• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%
Εμπορευματα Πετρελαιο Χρυσος

Εμπορεύματα

Η τιμή του πετρελαίου αυξάνεται κοντά στα 68 δολάρια το βαρέλι και φτάνει το υψηλότερο εδώ και ένα μήνα την Τρίτη 20/4, κυρίως με ώθηση από τη διακοπή των εξαγωγών της Λιβύης και τις προσδοκίες για πτώση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν τη Δευτέρα 19/4 εν μέσω ανησυχιών ότι οι αυξανόμενες μολύνσεις από κορονοϊό στην Ινδία και σε άλλες χώρες θα εμποδίσουν τη ζήτηση καυσίμων, αλλά ένα ασθενέστερο δολάριο ΗΠΑ περιορίζει τις απώλειες.

Το μπρεντ αυξάνεται την Παρασκευή 16/4 και κατευθύνεται προς εβδομαδιαία κέρδη, λόγω των ισχυρότερων προοπτικών ζήτησης και της επικείμενης οικονομικής ανάκαμψης στην Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, με τους θετικούς αυτούς καταλύτες να αντισταθμίζουν τις αυξημένες μολύνσεις COVID-19 σε ορισμένες άλλες μεγάλες οικονομίες του πλανήτη.

Κέρδη σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου στη συνεδρίαση της Τετάρτης (14/4), με τα αμερικανικά αποθέματα να δίνουν ώθηση στη σημερινή άνοδο του «μαύρου χρυσού».

Θετικά πρόσημα καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη (13/4), μετά από τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τις εισαγωγές από την Κίνα.

Κέρδη σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου στις συναλλαγές της Δευτέρας (12/4), καθώς επικρατεί αισιοδοξία στις τάξεις των επενδυτών για ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στην αγορά πετρελαίου την Παρασκευή (9/4), με τους επενδυτές να «ζυγίζουν» την αύξηση των προμηθειών του «μαύρου χρυσού», σε συνδυασμό με τον αντίκτυπο στη ζήτησή του λόγω Covid-19.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν σήμερα (8/4), αφού επίσημα στοιχεία έδειξαν μεγάλη αύξηση στα αποθέματα βενζίνης των ΗΠΑ λόγω των εντονότερων εργασιών των διυλιστηρίων, ενώ η ζήτηση παρέμεινε συγκρατημένη σε σύγκριση με τα επίπεδα προ-κορονοϊού.

Σε θετικό έδαφος διαπραγματεύονται οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη 7/4, λόγω της βελτίωσης των οικονομικών δεδομένων.

Οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται την Τρίτη 6/4, καθώς η πτώση του δολαρίου έκανε το αργό πετρέλαιο μια πιο ελκυστική αγορά.

Η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί τη Δευτέρα 5/4 καθώς η αύξηση της προσφοράς από τον ΟΠΕΚ+ και η υψηλότερη ιρανική παραγωγή αντιστάθμισαν σημάδια ισχυρής οικονομικής ανάκαμψης στις Ηνωμένες Πολιτείες και τις ελπίδες για ευρύτερη ανάκαμψη της ζήτησης το 2021.

Σε προκαταρκτική συμφωνία για τη σταδιακή χαλάρωση των περικοπών στην παραγωγή πετρελαίου από τον ερχόμενο Μάιο φαίνεται ότι κατέληξαν τα μέλη του OPEC και των συμμάχων του, σύμφωνα με δύο πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Ο ΟΠΕΚ + θα συζητήσει δύο βασικές επιλογές για τις πετρελαϊκές πολιτικές από τον Μάιο και μετά, συμπεριλαμβανομένης της ανατροπής των υφιστάμενων περικοπών και της σταδιακής αύξησης της παραγωγής, ανέφεραν τρεις πηγές.

σελίδα 1 από 296
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman