• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%
Εμπορευματα Πετρελαιο Χρυσος

Εμπορεύματα

Πάνω από το όριο των 1.600 δολαρίων ανά ουγγιά διατηρείται η τιμή του χρυσού την Τετάρτη, καθώς παραμένουν οι φόβοι για την οικονομική επίπτωση του κοροναϊού. Ο χρυσός με τις τιμές, στις οποίες κινείται, σκαρφαλώνει στο υψηλότερο επίπεδο από το 2013.

Σε ανοδικό τέμπο κινείται και στη σημερινή συνεδρίαση ο χρυσός, ο οποίος ξεπέρασε από χθες το «φράγμα» των 1.600 δολαρίων ανά ουγγιά, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από το 2013. Οι επενδυτές στρέφονται στον χρυσό λόγω της έξαρσης του κοροναϊού, που απειλεί την παγκόσμια οικονομία, προτιμώντας έτσι το ασφαλές καταφύγιο του πολύτιμου μετάλλου σε χρόνια κρίσης.

Σε υψηλά επταετίας κινείται η τιμή του χρυσού στη συνεδρίαση της Τρίτης, με την εξάπλωση του κοροναϊού να παίζει καταλυτικό ρόλο, ώστε οι επενδυτές να επιλέγουν το ασφαλές καταφύγιο του πολύτιμου μετάλλου.

Το δυσμενές κλίμα στα χρηματιστήρια της Ευρώπης και της Ασίας φθάνει και στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου, με τις τιμές του πετρελαίου να σημειώνουν απώλειες πάνω από 1% και τον χρυσό να αναδεικνύεται για ακόμα μια φορά σε καταφύγιο των επενδυτών.

Επιφυλακτικές είναι οι κινήσεις των επενδυτών στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου, με τις τιμές του χρυσού και του πετρελαίου να μην καταγράφουν ιδιαίτερες μεταβολές. Τα βλέμματα είναι στραμμένα στον κοροναϊό και τις επιπτώσεις του στη ζήτηση του «μαύρου χρυσού», καθώς και γενικότερα στην παγκόσμια οικονομία.

Σε ανοδική τροχιά βρίσκονται οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή, ενώ οδεύουν για τα πρώτα εβδομαδιαία κέρδη από τις αρχές του Ιανουαρίου. Ώθηση στις τιμές δίνουν οι προσδοκίες ότι οι μεγάλοι παραγωγοί θα προχωρήσουν σε περαιτέρω περικοπές, προκειμένου να ισορροπήσουν την επιβράδυνση της ζήτησης από την Κίνα λόγω της επιδημίας του κοροναϊού.

Μείωση της μηνιαίας ζήτησης πετρελαίου για πρώτη φορά στα τελευταία 10 χρόνια αναμένεται να σημειώσει η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου σε επίπεδο τριμήνου σύμφωνα με τη Διεθνή Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ), καθώς ο νέος κοροναϊός και η εκτεταμένη παράλυση της κινεζικής οικονομίας πλήττουν τη ζήτηση για αργό.

 

Απώλειες καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες σχετικά με την πτώση της ζήτησης, που προκάλεσε η εξάπλωση του κοροναϊού. Η εξέλιξη αυτή τροφοδοτεί τον χρυσό, η τιμή του οποίου ενισχύεται στη σημερινή συνεδρίαση.

Ο ΟΠΕΚ υποβάθμισε τις εκτιμήσεις του για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου το 2020, για έκτη φορά μέσα σε εννέα μήνες.

Ενισχυμένα κέρδη καταγράφουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η Κίνα ανακοίνωσε τον χαμηλότερο ημερήσιο αριθμό νέων περιπτώσεων κοροναϊού από τα τέλη Ιανουαρίου.

Οι τιμές του πετρελαίου καταγράφουν άνοδο, καθώς επιβραδύνονται οι ανησυχίες σχετικά με τις επιπτώσεις του κοροναϊού στη ζήτηση του «μαύρου χρυσού». Στο ίδιο μοτίβο, η τιμή του χρυσού υποχωρεί, αφού οι επενδυτές απομακρύνονται από το ασφαλές καταφύγιο του πολύτιμου μετάλλου σε περιόδους κρίσης.

Υποχωρούν στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι έμποροι αξιολογούν τη ζήτηση από την Κίνα, μετά το ξέσπασμα του κοροναϊού και αναμένουν αν οι μεγάλοι παραγωγοί θα προχωρήσουν σε περαιτέρω περικοπές, προκειμένου να σταθεροποιήσουν τις αγορές.

Για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση καταγράφουν αύξηση οι τιμές του πετρελαίου. Στην εξέλιξη αυτή κομβικό ρόλο έπαιξε η επιδίωξη του ΟΠΕΚ να αντιμετωπίσει με δραστικά μέτρα την απώλεια ζήτησης του «μαύρου χρυσού» λόγω της έξαρσης του κοροναϊού. Επιπλέον, ώθηση στις τιμές πετρελαίου δίνει η αισιοδοξία ότι χαλάρωσαν οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

σελίδα 1 από 260
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman