ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Oκτώ εισηγμένες δίνουν το παρόν στο roadshow της HSBC στο Λονδίνο

01:01 - 04 Δεκ 2013 | Χρηματιστήριο
Oκτώ εισηγμένες δίνουν το παρόν στο roadshow της HSBC στο Λονδίνο
Και τράπεζες ανάμεσα στους προσκεκλημένους.

Παρέλαση εισηγμένων σήμερα στο Λονδίνο, όπου διοργανώνεται roadshow της HSBC, στην οποία θα συμμετέχουν οκτώ εισηγμένες, μεταξύ των οποίων ο Μυτιληυναίος, Jumbo, Folli Follie, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και οι τράπεζες. Η εκδήλωση, σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιείται σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη συγκυρία για την αγορά και την οικονομία, μετά την ένταξη του Χ.Α. στις αναδυόμενες αγορές, με τον ίδιο οίκο από το καλοκαίρι να θεωρεί το Ελληνικό χρηματιστήριο, ως την πλέον ασφαλή αγορά, λόγω της παραμονής της χώρας στο ευρώ.

 

Σημειωτέον, ότι οι εισηγμένες που θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση, πηγαίνουν με άλλον αέρα μετά τα ικανοποιητικά αποτελέσματα του 9μήνου, τη μεγάλη εμπορευσιμότητα και την αύξηση των συναλλαγών στο Χ.Α. και βεβαίως την άνοδο του γενικού δείκτη σε υψηλά 2,5 ετών, που σημαίνει ότι τα ξένα χαρτοφυλάκια προεξοφλούν την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη από το 2014 και τη λήψη αποφάσεων προκειμένου να καταστεί το χρέος βιώσιμο.

 

Η HSBC θεωρεί ότι οι τράπεζες έχουν αποτιμήσει πλήρως, προς το παρόν, το ελκυστικό story ανάκαμψης και το επενδυτικό ενδιαφέρον στρέφεται στον κλάδο της κατανάλωσης.

 

Πρώτη επιλογή είναι τα Folli Follie, για το οποίο δίνει τιμή – στόχο τα 32,50 ευρώ (overweight), χάρη στην ταχεία ανάπτυξη στην Κίνα στον κλάδο των κοσμημάτων που υποκαθιστά την πτώση της ζήτησης στην ΕΕ και την ύφεση στην Ελλάδα. Χαρακτηρίζει τον ισολογισμό ισχυρό, προοπτική ανόδου κερδοφορίας και σταθερά περιθώρια κέρδους, εκτιμώντας ότι διαπραγματεύεται με P/E 11,8 για τα κέρδη του 2014.

 

Δεύτερη επιλογή αποτελεί το Jumbo με τιμή – στόχο τα 14,50 ευρώ, καθώς αναπτύχθηκε από πλευράς Ebitda, ακόμα και στην περίοδο της ύφεσης, με επιτυχημένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και ανάπτυξη κατά 20% εκτός Ελλάδας.

 

Η HSBC θεωρεί ότι η Ελλάδα θα ανακάμψει, γι' αυτό και πιστεύει ότι το Jumbo θα ευνοηθεί. 

 

Ο ΟΠΑΠ με τιμή – στόχο τα 10,30 ευρώ παρουσιάζει όμως σοβαρές προοπτικές ανάκαμψης, καθώς θα επεκταθεί σε νέα παιχνίδια – VLT'S – επισημαίνονται όμως και τα ρίσκα στην εκτέλεση του νέου προγράμματος. Η σύσταση είναι ουδέτερη.

Eπίσης, σε χθεσινή της έκθεση η HSBC έδινε τιμή στόχο τα 15 ευρώ με βασικό σενάριο την ιδιωτικοποίηση της Επιχείρησης που βρίσκεται στο χρονοδιάγραμμα για το 2014.

 

Η αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ πρόκειται να γίνει σε τρεις φάσεις, τον ιδιοκτησιακό διαχωρισμό του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) από την κατά 100% μητρική του εταιρεία, τη ΔΕΗ, με την είσοδο επενδυτή σε ποσοστό έως και 51%, το “σπάσιμο” της επιχείρησης ηλεκτρισμού στα δύο με τη δημιουργία μίας μεγάλης και μίας «μικρής ΔΕΗ», πώληση της λεγόμενης “μικρής” ΔΕΗ και αντίστοιχα αποκρατικοποίηση της «μεγάλης ΔΕΗ». Οι κινήσεις αυτές θα ξεκλειδώσουν την αξία του χαρτοφυλακίου της, όπως αναφέρει η HSBC, αυξάνοντας τα έσοδα της εταιρείας στα 6,5 εκατ. ευρώ για το 2014 και στα 7,1 εκατ. ευρώ το 2015.

 

Η έκθεση προβλέπει αύξηση των EBITDA χάρις στην βελτίωση της παραγωγικότητας της ΔΕΗ. Αναλυτικότερα, για το 2014 τα EBITDA αναμένεται να φτάσουν τα 1,055 εκατ. ευρώ (αύξηση 17,5%) και τα 1,271 εκατ. ευρώ (αύξηση 20,5%) το 2015. Πέρα από το 2016 η HSBC εκτιμά ότι τα EBITDA θα παρουσιάσουν αύξηση κατά 200-300 μονάδες βάσης. Θετικό εμφανίζεται και το cash flow της εταιρείας στα 606 εκατομμύρια ευρώ το 2014 και στα 764 εκατομμύρια ευρώ το 2015. Αντίστοιχα, η αναλογία P/CF βρίσκεται στο 3.7 για το 2014 και στο 3.0 για το 2015. Τα κέρδη ανά μετοχή πρόκειται να διαμορφωθούν στα 33.4  στα 13.1 το 2014 και στα 7.1 το 2015.

 

Σ.Κ.Χ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.