ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκτόξευση 18% των πωλήσεων αυτοκινήτων στην Ευρώπη-Η ζήτηση για ηλεκτρικά

20:41 - 21 Ιουν 2023 | Αυτοκίνητο
Εκτόξευση 18% των πωλήσεων αυτοκινήτων στην Ευρώπη-Η ζήτηση για ηλεκτρικά
Αυξάνεται συνεχώς η ζήτηση για ηλεκτρονικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη, αφού και τον Μάιο οι πωλήσεις παρουσίασαν άνοδο, σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται το Bloomberg.

Ειδικότερα, οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων αυξήθηκαν πάνω από 18%, σε 1,12 εκατομμύρια οχήματα, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων.  Παράλληλα, οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία αυξήθηκαν κατά 66% τον περασμένο μήνα.

bloom 1

Στα ηλεκτρονικά οχήματα, η Tesla βρισκόταν στην πρώτη θέση της αγοράς, υπερδιπλασιάζοντας τις πωλήσεις κατά τους πρώτους πέντε μήνες της χρονιάς, εν μέρει χάρη στις επιθετικές μειώσεις των τιμών.

Άλλες σειρές αυτοκινήτων plug-in, συμπεριλαμβανομένης της μάρκας MG της SAIC Motor Corp., είναι επίσης δημοφιλείς στους αγοραστές, σύμφωνα με τον Felipe Munoz, αναλυτή της Jato Dynamics.

Σχεδόν το 14% των νέων αυτοκινήτων που ταξινομήθηκαν τους πρώτους πέντε μήνες του έτους ήταν ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία, με τις πωλήσεις να αυξάνονται περισσότερο από 40%, σε λίγο πάνω από 730.000 οχήματα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.