 οι αιτήσεις στο υποέργο «Γενετική Βελτίωση Ζώων»

Η Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων, ως φορέας υλοποίησης της δράσης, Οικονομικός Μετασχηματισμός Αγροτικού Τομέα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ενημερώνει τους δυνητικούς δικαιούχους ότι μετατίθεται η ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης στο υποέργο Γενετική Βελτίωση Ζώων.

 

Ολοκληρώθηκαν οι δεξαμενές άρδευσης στον Δήμο Ιεράπετρας- Επιλέξιμη δαπάνη €293.940,36

Μετά από συνεργασία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γιώργου Γεωργαντά,   του αρμόδιου Υφυπουργού κ. Γιώργου Στύλιου, υπεγράφη στις 19 Σεπτεμβρίου από τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών κ. Δημήτρη Οδ. Παπαγιαννίδη, η ολοκλήρωση του έργου «Κατασκευή Δεξαμενών Άρδευσης Τ.Κ.Μύθων, Μεταξοχωρίου και Χριστού, Δήμου Ιεράπετρας» με κωδικό ΟΠΣΑΑ: 949879, στα πλαίσια του Μέτρου 4, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

σελίδα 1 από 189
Image on Reporter.gr Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman