ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προς νέα αναβολή του φόρου υπεραξίας - Διώχνετε τις επενδύσεις, λένε στην κυβέρνηση Έλληνες διαχειριστές

12:03 - 08 Ιουλ 2013 | Χρηματιστήριο
Εξάμηνη παράταση αναμένεται να πάρει η επιβολή του φόρου υπεραξίας, αφού ούτε αυτή τη φορά η κυβέρνηση κατάφερε να λάβει τη σχετική απόφαση, υπό το φόβο να φύγουν οι ξένοι επενδυτές από το Χ.Α.

Σημειωτέον, ότι ο φόρος υπεραξίας αποτελεί αγκάθι για την είσοδο νέων και φρέσκων κεφαλαίων στην αγορά, αλλά και στην οικονομία. Έλληνας διαχειριστής τονίζει στο «R» ότι δεν είναι δυνατόν να θέλουμε επενδύσεις και βελτίωση του κλίματος και των οικονομικών συνθηκών στην Ελλάδα, όταν οι επιχειρήσεις φορολογούνται κατά 26% και ταυτόχρονα στην αρχή κάθε χρονιάς θα πρέπει να προκαταβάλουν το 80 και το 90% του ετήσιου φόρου τους. Και ταυτόχρονα, συζητείται να επιβληθεί και φόρος στον τζίρο, κάτι που αναμένεται να πιάσει και τις ζημιογόνες επιχειρήσεις στέλνοντάς τες στο λουκέτο μία ώρα αρχύτερα.

 

Τονίζεται ότι η κοινή πρόταση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, του Χ.Α., της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών , της Ένωσης Θεσμικών και του Συνδέσμου των Χρηματιστών αφορά σε αύξηση του συντελεστή φόρου πώλησης μετοχών σε 0,3% (από 0,2% σήμερα) επί της αξίας συναλλαγών αλλά και την ειδική φορολόγηση των ενδοημερησίων συναλλαγών με συντελεστή 0,03% επί της αξίας τους (για ίση αξία αγορών - πωλήσεων).      

Τελευταία τροποποίηση στις 12:10 - 08 Ιουλ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.