ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Νέα υψηλά και ανησυχία για τα σενάρια περί Grexit

15:33 - 02 Δεκ 2013 | Χρηματιστήριο
Χ.Α.: Νέα υψηλά και ανησυχία για τα σενάρια περί Grexit
Ωστόσο η HSBC στηρίζει το Ελληνικό χρηματιστήριο. Ποιες μετοχές ξεχωρίζει.

Σε νέα υψηλά έτους κινείται ο γενικός δείκτης του Χ.Α., που πλέον αγγίζει τις 1.214 μονάδες και με τις συναλλαγές να ξεπερνούν τα 70,5 εκατ. ευρώ. Η αναβάθμιση, έστω και μικρής κλίμακας της Ελληνικής οικονομίας από την Moody’s, δημιουργεί αισιόδοξο κλίμα στην αγορά, αν και τα σχόλια της BNP Paribas και των FT περί χρεοκοπίας και πάλι της χώρας μας, ακόμα κι αν γίνει επιμήκυνση για μεγάλο χρονικό διάστημα των δανείων, προκαλούν δεύτερες σκέψεις στους συναλλασσόμενους. Πλην όμως, τα αποτελέσματα των εισηγμένων δείχνουν επιστροφή στην κερδοφορία για πολλές από αυτές, με τα λίγα κέρδη όμως, να ψαλιδίζονται από τους φόρους. Οι ξένοι αναλυτές παρακολουθούν την Ελλάδα, με την επιφυλακτικότητα να κυριαρχεί εφόσον οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα παραμένουν ανοικτές, τη στιγμή που δύο μεγάλα ζητήματα, όπως οι πλειστηριασμοί και η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, μπορεί να στοιχίσουν την παραμονή της κυβέρνησης συνεργασίας στην εξουσία.

 

Ωστόσο, η HSBC, κόντρα στο κλίμα εξακολουθεί να βλέπει τις Ελληνικές μετοχές. Μάλιστα, κατά το παρελθόν, ο ίδιος οίκος θεωρούσε ότι η Ελληνική αγορά είναι μία από τις πιο ασφαλείς αναδυόμενες αγορές διεθνώς, λόγω του σταθερού νομίσματος.       Πρώτη επιλογή είναι το Folli Follie, για το οποίο δίνει τιμή – στόχο τα 32,50 ευρώ (overweight), χάρη στην ταχεία ανάπτυξη στην Κίνα στον κλάδο των κοσμημάτων που υποκαθιστά την πτώση της ζήτησης στην ΕΕ και την ύφεση στην Ελλάδα. Χαρακτηρίζει τον ισολογισμό ισχυρό, προοπτική ανόδου κερδοφορίας και σταθερά περιθώρια κέρδους, εκτιμώντας ότι διαπραγματεύεται με P/E 11,8 για τα κέρδη του 2014.

Δεύτερη επιλογή αποτελεί το Jumbo με τιμή – στόχο τα 14,50 ευρώ, καθώς αναπτύχθηκε από πλευράς Ebitda, ακόμα και στην περίοδο της ύφεσης, με επιτυχημένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και ανάπτυξη κατά 20% εκτός Ελλάδας.

 

Η HSBC θεωρεί ότι η Ελλάδα θα ανακάμψει, γι' αυτό και πιστεύει ότι το Jumbo θα ευνοηθεί. 

 

Ο ΟΠΑΠ με τιμή – στόχο τα 10,30 ευρώ παρουσιάζει όμως σοβαρές προοπτικές ανάκαμψης, καθώς θα επεκταθεί σε νέα παιχνίδια – VLT'S – επισημαίνονται όμως και τα ρίσκα στην εκτέλεση του νέου προγράμματος. Η σύσταση είναι ουδέτερη.

 

Tαμπλό

Από τις μετοχές του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της MIG (+8,27%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ(+4,41%), της Folli Follie(+3,30%), της Σωληνουργεία Κορίνθου (+3,23%) και της Ιντραλότ (+3,17%).

Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι μετοχές των ΕΛΠΕ(-1,91%), της Alpha Bank(-1,52%) και του ΟΛΠ(-0,91%).

Από τους επιμέρους δείκτες, πτώση σημειώνει μόνο ο δείκτης του Πετρελαίου (-1,30%), ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες  των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+4,21%), του Εμπορίου (+2,98%), της Υγείας (+2,92%) και των Πρώτων Υλών (+2,15%).

Ανοδικά κινούνται 63 μετοχές, 29 πτωτικά και 23 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:ΣΕΛΟΝΤΑ+17,14%, Κυριακίδης Η.-F.H.L +16,10%, Προοδευτική +15,04% και ΑΕΓΕΚ(κ) +12,70%.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:35 - 02 Δεκ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.