ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H Citi βλέπει εισροές στο Χ.Α. 2,1 δισ. ευρώ και η Japonica ενημερώνει τους επενδυτές για τα Ελληνικά ομόλογα

11:52 - 02 Οκτ 2013 | Χρηματιστήριο
H Citi βλέπει εισροές στο Χ.Α. 2,1 δισ. ευρώ και η Japonica ενημερώνει τους επενδυτές για τα Ελληνικά ομόλογα
Οριακές διακυμάνσεις στο ταμπλό με τον τζίρο μόλις στα 15 εκατ. ευρώ.

 

Mε τον γενικό δείκτη να κινείται διορθωτικά στις 1.013 μονάδες, οι ελπίδες για καλή πορεία του Χ.Α. διατηρούνται ζωντανές. Αυτό ακόμα κι αν η παραμονή άνω των 1.000 μονάδων δεν πείθει τους επενδυτές, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν ισχυροί καταλύτες. Υπό τα δεδομένα αυτά, με την πρώτη ευκαιρία, οι επενδυτές σπεύδουν να κατοχυρώσουν τα κέρδη τους και η ευκαιρία δεν είναι άλλη από το λουκέτο των δημόσιων υπηρεσιών στις ΗΠΑ και τα πολιτικά προβλήματα στην Ιταλία.

Στο Χ.Α. ο ΟΠΑΠ ενισχύεται πάνω από 1%, στα 8,44 ευρώ, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του ομολογιακού των 400 εκατ. ευρώ από την Emma Delta, με επιτόκιο που έφτασε μέχρι το… 12%. Αντίδραση, επίσης, για Ιντραλότ, ΕΛΠΕ και Motor Oil, με την τελευταία όμως, να εμφανίζει διακυμάνσεις, στα χθεσινά επίπεδα κλεισίματος, τα 7,76 ευρώ. Αμετάβλητη πάνω από τα 3 ευρώ η Εθνική. Κέρδη πάνω από 6% για την Αττικής και σημαντικά κέρδη για Σαράντη, Ιντρακόμ, Eurobank και ΕΥΑΘ.

 

Citigroup

 Τις μετοχές των ΟΤΕ και ΔΕΗ υπογραμμίζει ότι προτιμά η Citi σε νέα έκθεσή της για την Ελλάδα, ενώ εκτιμά πως λόγω της κατάταξης της ελληνικής αγοράς  στο δείκτη MSCI των αναδυόμενων αγορών στις 26 Νοεμβρίου, αναμένονται τοποθετήσεις εώς και 2 δις. δολάρια στις ελληνικές μετοχές.

Όπως σημειώνει το 2013 θα αποτελέσει τον πάτος για την κερδοφορία των ελληνικών εισηγμένων και προβλέπει πως , εκτός των τραπεζών, η μείωση κερδών θα είναι της τάξης του 3%, ενώ το 2014 θα ανακάμψουν σημαντικά  στο 31%.

Η Citi προβλέπει πως οι τοποθετήσεις από τα passive funds θα αγγίξουν τα 500 δισ. δολάρια ενώ τα active funds θα τοποθετήσουν εώς και 1,6 δισ. δολάρια.

Η στρατηγική του stock picking είναι αυτή που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι επενδυτές, μετά το πρόσφατο ράλι, αλλά και εν μέσω ενός αβέβαιου χρηματοοικονομικού περιβάλλοντος.

Όπως τονίζει, προτιμά μετοχές που έδειξαν ικανότητα λειτουργικής και χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης στην κρίση, και βρίσκονται σε καλή θέση για να εκμεταλλευτούν  την σταθεροποίηση της οικονομίας και την ακολουθούμενη ανάκαμψη.

Η Citi σημειώνει ότι με βάση τα παραπάνω και με βέση τις λογικές τους αποτιμήσεις, προτιμά τις μετοχές της ΔΕΗ και του ΟΤΕ με στόχο τα 9,5 και 9  ευρώ αντίστοιχα, ενώ ακριβές αποτιμήσεις εμφανίζουν η Εθνική, ο ΟΠΑΠ και η ΕΧΑΕ.

 

Japonica

Τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη, 4.30 μμ ώρα Λονδίνου, ο επενδυτικός οίκος Japonica, προκειμένου να ενημερώσει το επενδυτικό κοινό σχετικά με την κτήση ομολόγων του ελληνικού δημοσίου.

Σε λιτή ανακοίνωσή της, η εταιρεία αναφέρει ότι θα ενημερώσει και θα απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με την ανάλυσή της για την Ελλάδα και τα ελληνικά ομόλογα, τα σχέδιά της «να δράσει ως καταλύτης ώστε να αλλάξουν οι συστημικές παρανοήσεις σχετικά με την Ελλάδα» και για «την κατοχή ελληνικών ομολόγων από την Japonica».

Η ανακοίνωση της Japonica έρχεται μετά τη λήξη και της τρίτης παράτασης στην ασυνήθιστη δημόσια προσφορά του οίκου να αποκτήσει στην ανοιχτή αγορά ομόλογα του ελληνικού δημοσίου αξίας έως 4 δισ. ευρώ.

Από την ανακοίνωση δεν προκύπτει η αξία των ομολόγων που ενδεχομένως να απέκτησε η Japonica στα πλαίσια της προσφοράς της, η οποία απευθυνόταν σε κατόχους μεγάλων πακέτων που δεν μπορούσαν να ρευστοποιηθούν εύκολα.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:13 - 02 Οκτ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.