ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεκατρείς μήνες πίσω γύρισε το Χ.Α.

15:44 - 22 Οκτ 2012 | Χρηματιστήριο
Δεκατρείς μήνες πίσω γύρισε το Χ.Α.
Στα υψηλότερα επίπεδα εδώ και 13 μήνες και συγκεκριμένα από τις 7/9/11 κινείται ο γενικός δείκτης του Χ.Α., πατώντας τις 906 μονάδες και με κέρδη που ξεπερνούν το 4%.

Και όχι μόνο αυτό. Η αντίδραση της Δευτέρας συντελείται με αυξημένο τζίρο άνω των 100 εκατ. ευρώ. Η δυναμική, σύμφωνα με την αγορά, είναι υπέρ του Χ.Α. και όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση θα κλείσει τη συμφωνία με την τρόικα και πως η χώρα θα πάρει την επόμενη δόση. Ταυτόχρονα, εν μέσω κρίσης πραγματοποιούνται και τα πρώτα deals. Μετά τις ανακατατάξεις στις τράπεζες, τη σκυτάλη παίρνουν οι επιχειρήσεις, με τελευταίο κυοφορούμενο deal, την επαναπροσέγγιση της Aegean με την Ολυμπιακή.

 

Η μετοχή της MIG αγγίζει το 10% και της Aegean πλησιάζει το 2,5%. Ισχυρές εντολές βγαίνουν για τις κυπριακές τραπεζικές μετοχές, αφού φαίνεται να ευνοούνται από τα τελευταία νέα που κάνουν λόγο για κοινή αντιμετώπιση της κρίσης χρέους σε Ελλάδα, Ισπανία και Κύπρο. Τα κέρδη της Popular αγγίζουν το 30% και της Κύπρου το 21%. Ισχυρή αντίδραση, άνω του 105 έχει βγει για την Alpha, στα 2,36 ευρώ, 8,5% ενισχύεται ο ΟΠΑΠ ενόψει ιδιωτικοποίησης, άνω του 6% η ΔΕΗ, στα 4,66 ευρώ, 7% η Εθνική, 6,5% η Eurobank και 5% η Πειραιώς. Ισχυρά κέρδη πάνω από 4% για Μυτιληναίο και Folli, άνω του 3% ενισχύονται Ελλάκτωρ και ΟΤΕ και άνω του 2% Τιτάν, Coca Cola, Jumbo και Βιοχάλκο.

 

Σ.Κ.Χ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.