ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Toyota: Παραμένει η αυτοκινητοβιομηχανία με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως

17:55 - 30 Ιαν 2023 | Αυτοκίνητο
Toyota: Παραμένει η αυτοκινητοβιομηχανία με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως
Η Toyota Motor Corp ανακοίνωσε τη Δευτέρα (30/1) ότι το 2022 πούλησε 10,5 εκατομμύρια οχήματα, υπερασπιζόμενη τον τίτλο της ως η κορυφαία σε πωλήσεις αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις για τον όμιλο, συμπεριλαμβανομένης της μονάδας φορτηγών Hino Motors και της κατασκευάστριας μικρών αυτοκινήτων Daihatsu, σημείωσαν πτώση 0,1% καθώς οι πωλήσεις- ρεκόρ στο εξωτερικό των 8,6 εκατομμυρίων οχημάτων βοήθησαν να αντισταθμιστεί η μείωση 9,6% στην εγχώρια αγορά στο 1,9 εκατομμύριο.

Η δεύτερη στη σχετική λίστα Volkswagen Group νωρίτερα αυτόν τον μήνα ανέφερε τις χαμηλότερες πωλήσεις της σε πάνω από μια δεκαετία, με 8,3 εκατομμύρια οχήματα, καθώς τα lockdown στην Κίνα και ο πόλεμος στην Ουκρανία δημιούργησαν προβλήματα στις αλυσίδες εφοδιασμού.

Ενώ ορισμένα προβλήματα εφοδιασμού που σχετίζονται με τσιπ παρέμειναν και για την Toyota, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία είπε ότι η ισχυρή ζήτηση στην Ασία και η αύξηση της παραγωγικής ικανότητας και η βελτιστοποίηση στην Ασία και τη Βόρεια Αμερική τη βοήθησαν να ενισχύσει την παγκόσμια παραγωγή της κατά 5% το 2022.

Η Toyota αναθεώρησε τον Νοέμβριο την πρόβλεψη παραγωγής της για το τρέχον οικονομικό έτος έως το τέλος Μαρτίου σε 9,2 εκατομμύρια οχήματα από 9,7 εκατομμύρια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.