ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κρούση στις τραπεζικές ΑΧΕ να επιστρέψουν στον ΣΜΕΧΑ - Συζητήσεις για ένα και μοναδικό φόρο στις συναλλαγές

01:04 - 24 Ιαν 2013 | Χρηματιστήριο
Κρούση στις τραπεζικές ΑΧΕ να επιστρέψουν στον ΣΜΕΧΑ - Συζητήσεις για ένα και μοναδικό φόρο στις συναλλαγές
Άνοιγμα στις τραπεζικές χρηματιστηριακές έπειτα από πέντε χρόνια που μαζικά είχαν αποφασίσει την αποχώρησή τους από τον Σύνδεσμο Μελών Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΣΜΕΧΑ) κάνει η νέα διοίκηση του Συνδέσμου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΜΕΧΑ κ. Σπ. Κυρίτση, “ασφαλώς και θέλουμε την επιστροφή των χρηματιστηριακών εταιρειών, θυγατρικών των τραπεζών, αφού τα προβλήματα της αγοράς είναι ενιαία, η αγορά μία και οι προκλήσεις πολλές”.

Σύμφωνα με τον ίδιο δεν είναι τυχαίο ότι χθες στην εκδήλωση του ΣΜΕΧΑ για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας βρέθηκαν εκπρόσωποι της Emporiki Bank Χρηματιστηριακή, ενώ ανεμένετο στην εκδήλωση και εκπρόσωπος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.

Στην εκδήλωση που συμμετείχαν, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Κ. Μποτόπουλος, ο πρόεδρος του Χ.Α. κ. Σ. Λαζαρίδης, εκπρόσωποι των θεσμικών,των πιστοποιημένων αναλυτών και των εισηγμένων, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο καλό ξεκίνημα της αγοράς τη νέα χρονιά και στις σημαντικές αποδόσεις που καταγράφονται.

 

Mποτόπουλος

Ο κ. Μποτόπουλος είπε ότι το 2013 θα είναι μία μεταβατική προς την ανάπτυξη χρονιά, αν και υπάρχουν γενικότερα σύννεφα από τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Το νομοθετικό έργο της Κεφαλαιγοράς, όπως η εισαγωγή στο χρηματιστήριο των ΑΚΕΣ (Αμοιβαίων Κεφαλαίων Επιχειρηματικών Συμμετοχών) και ΕΚΕΣ (Εταιρείες Κεφαλαίου Επιχειρηματικών Συμμετοχών), γνωστά και ως venture capitals βρίσκεται ήδη προς επεξεργασία από τα αρμόδια τμήματα της Βουλής ευελπιστώντας να γίνει νόμος του Κράτους μέσα στον Φεβρουάριο. Ο ίδιος είπε ότι υπάρχει η δέσμευση από το υπουργείο Οικονομικών ότι η αναβολή του φόρου υπεραξίας (σ.σ. μέχρι την 1η Ιουλίου του 2013) θα είναι και η τελευταία, ενώ τη λύση στο πρόβλημα έχει δώσει ο ευρωπαϊκός φόρος χρηματοπιστωτικών συναλλαγών. Ο κ. Μποτόπουλος έκανε λόγο για έναν φόρο στην αγορά.

 

Λαζαρίδης

Ο κ. Λαζαρίδης είπε το 2013 ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς και πως τα σημάδια φάνηκαν από την αύξηση του τζίρου μέσα στο 2012, η απόδοση του ίδιου του δείκτη (περίπου 33% το '12) και η αυξημένη συμμετοχή των Ελλήνων επενδυτών.

 

Στ.Κ.Χαρίτος

[email protected]

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.