• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%
Εμπορευματα Πετρελαιο Χρυσος

Εμπορεύματα

Ισχυρές απώλειες καταγράφει το πετρέλαιο την Παρασκευή, λόγω της ασθενούς ζήτησης καυσίμων στις ΗΠΑ, των ανησυχιών για ένα δεύτερο «κύμα» κρουσμάτων της πανδημίας στη Νότια Κορέα και της επιδείνωσης στις σινοαμερικανικές σχέσεις.

Με μικτά πρόσημα κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη, καθώς τα δεδομένα της βιομηχανίας των ΗΠΑ έδειξαν μια αναπάντεχη αύξηση στα αποθέματα αργού, μειώνοντας τις ελπίδες για ομαλή ανάκαμψη της ζήτησης καθώς χαλαρώνουν σταδιακά τα μέτρα lockdown λόγω κορονοϊού ανά τον κόσμο. Το αμερικανικό αργό καταγράφει ισχυρές απώλειες, ενώ το μπρεντ συνεχίζει να κινείται σε ανοδική τροχιά, με τον επόμενο στόχο να είναι η προσπέραση των 35 δολαρίων.

Αρνητικά πρόσημα καταγράφουν στη συνεδρίαση της Τετάρτης οι τιμές των δύο τύπων πετρελαίου. Οι νέες απώλειες για τον «μαύρο χρυσό» προέρχονται από το επιβαρυμένο κλίμα ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα σχετικά με την παρεμβατικότητα της δεύτερης στο Χονγκ Κονγκ.

«Άλμα» κάνουν την Τρίτη οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, καθώς οι παραγωγοί θα επιμείνουν στην τήρηση των περικοπών, ενώ ταυτόχρονα η ζήτηση δείχνει «σημάδια» ανάκαμψης, μετά τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων σε παγκόσμια κλίμακα.

Οι μεγαλύτεροι όμιλοι παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ κατέγραψαν συνολικά ζημία 26 δισ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του έτους με τον τομέα να έρχεται αντιμέτωπο με κύματα χρεοκοπιών μέσα την επόμενη διετία.

Σημαντικό στήριγμα στις τιμές του πετρελαίου, δίνουν οι ελπίδες των επενδυτών για ανάκαμψη της ζήτησης. Οι ελπίδες αυτές βασίζονται στην σταδιακή χαλάρωση των μέτρων lockdown, σε συνδυασμό με τις πρόσφατες μειώσεις στην παραγωγή από τη συμμαχία ΟΠΕΚ+, γεγονός το οποίο ενδέχεται να φέρει την ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης της τιμής του «μαύρου χρυσού».

Μετά από το διάλλειμα στη συνεδρίαση της Παρασκευής, κατά την οποία μπήκε τέλος στο ανοδικό σερί των τιμών των δύο τύπων πετρελαίου, ο «μαύρος χρυσός» ξεκίνησε δυναμικά την εβδομάδα, εξασφαλίζοντας όσο το δυνατόν περισσότερο τα 30 δολάρια το βαρέλι.

Απώλειες άνω του 5% καταγράφει το αμερικανικό αργό, καθώς έχουν ανέβει οι τόνοι ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, ενώ διατυπώνονται αμφιβολίες για τον ρυθμό ανάκαμψης της ζήτησης μετά την πανδημία.

Στο πιο υψηλό σημείο από τον περασμένο Μάρτιο βρίσκεται η τιμή του αμερικανικού αργού στη συνεδρίαση της Πέμπτης. Ώθηση στις τιμές του "μαύρου χρυσού" δίνουν γενικότερα οι περικοπές παραγωγής από μεγάλους παραγωγούς, καθώς και η κατακόρυφη πτώση των αμερικανικών αποθεμάτων.

Σταθερά ανοδικά κινούνται οι δύο τύποι πετρελαίου στην αγορά των εμπορευμάτων, με τους επενδυτές να κρατούν στάση αναμονής σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, οι οποίες συγκρατούν τον “μαύρο χρυσό” από μεγαλύτερα κέρδη. Σημειώνεται πως οι τιμές του πετρελαίου κινήθηκαν ανοδικά κυρίως τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, με τους δύο δείκτες αναφοράς να ξεπερνούν τα 30 δολάρια.

Στο υψηλότερο επίπεδο, που έχει βρεθεί εδώ και πάνω από επτά χρόνια, κινείται η τιμή του χρυσού, με το πολύτιμο μέταλλο να παραμένει το πιο ασφαλές καταφύγιο των επενδυτών σε περιόδους κρίσης.

Στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2012 «σκαρφάλωσε» η τιμή του χρυσού, καθώς τα ζοφερά στοιχεία από τις ΗΠΑ κατέδειξαν πόσο σκληρά έχει πλήξει η πανδημία τη μεγαλύτερη οικονομία στον πλανήτη.

Στο υψηλότερο επίπεδο για το μήνα Μάιο ξεκίνησε η συνεδρίαση της Δευτέρας για τις τιμές των δύο τύπων πετρελαίου. Το αμερικανικό αργό και το μπρεντ διαπραγματεύονται πάνω από τα 30 δολάρια το βαρέλι, μία ημέρα πριν από την εκπνοή του συμβολαίου Ιουνίου. Οι επενδυτές είναι πλέον πιο αισιόδοξοι, λόγω της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων στις περισσότερες χώρες του κόσμου, καθώς και λόγω της γενναίας μείωσης στην παραγωγή του «μαύρου χρυσού».

σελίδα 1 από 273
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman