ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Ελληνική υπόθεση η αντίδραση

16:48 - 02 Νοε 2012 | Χρηματιστήριο
Χ.Α.: Ελληνική υπόθεση η αντίδραση
Με τους ξένους απλώς να παρακολουθούν, την ανοδική αντίδραση της αγοράς προκαλούν την Παρασκευή οι Έλληνες επενδυτές.

Ο γενικός δείκτης βρέθηκε μέχρι τις 795 μονάδες και με τις συναλλαγές λίγο πάνω από τα 50 εκατ. ευρώ, χωρίς μεγάλη ανάμειξη των ξένων χαρτοφυλακίων. Εκείνο που τραβάει την αγορά την Παρασκευή είναι η βεβαιότητα του υπουργού Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα ότι τα μέτρα θα περάσουν από τη Βουλή, αν και τα κόμματα που στηρίζουν τη κυβέρνηση έχουν εκφράσει τις αμφιβολίες τους. Ισχυρή κίνηση, σε μία προσπάθεια να καλυφθεί το χαμένο έδαφος έχει βγει στις τράπεζες και κυρίως στην Πειραιώς που σημειώνει κέρδη πάνω από 15%, ΕΤΕ και Alpha που ενισχύονται περίπου κατά 11%, Eurobank και Κύπρου σχεδόν κατά 9%. Από εκεί και πέρα φαίνεται ότι 'αποκαθίσταται η τάξη” στις μετοχές που δέχθηκαν τις ορδές των πωλητών το περασμένο διάστημα. Σχεδόν κατά7% ενισχύεται η Ελλάκτωρ και η ΜΙG, πάνω από 6% ο Μυτιληναίος, περίπου κατά 5% Jumbo, ΔΕΗ, Motor Oil και ΜΕΤΚΑ.

Η διάσπαση των 855 μονάδων έδωσε καθοδικό σήμα για το ΧΑ αναφέρει η Εμπορική Τράπεζα σε τεχνική ανάλυση.

Όπως τονίζει, βραχυπρόθεσμα το ενδιαφέρον εστιάζεται στη δυνατότητα ισχυρής ανοδικής αντίδρασης από τη ζώνη στήριξης των 755-730μ, ώστε να αποφευχθεί επιτάχυνση της πτώσης προς τις 690μ και 650μ.

Το προηγούμενο πενθήμερο, ο ΓΔ κινήθηκε έντονα πτωτικά, διασπώντας διαδοχικές στηρίξεις.

Τι άλλαξε : Τερματίσθηκε ο πρότερος ανοδικός βηματισμός του ΓΔ και εκτονώθηκε καθοδικά η παλινδρόμηση τιμών γύρω από τις 880μ, με την καθοδική διάσπαση των 855μ, που έδωσε πτωτικό σήμα.

Η βραχυπρόθεσμη τάση είναι πτωτική και το ενδιαφέρον εστιάζεται σε ποιο σημείο θα πραγματοποιηθεί το τοπικό χαμηλό, ώστε να υπολογισθεί αντίστοιχα και το πιθανό εύρος της ανοδικής αντίδρασης, εκτιμά η Εμπορική.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.