ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 2011 τα spreads

13:46 - 15 Οκτ 2012 | Χρηματιστήριο
Στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 2011 τα spreads
Ψάχνει την άνοδο και το Χ.Α.

Σαν κάτι να αλλάζει στην αντιμετώπιση των αγορών απέναντι στην Ελλάδα. Πέρα από την εντυπωσιακή άνοδο της χρηματιστηριακής αγοράς, η οποία διαμορφώνεται πλέον στα υψηλότερα επίπεδα εδώ και εννέα μήνες, οι αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων βελτιώνονται μέρα με τη μέρα. Η ελληνική δεκαετία διαμορφώνεται στα επίπεδα των 17 χιλιάδων μονάδων βάσης, χάνοντας σε μία μέρα 70 μονάδες βάσης.

 

Πρόκειται για τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 2011. Από τη στιγμή, σχολιάζουν αναλυτές, που ακόμα και η Γερμανία θεωρεί ότι έχουν μειωθεί σημαντικά οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, οι αγορές αντιλαμβάνεται ότι αυτό που απομένει πια είναι να κλείσουν τα μέτρα με την τρόικα, να πάρει τα εύσημα η κυβέρνηση από τη Σύνοδο Κορυφής, να γίνει έκτακτο Eurogroup στο τέλος Οκτωβρίου και να εκταμιευτούν τα 31,5 δισ. ευρώ μέχρι τις 24 Νοεμβρίου.

 

 

Κυβερνητικά στελέχη στην Ελλάδα αναφέρουν ότι οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές βρίσκονται στην τελική ευθεία και πως πρόκειται να ολοκληρωθούν μέχρι την Τετάρτη. Επίσης, η άποψη Άσμουνσεν για επαναγορά του ελληνικού χρέους αποτελεί πρόταση η οποία συζητείται στους κόλπους της τρόικα, αν και ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας Καγκελαρίου Angela Merkel απέκλεισε τη Δευτέρα το ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης ή "κουρέματος' του ελληνικού χρέους. Είπε ότι η Αθήνα πρέπει να προωθήσει πιο σκληρές οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

 

 

Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. ενισχύεται στις 828 μονάδες,αλλά χωρίς αξιόλογες συναλλαγές, αφού μετά από 3,5 ώρες συνεδρίασης ο τζίρος δεν έχει αγγίξει καν τα 20 εκατ. Ευρώ. Εντολές αγορών έχουν βγει στις τράπεζες και συγκεκριμένα σε Alpha, Eurobank, Πειραιώς και Εθνική με κέρδη κοντά στο 2%. Κίνηση στα 16,8 ευρώ για την Coca Cola. Ως προς την κίνηση των μετοχών, παρατηρείται ισορροπία μεταξύ των μετοχών που ενισχύονται κι εκείνων που υποχωρούν. Κέρδη για 46 χαρτιά, έναντι 49 που καταγράφουν απώλειες.

 

Στ.Κ.Χαρίτος

[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.