ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Xωρίς κατεύθυνση, αλλά παραμένει ο στόχος των 1.050 μονάδων

15:48 - 12 Σεπ 2013 | Χρηματιστήριο
Χ.Α.: Xωρίς κατεύθυνση, αλλά παραμένει ο στόχος των 1.050 μονάδων
Xωρίς σαφή κατεύθυνση κινείται ο γενικός δείκτης του Χ.Α., λίγο πάνω, λίγο κάτω από τις 988 – 990 μονάδες.

Το χαμηλό ήμέρας εντοπίζεται στις 981 μονάδες και το υψηλό στις 994. Η συνεδρίαση της Πέμπτης, χαρακτηρίζεται από υποτονικότητα, αφού δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση για την ανάληψη περεταίρω ρίσκου. Αυτό, διότι οι επενδυτές, μετά το «μπουμ» που έγινε από τοποθετήσεις το προηγούμενο διάστημα, αναμένουν σαφέστερα δείγματα γραφής από την Ελληνική οικονομία. Η τρόικα βρίσκεται καθ’ οδόν και ταυτόχρονα υπάρχει επιφυλακτικότητα ως προς την ποιότητα του πρωτογενούς πλεονάσματος.

 

Από τη στιγμή που το δημόσιο δεν πληρώνει τις οφειλές του, η πραγματική οικονομία στην κυριολεξία στενάζει. Υπό αυτά τα δεδομένα πάντως, οι αναλυτές τηρούν στάση αναμονής ενόψει των Γερμανικών εκλογών στις 22 Σεπτεμβρίου. Κάποιες από τις εντολές αγορών που βγαίνουν σήμερα δεν αφορούν στις τράπεζες, αλλά σε χαρτιά που οι ξένοι έχουν δείξει την εμπιστοσύνη τους. Κέρδη πάνω από 2% για τον Μυτιληναίο, με τη μετοχή στα 4,84 ευρώ, πάνω από 15 ενισχύονται ΟΠΑΠ και ΔΕΗ.

 

Την παράσταση κλέβει την Πέμπτη η μετοχή της MIG, που ενισχύεται λόγω χαμηλής αποτίμησης κατά 5,33%, στα 0,336 ευρώ. ΗΗ κεφαλαιοποίηση του ομίλου διαμορφώνεται κοντά στα 260 εκατ. ευρώ. Οι συναλλαγές κρίνονται υποτονικές σε σχέση με τις «κατοστάρες» της Δευτέρας και της Τρίτης, αχωρίς να έχουν αγγίξει καν τα 30 εκατ. ευρώ, έπειτα από πέντε ώρες συναλλαγών.

 

Σύμφωνα με την ανάλυση του κ. Α. Μάνθου της Δυναμικής ΑΧΕΠΕΥ, «Η επιβεβαιωμένη ανοδική διάσπαση των 930 μονάδων στο τέλος της περασμένης εβδομάδας έφερε το Γενικό Δείκτη με συνοπτικές διαδικασίες υπεράνω της αντίστασης των 975 μονάδων πραγματοποιώντας μάλιστα ένα μικρό αλλά αξιοσημείωτο gap up πάνω από τις 980 μονάδες.

 

Χαρακτηριστικός είναι επίσης και ο σχηματισμός βραχυχρόνιας συσσώρευσης κάτω από το ψυχολογικό όριο των 1.000 μονάδων κυρίως προς διαγραμματικό χώνεμα των τιμών. Ζητούμενο για τη συνέχεια είναι η ανοδική καταστρατήγηση του εν λόγω σχηματισμού καθώς θα βάλει ως στόχο το επίπεδο αντίστασης των 1.050 μονάδων με ένα πιθανό «μίνι» stop στο όριο των 1.017 μονάδων (αποτελεί το κατά 61,8% διορθωτικό Fibonacci  επίπεδο της μεγάλης πτωτικής κίνησης από τις 1160 μονάδες στις 788 μονάδες)».

 

Σ.Κ.Χ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.