• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%
Εμπορευματα Πετρελαιο Χρυσος

Εμπορεύματα

Η Σαουδική Αραβία κινήθηκε αποφασιστικά για να στηρίξει την αγορά πετρελαίου συμφωνώντας σε επιπλέον περιορισμούς στην παραγωγή της. Η είδηση προκάλεσε άλμα των τιμών, με τα μεγαλύτερα εβδομαδιαία κέρδη από τον Ιούνιο.

Ήπιες απώλειες καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου με το βλέμμα να είναι στραμμένο στη σημερινή, δεύτερη ημέρα συνεδρίασης του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του στη Βιέννη, όπου εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί συμφωνία για αύξηση των περικοπών παραγωγής, στις αρχές του 2020.

Μικτά πρόσημα καταγράφονται στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου, με τον χρυσό να κινείται πτωτικά μετά τις θετικές εξελίξεις στο πεδίο των εμπορικών διαπραγματεύσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας. Σε ανοδική τροχιά από την άλλη το πετρέλαιο, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στη σημερινή συνεδρίαση του ΟΠΕΚ στη Βιέννη. Σύμφωνα με αναλυτές, επικρατέστερο σενάριο θεωρείται η παράταση της υφιστάμενης συμφωνίας για μειωμένη προσφορά και η έμφαση σε αυστηρότερη συμμόρφωση στις ποσοστώσεις.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου και του χρυσού με το εμπόριο να παραμένει στο επίκεντρο. Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ σημείωσε σήμερα, στο πλαίσιο της επετειακής Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, πως η εμπορική σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι άδικη για τη χώρα του, ενώ τόνισε πως μία συμφωνία με την Κίνα θα επέλθει μετά από δική του απόφαση.

Ανοδικό ράλι καταγράφει το πετρέλαιο στη συνεδρίαση της Δευτέρας, μετά τις ενδείξεις πως ο ΟΠΕΚ θα μειώσει κι άλλο την παραγωγή πετρελαίου. Ειδικότερα, η τρέχουσα συμφωνία μεταξύ των κρατών - μελών του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας προβλέπει τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως έως και τον Μάρτιο του 2020.

Ήπια κέρδη για τον χρυσό και μικρές απώλειες για το πετρέλαιο καταγράφονται στην αγορά των εμπορευμάτων, με το βλέμμα των επενδυτών να παραμένει στραμμένο στην αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα, με φόντο τις πολιτικές αποφάσεις για το Χονγκ Κονγκ.

Μικτά πρόσημα καταγράφονται στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου, ενώ στις ισοτιμίες το ευρώ υπερισχύει στη σημερινή συνεδρίαση έναντι του δολαρίου και της βρετανικής λίρας.

Μικτά πρόσημα σημειώνονται στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου, με τον χρυσό να κινείται πτωτικά και με το πετρέλαιο να επανέρχεται σε ανοδικούς ρυθμούς.

Κέρδη σημειώνουν τα περισσότερα εμπορεύματα στο Χρηματιστήριο Fixing του Λονδίνου, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας. Ειδικότερα, το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας ανέφερε ότι πραγματοποιήθηκε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τους Υπουργούς Οικονομικών και Εμπορίου των ΗΠΑ, ενώ τόνισε ότι υπήρξε συναίνεση σε αρκετά θέματα και συμφωνήθηκε να συνεχιστούν οι συνομιλίες προκειμένου να επιλυθούν εκκρεμή ζητήματα. Παράλληλα, θετικό νέο για τους επενδυτές αποτελεί η πρόβλεψη του οργανισμού μελετών αγοράς GfK, πως το καταναλωτικό κλίμα στη Γερμανία αναμένεται να ενισχυθεί το Δεκέμβριο.

Ήπια πτωτική κίνηση για το πετρέλαιο και μικρές απώλειες για τον χρυσό καταγράφονται στην αγορά των εμπορευμάτων με το ενδιαφέρον να παραμένει εστιασμένο στο πεδίο του εμπορικού πολέμου. 

Οι ανησυχίες που διατυπώνονται για τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ - Κίνας και τις πιθανότητες επίτευξης μίας συμφωνίας δημιουργούν ένα κλίμα ανασφάλειας στην αγορά με τις τιμές του πετρελαίου να υποχωρούν σήμερα.

Σημαντική άνοδο παρουσίασαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη, με φόντο τις πληροφορίες ότι ο Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (OPEC) και οι σύμμαχοί του αναμένεται να επεκτείνουν τις περικοπές στην παραγωγή.

 

Σε πτωτικό έδαφος βρίσκονται τα περισσότερα εμπορεύματα στη συνεδρίαση του χρηματιστηρίου Fixing του Λονδίνου, με τον χρυσό και το πετρέλαιο να σημειώνουν μικρές απώλειες. Η αβεβαιότητα στο πεδίο των εμπορικών διαπραγματεύσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας οδηγεί τους επενδυτές σε ρευστοποιήσεις, αν και σημερινό δημοσίευμα κάνει λόγο για σημάδια αισιοδοξίας του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου, το οποίο υπογραμμίζει πως η Κίνα θα προσπαθήσει να επιτύχει μια αρχική εμπορική συμφωνία.

σελίδα 1 από 254
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman