• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%
Εμπορευματα Πετρελαιο Χρυσος

Εμπορεύματα

Μικτά πρόσημα καταγράφονται στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου, καθώς ο χρυσός σημειώνει οριακές απώλειες και τα δύο είδη πετρελαίου ενισχύονται λόγω των εξελίξεων στη Λιβύη, όπου δύο μεγάλες μονάδες παραγωγής της χώρας ξεκίνησαν να κλείνουν εν μέσω στρατιωτικού αδιεξόδου. Ωστόσο, οι συναλλαγές κινούνται σε υποτονικά επίπεδα λόγω της σημερινής αργία της Wall Street για τον εορτασμό της «Martin Luther King Day».

Σε ανοδική τροχιά βρίσκονται οι τιμές του πετρελαίου στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου, καθώς όλες οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Λιβύη ανέστειλαν τη λειτουργία τους, γεγονός που τροφοδοτεί την αύξηση της τιμής του «μαύρου χρυσού» λόγω έλλειψής του στην παγκόσμια αγορά. Ωστόσο, σε σύγκριση με την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης τα κέρδη, που σημειώνει το πετρέλαιο, υποχωρούν.

Σε θετικό έδαφος ξεκινά την εβδομάδα ο χρυσός, μετά το ανοδικό κλείσιμο της Παρασκευής, ενώ σε ανοδική τροχιά κινούνται και οι τιμές του πετρελαίου. Σημειώνεται ότι το πετρέλαιο ενισχύεται σε υψηλό εβδομάδας λόγω του κλεισίματος δυο μεγάλων μονάδων παραγωγής αργού στη Λιβύη.

Σε ήπια ανοδική τροχιά κινούνται στη σημερινή συνεδρίαση οι τιμές πετρελαίου και χρυσού, καθώς τα οικονομικά στοιχεία που ανακοίνωσε η Κίνα αντισταθμίζονται από την αισιοδοξία που επικρατεί μετά την υπογραφή της εμπορικής συμφωνίας.

Θετική αλλά επιφυλακτική είναι η εικόνα στην αγορά εμπορευμάτων μετά την υπογραφή της προκαταρκτικής συμφωνίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα την Τετάρτη. Ποια είναι η εικόνα στην αγορά συναλλάγματος.

Μικρά κέρδη καταγράφουν οι τιμές πετρελαίου και χρυσού μετά τη χθεσινή υπογραφή της προκαταρκτικής εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα. Παρά την αρχική αισιοδοξία, οι επενδυτές διατήρησαν επιφυλακτική στάση, καθώς φαίνεται πως η συμφωνία δεν αντιμετωπίζει τα διαρθρωτικά οικονομικά ζητήματα που οδήγησαν στη σύγκρουση και δεν εξαλείφει πλήρως τους περισσότερους από τους δασμούς που επιβάλλονται και από τις δύο πλευρές. 
Ανοδικά κινείται από το ξεκίνημα της χρονιάς το δυσεύρετο ρόδιο, το οποίο αποτελεί το πιο ακριβό μέταλλο που υπάρχει στη Γη. Οι τιμές του ροδίου έχουν φτάσει στα ύψη, γεγονός που οι αναλυτές το αποδίδουν στην έντονη ζήτησή του και στις περιορισμένες προμήθειές του στην αγορά των μετάλλων.

«Χαμηλότερη ζήτηση για το αργό πετρέλαιο το 2020, παρά το γεγονός ότι η ζήτηση παγκοσμίως αυξάνεται», αναμένει ο OPEC, την ώρα που οι ανταγωνιστές παραγωγοί παίρνουν μερίδιο της αγοράς και οι ΗΠΑ καταγράφουν ένα ακόμη ρεκόρ παραγωγής.

Οι περιορισμένες ρευστοποιήσεις και τα αρνητικά πρόσημα των διεθνών αγορών δίνουν ώθηση στην τιμή του χρυσού, η οποία διαμορφώνεται πάνω από τα 1.550 δολάρια ανά ουγγιά.

Όλα τα επενδυτικά βλέμματα είναι στραμμένα στην αυριανή υπογραφή της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα, η οποία σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για τον τερματισμό της διαμάχης που έχει περιορίσει την παγκόσμια ανάπτυξη και έχει οδηγήσει σε υποτίμηση της ζήτησης για πετρέλαιο.

Με τις διεθνείς αγορές να αναθαρρούν, έπειτα από την αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή ανάμεσα στο Ιράν και τις ΗΠΑ, πλέον η τιμή του χρυσού καταγράφει σταδιακά πτωτική πορεία. Παράλληλα, οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στην υπογραφή της προκαταρκτικής εμπορικής συμφωνίας μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Συνεδρίαση ήπιων μεταβολών η σημερινή - μέχρι αυτήν την ώρα - για το πετρέλαιο, ενώ η τιμή του χρυσού σημειώνει απώλειες. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένουν οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ - Κίνας και η υπογραφή της προκαταρκτικής συμφωνίας. 

Αρνητικά πρόσημα συνεχίζουν να καταγράφουν και στη συνεδρίαση της Παρασκευής ο χρυσός και οι δύο τύποι πετρελαίου, μετά την αποκλιμάκωση της γεωπολιτικής έντασης στη Μέση Ανατολή ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν.

σελίδα 1 από 257
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman