ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κάτι τρέχει με τα... "στασινόχαρτα"

15:03 - 29 Ιουλ 2013 | Χρηματιστήριο
Κάτι τρέχει με τα... "στασινόχαρτα"
Τα οποία αποτελούν σηματωρό για τις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις στο Χ.Α. Διψήφιο ποσοστό ανόδου για την Forthnet και πάλι.

Μεγάλη απόδοση έχουν στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας τα «Στασινόχαρτα». Τόσο η επίσκεψη Λέτα και η επίσπευση, όπως όλα δείχνουν της κατασκευής του ΤAP, όσο και η φημολογούμενη επανενεργοποίηση του μνημονίου συνεργασίας της Σιδενόρ με την Αμερικάνικη Nucor, «δουλειά» η οποία είχε χαλάσει λόγω κρίσης το 2008, αποτελούν τον βασικότερο λόγο για την υπεραπόδοση των μετοχών την Δευτέρα. Κέρδη κοντά στο 6,5% καταγράφει η μετοχή της Σιδενόρ, 6,38% η Βιοχάλκο, χαρτί που αποτελεί ταυτόχρονα «σηματωρό» για τις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις και 4,21% τα Σωληνουργεία Κορίνθου, στα επίπεδα των 2,23 ευρώ. Τα υψηλότερα έτους για τα ΣΩΛΚ αποτελούν τα επίπεδα των 2,59 ευρώ και 5,70 ευρώ για τη Βιοχάλκο.

 

Ισχυρά κέρδη επίσης, σχεδόν 13% σημειώνει η μετοχή της Φόρθνετ, η οποία έχει αναλάβει την προβολή των αγώνων ποδοσφαίρου της Σούπερ Λίγκα μέχρι το 2017. Από εκεί και πέρα, ισχυρή είναι η άνοδος για τα ΕΛΠΕ, που ευνοείται από την πώληση της ΔΕΣΦΑ στην Socar, κέρδη κοντά στο 3% για τον ΟΠΑΠ, αφού όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει αίσιο τέλος στην υπόθεση των λαχείων και τελικά θα πέσουν οι υπογραφές μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Emma Delta. Κέρδη 1,76% και για την Ιντραλότ, στο 1,73 ευρώ, μετοχή η οποία έχει φύγει αποφασιστικά από τα χαμηλά έτους του 1,29 ευρώ. Κίνηση πάνω από τα 6 ευρώ για τη μετοχή της ΕΧΑΕ, η οποία ευνοείται από τις αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών, ενώ μικρότερα είναι τα κέρδη στις τράπεζες, με την ΕΤΕ, στα 2,59 ευρώ και περί το 1,8% τα κέρδη για Alpha και Πειραιώς αντίστοιχα.

 

Ο γενικός δείκτης δείχνει κολλημένος στα υψηλότερα ενδοσυνεδριακά επίπεδα, στις 875 μονάδες και μάλιστα με όγκο άνω των 21 εκατ. ευρώ. Στα καλά νέα της ημέρας περιλαμβάνεται η έγκριση των δόσεων από την τρόικα, ύψους 5,8 δις. ευρώ.  Είναι σημαντική η δήλωση Γερμανών αξιωματούχων ότι μετά τις Γερμανικές εκλογές μπορεί να εξεταστεί η ελάφρυνση του Ελληνικού χρέους υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα έχει καταφέρει μόνη της να αποπληρώνει τις υποχρεώσεις της.   

 

Στ.Κ.Χαρίτος

[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.