ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

X.A.: "Θέλει" κλείσιμο πάνω από τις 810 μονάδες

14:26 - 05 Νοε 2012 | Χρηματιστήριο
Στο κόκκινο η Ευρώπη ενόψει των αμερικανικών εκλογών.

Από τις τράπεζες προέρχεται το γύρισμα της αγοράς την Δευτέρα, με το γενικό δείκτη να κινείται στα όρια των 809 μονάδων. Όσο και να κάνει εντύπωση, τυχόν κλείσιμο πάνω από τις 810 μονάδες, αλλάζει τα δεδομένα στην αγορά και επαναφέρει το ανοδικό σενάριο, σχολιάζουν οι χρηματιστές. Η εβδομάδα που ξεκίνησε μόλις σήμερα, κρίνεται δύσκολη, αφού αύριο διεξάγονται οι πολύ κρίσιμες αμερικανικές εκλογές, την Τετάρτη στην Ελλάδα ψηφίζονται τα μέτρα και στη συνέχεια αναμένεται η σύγκληση του Eurogroup, προκειμένου να αποφασιστεί η εκταμίευση της δόσης. Η ελληνική κυβέρνηση θέλει να αποφύγει την τμηματική καταβολή της δόσης, διότι κάτι τέτοιο, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές θα πάει πίσω τη διαδικασία της ανάκαμψης. Κλέρδη πάνω από 16% έχουν βγει στην Πειραιώς, με τη μετοχή να ενισχύεται στα 0,5210 ευρώ, πάνω από 6,5% ενισχύεται η Alpha, στο 1,95 ευρώ, πάνω από 7% η Eurobank, κοντά στο 1 ευρώ και πάνω από 5% η Εθνική, στο 1,88 ευρώ. Εντολές αγορών έχουν βγει ακόμα στον ΟΠΑΠ, τον ΟΤΕ, τη ΜΕΤΚΑ, τη Κύπρου και τη ΔΕΗ. Επίσης, αγοραστές παρατηρούνται στην Aegean, την MIG, τον ΟΛΠ, το Νηρέα, την Frigoglass. Το Υγεία και τα Πλαστικά Κρήτης.

 

Eυρώπη

 

Κλείσιμο με αρνητικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές με το βλέμμα να είναι στραμμένο στις αμερικανικές εκλογές και την εκλογή νέας ηγεσία στο ΚΚ της Κίνας.

 

Με πτώση άνοιξαν τη Δευτέρα οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, εν αναμονή των κρίσιμων προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, οι οποίες κυριαρχούν στη διεθνή ειδησεογραφία, ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ισοπαλία των δύο προεδρικών αντιπάλων. Την ίδια στιγμή οι αγορές περιμένουν την ψήφιση των νέων διαρθρωτικών μέτρων από την ελληνική βουλή την Τετάρτη, που θα κρίνει σε σημαντικό βαθμό κατά πόσο η Αθήνα θα μπορέσει να εκταμιεύσει τη νέα δόση και η κυβέρνηση Σαμαρά να διατηρήσει την πολιτική σταθερότητα στη χώρα.

Σε αυτό το κλίμα ο Stoxx Europe 600 υποχωρεί κατά -0,4% στις 273,72 μονάδες. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά -0,62%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 χάνει -0,81% και στη Φρανκφούρτη παρουσιάζει απώλειες -0,69%. Τέλος, στη Μαδρίτη ο IBEX κινείται πτώση -1,39%.

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ υποχωρεί κατά 0,18% και διαμορφώνεται στο $1,2793.

Έναντι του γεν σημειώνει οριακή υποχώρηση 0,1% και διαμορφώνεται στα 103,10.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:42 - 05 Νοε 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.