ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λιγότερα έχουν βάλει τα funds στο Χ.Α. ενόψει της μετάταξης στις αναδυόμενες αγορές

14:15 - 13 Νοε 2013 | Χρηματιστήριο
Λιγότερα έχουν βάλει τα funds στο Χ.Α. ενόψει της μετάταξης στις αναδυόμενες αγορές
Τι προβληματίζει τους ξένους και ξαφνικά περιόρισαν τις αγορές στο Χρηματιστήριο.

Χλιαρή επιστροφή του ενδιαφέροντος στις μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη της Morgan Stanley παρατηρείται στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, χωρίς όμως, πειστικότητα.  Με χαμηλό στις 1.121 μονάδες, όπου και η πρώτη στήριξη της αγοράς με βάση την τεχνική ανάλυση, η αντίδραση που βγαίνει δεν υποστηρίζεται από συναλλαγές και τζίρο, ο οποίος μετά βίας ξεπερνάει τα 34 εκατ. ευρώ έπειτα από περίπου τρεις ώρες συναλλαγών.

 

Υπάρχει ανησυχία, η οποία συνδέεται με το διεθνές κλίμα διόρθωσης στις αγορές, ότι οι ξένοι έχουν τοποθετήσει στο Χ.Α. λιγότερα από αυτά που είχαν ακουστεί ότι επρόκειτο να τοποθετηθούν. Δηλαδή από τα 2,5 με 3 δις. ευρώ, προκύπτει ότι οι συνολικές εισροές διαμορφώνονται κοντά στο 1 δις. Πρόκειται για επιφυλακτικότητα, η οποία, όπως έχει γράψει το «R», οφείλεται σε παράγοντες που άπτονται του πολιτικού κλίματος στη χώρα, την ιδιωτικοποίηση των τραπεζών και την αξιοποίηση των warrants, τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα ως προς τη βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους. Υπό αυτά τα δεδομένα, σύμφωνα με την αγορά, το Χ.Α., έχει δώσει πολλά κέρδη, κοντά στο 40% από τα χαμηλά του περασμένου Ιουλίου, πολύ γρήγορα, ενεργοποιώντας το stock picking, βαδίζοντας οι επενδυτές στα τυφλά σε ότι αφορά στις εξελίξεις αναφορικά με την πορεία της Ελληνικής οικονομίας.

 

Ταμπλό

Η μετοχή του Τιτάνα ενισχύεται δυναμικά για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση και με κέρδη πάνω από 3%, στα 18,80 ευρώ, με υψηλό έτους τα 20,50 ευρώ. Κέρδη πάνω από 2% για την Jumbo, στα 9,93 ευρώ και υψηλό στα 10,64 ευρώ, OTE 2,10%, στα 8,74 ευρώ και υψηλό στα 9,52 ευρώ. Θετικό πρόσημο και για τα Folli Follie, στα 23,40 ευρώ, με υψηλό στα 23,80, ΔΕΗ 2,09%, στα 9,78 και υψηλό πάνω από τα 11. Αντίδραση 1,60% για την Alpha, στα 4,13 ευρώ ενισχύεται η Εθνική και αμετάβλητη η Πειραιώς.

 

Τεχνική ανάλυση

Σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση του κ. Απ. Μάνθου (Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ), «η συνεχόμενη έντονη αδυναμία ανοδικής επανεισόδου του Γενικού Δείκτη μέσα στη ζώνη αντίστασης των 1.180 με 1.200 μονάδων μπορεί να λειτουργήσει, όπως είχαμε αναφέρει στην προηγούμενη τεχνική ανάλυση, ως καθοδικός  καταλύτης ανάφλεξης, ενδυναμώνοντας τις απαραίτητες διαγραμματικές δυνάμεις πτωτικής εκτόνωσης προς το βραχυχρόνιο επίπεδο στήριξης των 1.120 με 1.100 μονάδων.

 

Το επίπεδο αυτό όμως δε θα πρέπει να καταστρατηγηθεί καθοδικά διότι θα ανοίξει το τοπίο για τις 1.085 με 1.070 μονάδες κτυπώντας τη κάτω πλευρά του αποτυπωμένου στο ημερήσιο λογαριθμικό chart τιμών μεσοπρόθεσμου ανοδικού καναλιού του περασμένου καλοκαιριού. Κίνηση η οποία, εάν όντως ολοκληρωθεί, θα δημιουργήσει σημαντικές αγοραστικές ευκαιρίες για το επόμενο εξάμηνο. Χορηγός στην επιδείνωση της υπάρχουσας βραχυχρόνιας καθοδικής τάσης θα γίνει διαγραμματικά και η επιβεβαιωμένη καθοδική τμήση της γραμμής, που ενώνει τους δύο προηγούμενους πυθμένες του Αυγούστου και του Οκτωβρίου, στις 1.147 μονάδες. Αλλαγή στο υπάρχον σκηνικό θα προκληθεί μόνο με τη  καταγραφή κλεισιμάτων πάνω από τις 1.190 μονάδες».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.