ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Δεν θέλει να πέσει, πρώτος στόχος οι χίλιες οι μονάδες - Τι συμβαίνει με το Τ.Τ.

18:36 - 09 Ιαν 2013 | Χρηματιστήριο
Χ.Α.: Δεν θέλει να πέσει, πρώτος στόχος οι χίλιες οι μονάδες - Τι συμβαίνει με το Τ.Τ.
ΟΠΑΠ, Τιτάν, ΕΛΠΕ, ΔΕΗ και Alpha που έκλεισε αμετάβλητη έκαναν τη διαφορά και έδωσαν το θετικό πρόσημο για έβδομη συνεχόμενη συνεδρίαση στην αγορά.

 

Η τάση είναι ανοδική και όπως φαίνεται θα παραμείνει. “Υπάρχει δυναμική και ενδεχομένως οι χίλιες μονάδες να είναι μόνο η αρχή μιάς ευρύτερης ανοδικής αντίδρασης”, αναφέρει ο υπεύθυνος χαρτοφυλακίου της Beta Χρηματιστηριακή κ. Τ. Ζαμάνης, “υπό την προϋπόθεση η Ελλάδα να παραμείνει συνεπής στις δεσμεύσεις της”. Σύμφωνα με άλλους παράγοντες της αγοράς η δραστηριοποίηση οφείλεται καθαρά στους Έλληνες παίκτες. Οι εντολές των ξένων, αν και όταν έρθουν, θα είναι αυτές που θα απογειώσουν το Χ.Α. πάνω από τις 1.000, 1.100 μονάδες. Προς το παρόν, η αγορά εμφανίζει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που διαθέτει ένα bull Χρηματιστήριο: Ενδοσυνεδριακές διορθώσεις, όπως σήμερα, με χαμηλό ημέρας στις 960 μονάδες και ενσαλλαγή τοποθετήσεων από τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση στα μικρότερα χαρτιά, ή από χαρτιά που έχουν τρέξει, σε χαρτιά που έχουν μικρότερες αποδόσεις. Το ανησυχητικό είναι ότι παρατηρούνται κινήσεις σε μετοχές αμφιβόλου ποιότητας, αλλά σύμφωνα με τους χρηματιστές είναι κάτι που συμβαίνει όταν η αγορά ανεβαίνει. Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. έκλεισε στις 983,91 μονάδες και με μικρή άνοδο 0,35%, αλλά ο δείκτης της μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης ήταν αυτός που υπεραπέδωσε δίνοντας κέρδη 3,76%, στις 1.311 μονάδες, με τον “25άρη” να παραμένει σχεδόν αμετάβλητος στις 336 μονάδες και τον τραπεζικό να υποχωρεί 1,07%, στις 243 μονάδες.

 

Εμπλοκή στο Τ.Τ.;

Σημειωτέον, ότι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν εμπλοκή στη διαδικασία πώλησης του Τ.Τ., με την Alpha, που φέρεται ως επικρατέστερη στη διεκδίκηση της τράπεζας να μη δεσμεύεται για τις θέσεις εργασίας. Νέα υψηλά στα 2,28 ευρώ για την Ελλάκτωρ, την Βιοχάλκο, στα 4,97 ευρώ και μαζί με αυτή σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι θυγατρικές της, ΕΤΕΜ, Ελληνικά Καλώδια, Σιδενόρ και Σωληνουργεία Κορίνθου.Ο λόγος της ανόδου είναι η επιτυχής ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τις τράπεζες για την αναχρηματοδότηση των υποχρεώσεών τους. Κέρδη για τον ΟΛΠ, ενόψει ιδιωτικοποίησης, αλλά και μετά τη δημοσιοποίηση της πληροφορίας περί δημιουργίας προβλήτας αποκλειστικά για τη φιλοξενία κρουαζιερόπλοιων. Επιστροφή για τον Μυτιληναίο πάνω από τα 5 ευρώ, νέα αντίδραση για την Τέρνα Ενεργειακή που έκλεισε πολύ κοντά στα υψηλά της, στα 3,67ευρώ (κλείσιμο στα 3,64), ενώ δεν περνάει απαρατήρητη η κίνηση του +10,21% της ΓΕΚ/Τέρνα, στο 1,68 ευρώ. Κέρδη 5,56% για την Ελλάκτωρ, στα 2,28 ευρώ. Και οι δύο κατασκευαστικές ενισχύθηκαν μετά τις ανακοινώσεις Χατζηδάκη για την προώθηση των μεγάλων έργων μέχρι τον Απρίλιο. Κέρδη άνω του 25 για τον ΟΛΘ, και πάλι κέρδη για τον Φουρλή, τον Νηρέα, την Ιντρακάτ, Κρέτα Φαρμ, Δρομέας. Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 72,5 εκατ. ευρώ.

 

Στ.Κ.Χαρίτος

[email protected]

Τελευταία τροποποίηση στις 20:38 - 09 Ιαν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.