• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%
Εμπορευματα Πετρελαιο Χρυσος

Εμπορεύματα

Μικτά πρόσημα καταγράφει το Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Λονδίνου, με τον χρυσό να βρίσκεται σε υψηλό 6 ετών. Αντίθετα απώλειες άνω του 3% σημειώνουν οι δύο τύποι πετρελαίου, λόγω των απογοητευτικών αποτελεσμάτων σε Κίνα και Ευρώπη, που δημιουργούν ανησυχία στους επενδυτές για την παγκόσμια οικονομία.

Πάνω από το ψυχολογικό όριο των 1.500 δολαρίων ανά ουγγιά έκλεισε σήμερα ο χρυσός, με μικρές απώλειες, αλλά και ανοδική πορεία κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

«Οι αυξανόμενες ενδείξεις για οικονομική επιβράδυνση και η κλιμάκωση του σινοαμερικανικού εμπορικού πολέμου έχουν οδηγήσει σε επιβράδυνση της παγκόσμιας ζήτησης για πετρέλαιο, η οποία αυξάνεται με τον χαμηλότερο ρυθμό από το 2008 όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση», σύμφωνα με την Διεθνή Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ).

Με απώλειες έκλεισε σήμερα ο χρυσός, παραμένοντας ωστόσο πάνω από το όριο των 1.500 δολαρίων, γεγονός που σύμφωνα με τους αναλυτές αποτελεί ένδειξη ότι τα πολύτιμα μέταλλα διατηρούν την ανοδική τους πορεία εν μέσω ανησυχιών για τις επιπτώσεις του εμπορικού πολέμου.

Μικτά είναι τα πρόσημα σήμερα στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου, με την ανοδική πορεία του χρυσού να ξεχωρίζει, καθώς η τιμή του διαπραγματεύεται πάνω από τα 1.500 δολάρια ανά ουγγιά. Αντίθετα, αποκλιμάκωση καταγράφεται στα δύο είδη τιμών πετρελαίου, παρά τα κέρδη που σημειώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και τη διαβεβαίωση των ΗΠΑ να συνεχίσουν τις εμπορικές τους διαπραγματεύσεις με την Κίνα σε πιο θετικό κλίμα.

Τις τρεις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις συμπλήρωσε ο χρυσός με την κλιμάκωση στις σχέσεις ΗΠΑ – Κίνας να στέλνει τους επενδυτές στο ασφαλές καταφύγιο του πολύτιμου μετάλλου.

Κέρδη σημειώνουν τα εμπορεύματα στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ύστερα από την ασταμάτητη διαμάχη των ΗΠΑ με την Κίνα. Μετά την ανακοίνωση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, για επιβολή πρόσθετων δασμών κατά 10% στα κινεζικά προϊόντα, το μπρεντ σημείωσε τρεις διαδοχικές πτώσεις, ενώ σήμερα άρχισε να επανέρχεται σε θετικά πρόσημα. Αντίθετα, ο χρυσός συνεχίζει την ανοδική του πορεία, καταγράφοντας στην χθεσινή συνεδρίαση υψηλό έξι ετών.

Σε υψηλό 6 ετών έκλεισε την εβδομάδα ο χρυσός, σημειώνοντας άνοδο 2,7% σε εβδομαδιαία βάση.

Οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου έθεσαν τέλος στην «κατάπαυση του πυρός» με τη Κίνα βύθισαν τις τιμές πετρελαίου στα χαμηλότερα επίπεδα των τεσσάρων τελευταίων ετών. Λίγο μετά την ολοκλήρωση του κύκλου συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ - Κίνας στην Σανγκάη, ο Ντόναλντ Τράμπ επέβαλλε επιπλέον δασμούς 10% σε κινεζικά προϊόντα τα αξίας 300 δισ. δολαρίων που θα εφαρμοστούν από την 1η Σεπτεμβρίου 2019.

Θετικά είναι τα πρόσημα των περισσότερων εμπορευμάτων στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, με τις τιμές των περισσότερων εμπορευμάτων να παρουσιάζουν έντονη μεταβλητότητα (volatility). Έντονα είναι τα σημάδια ανησυχίας των επενδυτών, καθώς σήμερα ολοκληρώνεται η διήμερη σύσκεψη της Fed και θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις για την ενδεχόμενη μείωση των αμερικανικών επιτοκίων.

Κέρδη σημειώνουν τα περισσότερα εμπορεύματα στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, με τους αγοραστές να αναμένουν με αισιοδοξία το πέρας της διήμερης σύσκεψης της Fed στις ΗΠΑ. Η αμερικανική Κεντρική Τράπεζα έχει ήδη προαναγγείλει τη μείωση των επιτοκίων, για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια.

Κέρδη σημειώνουν τα περισσότερα εμπορεύματα στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, με τους αγοραστές να είναι αισιόδοξοι για μία αναμενόμενη μείωση των επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, η οποία θα λάβει τις οριστικές της αποφάσεις την Τετάρτη 31 Ιουλίου.

Μικτά πρόσημα καταγράφονται στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου, με τον χρυσό και τους δύο τύπους πετρελαίου να ξεχωρίζουν λόγω της ανοδικής τους πορείας. Επικρατεί νευρικότητα στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, μετά τις δηλώσεις του Ντράγκι ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κρατάει αμετάβλητα τα ευρωπαϊκά επιτόκια και εν αναμονή μείωσης επιτοκίων της Fed στις ΗΠΑ.

σελίδα 1 από 249
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman