• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
Image on Reporter.gr
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%
Αγροτικά

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

ΥΠΑΑΤ: Προέγκριση διακήρυξης τριών βελτιωτικών έργων στη Σκόπελο

Η Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠ.Α.Α.Τ, ύστερα από οδηγίες του υπουργού κ. Γιώργου Γεωργαντά και του υφυπουργού κ. Γιώργου Στύλιου στον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών κ. Δημήτρη Οδ. Παπαγιαννίδη, προχώρησε στην προέγκριση διακήρυξης τριών  (3) έργων στον Δήμο Σκοπέλου.

Oι πιο συχνές αναζητήσεις αγροτικών προϊόντων στην πλατφόρμα Wikifarmer

Σε εναλλακτικές επιλογές, φαίνεται ότι στράφηκαν επιχειρήσεις και καταναλωτές το 2022 με την αγοραστική συμπεριφορά να χαρακτηρίζεται από σχετική επιθετικότητα. Οι έντονες πληθωριστικές πιέσεις, σε συνδυασμό με την γεωπολιτική αβεβαιότητα και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής επηρέασαν την αγροτική παραγωγή του 2022, δυσχεραίνοντας περαιτέρω την ικανοποίηση της ζήτησης στα αγροτικά προϊόντα. Η διαφοροποίηση στην καταναλωτική συμπεριφορά αποτυπώνεται στις αναζητήσεις, που πραγματοποιήθηκαν το 2022 στην πλατφόρμα Wikifarmer, που συνδέει απευθείας αγρότες με επιχειρήσεις προσφέροντας καινοτόμες λύσεις για τους αγρότες και τους παραγωγούς.

Στύλιος: Στοίχημα να εξασφαλίσουμε την μακροπρόθεσμη επισιτιστική αυτάρκειά μας

Στο ρόλο του πρωτογενή τομέα ως μοχλού ανάπτυξης της ελληνικής περιφέρειας και εγγυητή της επισιτιστικής ασφάλειας της χώρας μας, εστίασε ο Γιώργος Στύλιος στη διάρκεια των παρεμβάσεών του στο 11ο «Regional Growth Conference 2023», το οποίο έλαβε χώρα στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Κατέβαλε πάνω από €24 εκατ. σε 4.847 δικαιούχους

Πληρωμές που ξεπέρασαν τα 24 εκατομμύρια ευρώ πραγματοποίησε ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων το διάστημα 9 έως 17 Μαρτίου.

Κεδίκογλου: Εντατικοποίηση ελέγχων για αποτροπή ελληνοποιήσεων αμνοεριφίων μπροστά στο Πάσχα

Σαφή εντολή για εντατικοποίηση, εν όψει των εορτών του Πάσχα, των ελέγχων στην αλυσίδα εμπορίας για την καταπολέμηση των ελληνοποιήσεων αμνοεριφίων, έδωσε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Σίμος Κεδίκογλου, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των αρμόδιων φορέων.

Στύλιος: Χρηματοδοτούμε τρόπους αντιμετώπισης του μαύρου αλευρώδους-Εξετάζουμε λύσεις για παραγωγούς

Στα μέτρα αντιμετώπισης  του μαύρου ακανθώδους αλευρώδους και τους τρόπους στήριξης των παραγωγών που οι καλλιέργειές τους έχουν προσβληθεί, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Γιώργος Στύλιος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της αντιπολίτευσης στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχους.

Κρατικές ενισχύσεις- ΕΕ: Αναθεωρημένες κατευθυντήριες γραμμές για την αλιεία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε αναθεωρημένες κατευθυντήριες γραμμές για τις κρατικές ενισχύσεις στους τομείς της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας («κατευθυντήριες γραμμές για την αλιεία»).

Νεοεισερχόμενοι κτηνοτρόφοι: «Τρέχουν» οι αιτήσεις ενίσχυσης- Πότε λήγει η προθεσμία

Δεκτές θα γίνονται από σήμερα Παρασκευή, 17 Μαρτίου, οι αιτήσεις των νεοεισερχόμενων κτηνοτρόφων έτους 2021 για τη 2η πρόσκληση του Μέτρου 22, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 

Γιατί αποκλείστηκαν οι βερικοπαραγωγοί της Χαλκιδικής από το de minimis

«Το μέτρο του de minimis απαιτεί μια ιεράρχηση και πάντα τεκμηριώνουμε αυτά που πραγματικά καταδεικνύουν μια ζημιογόνο καλλιέργεια για να μπορέσουν να έχουν τη δύναμη οι αγρότες μας να συνεχίσουν την καλλιεργητική περίοδο», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση της βουλευτή Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακής Μάλαμα.

Τηλεδιάσκεψη υπό τον Κεδίκογλου για την προώθηση του προγράμματος «Αμοργόραμα»

Τις τελικές κατευθυντήριες γραμμές για την ολοκλήρωση της διαχειριστικής μελέτης που θα αποσταλεί στην Κομισιόν για το «Αμοργόραμα», συζήτησε με τους εμπλεκόμενους φορείς μέσω τηλεδιάσκεψης ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Σίμος Κεδίκογλου, στο πλαίσιο προώθησης του προγράμματος.

Άλλα €4,1 εκατ. για ενίσχυση της κτηνοτροφίας λόγω του ουκρανικού

Εκδόθηκε η 2η Πρόσκληση του Μέτρου 22 «Έκτακτη προσωρινή στήριξη σε γεωργούς και ΜΜΕ που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2022, συνολικής δημόσιας δαπάνης 4,1 εκ. ευρώ.

ΕΛΣΤΑΤ: Κατά 20,3% αυξημένες οι εκροές σε γεωργία-κτηνοτροφία τον Ιανουάριο

Aύξηση 20,3% παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης Τιμών Εκροών στη Γεωργία – Κτηνοτροφία (χωρίς επιδοτήσεις) του μηνός Ιανουαρίου 2023, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2022, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Πληρωμές €4,6 εκατ. σε 772 κτηνοτρόφους για σπάνια αγροτικά ζώα

Ξεκινά σήμερα Τρίτη (14/3) η διαδικασία πίστωσης των τραπεζικών λογαριασμών σε 772 δικαιούχους  πανελλαδικά της Δράσης «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων» με το ποσό των 4.619.061,5 ευρώ.

σελίδα 1 από 202
Image on Reporter.gr Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman