ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

X.A.: Καπνός 650 εκατ. ευρώ από την κεφαλαιοποίηση της Coca Cola σε λίγες ώρες

16:22 - 11 Οκτ 2012 | Χρηματιστήριο
Πράξεις κάτω και από τη στήριξη των 790 μονάδων το Χ.Α.

Κοντά στα 650 εκατ. ευρώ έχουν χαθεί από την κεφαλαιοποίηση της Coca Cola από το άνοιγμαα της συνεδρίασης μέχρι κι αυτή την ώρα. Οι ξένοι, αλλά και οι Έλληνες επενδυτές βγαίνουν πωλητές,αφού τους δίνεται η δυνατότητα να ανταλλάξουν τις μετοχές τους στα επίπεδα μεταξύ 13 – 14 ευρώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

 

Ταυτόχρονα, από τη στιγμή που η διαπραγμάτευση της μετοχής, πιθανότατα από το 2013 θα βρίσκεται πρωτογενώς σε άλλη αγορά, στο Λονδίνο, δίδεται η ευκαιρία για τη μείωση θέσεων, κάτι που ενδεχομένως να επηρεάσει και τις άλλες μετοχές. Το ερώτημα που τίθεται, είναι τι θα γίνει στο Χ.Α. Η απάντηση που δίνουν χρηματιστές, είναι ότι το Χ.Α. θα βράζει στο ζουμί του. Η Coca Cola λειτουργούσε όλα αυτά τα χρόνια της πτώσης, ως ανάχωμα. Αποτελούσε το καταφύγιο των επενδυτών με διακυμάνσεις μεταξύ 13 – 15 και 15,50 ευρώ, δείχνοντας σταθερότητα, όταν ο τραπεζικός κλάδος έχει υποστεί διόρθωση στην τριετία που αγγίζει το 97%. Το “λιμάνι” αυτό δεν θα υπάρχει πια, ενώ το Χ.Α. θα στερηθεί τον μεγάλο όγκο και την εμπορευσιμότητα της μετοχής, φόρους και προμήθειες από τους ξένους που έπαιρναν θέσεις ή πουλούσαν. Εθνική και Eurobank μένουν την Πέμπτη αμετάβλητες, στα επίπεδα των 2,06 και 1,12 ευρώ αντίστοιχα, ενώ οι πωλητές οδηγούν την Alpha στο 1,77 ευρώ.

 

“Αντέχουν” η ΔΕΗ που σημειώνει άνοδο πάνω από 5,5%, πάνω από τα 4 ευρώ, Motor Oil που ξεπερνάει τα 6,75 ευρώ, Ελλάκτωρ, στο 1,66 ευρώ και εκκρεμεί η συμφωνία πώλησης του ποσοστού των αδελφών Καλλιτσάντση στην οικογένεια Μπόμπολα άνω του 2% η μετοχή της METKA. Oι συναλλαγές ξεπερνούν τα 50 εκατ. ευρώ, με τον γενικό δείκτη να υποχωρεί υπό το βάρος της μεγαλύτερης σε κεφαλαιοποίηση εισηγμένης, της Coca Cola, στις 787 μονάδες.

 

Στ.Κ.Χαρίτος

[email protected]

Τελευταία τροποποίηση στις 16:29 - 11 Οκτ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.