ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενδείξεις ότι βγαίνουν κεφάλαια από άλλες αναδυόμενες αγορές και μπαίνουν στο Χ.Α.

14:33 - 04 Δεκ 2013 | Χρηματιστήριο
Ενδείξεις ότι βγαίνουν κεφάλαια από άλλες αναδυόμενες αγορές και μπαίνουν στο Χ.Α.
Σε λίγο καλύτερες αποτιμήσεις συνεχίζονται οι τοποθετήσεις ξένων στο Ελληνικό χρηματιστήριο, μετά την κατάταξη του Χ.Α. στις αναδυόμενες αγορές της Morgan Stanley.

Με ισχυρό «πουσάρισμα» εκ μέρους των ξένων δεδομένου ότι σήμερα και αύριο πραγματοποιείται roadshow της HSBC στο Λονδίνο, με τη συμμετοχή οκτώ εισηγμένων εταιρειών, τα ισχυρά χαρτοφυλάκια μετακινούνται από άλλες αναδυόμενες αγορές της Ευρώπης, όπως η Πολωνία και η Τουρκία προς την Ελλάδα, η οποία διαθέτει σταθερό νόμισμα και έχει σοβαρές ενδείξεις ανάκαμψης της οικονομίας της. Ταυτόχρονα, άλλα funds που έχουν προσανατολισμό στις developed markets παραχωρούν τη θέση τους στα hedge funds και γενικότερα σε επενδυτικά κεφάλαια που παίρνουν θέση στα αναδυόμενα χρηματιστήρια, γεγονός το οποίο αποτυπώνεται στον τζίρο, με τη συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών , αλλά και εγχώριων θεσμικών επενδυτών εξαιρετικά περιορισμένη. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τον Νοέμβριο η πτώση της αγοράς της Κωνσταντινούπολης διαμορφώθηκε κοντά στο 5%. Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. την Τετάρτη, υποχωρεί στις 1.215 μονάδες, με απώλειες κοντά στο 0,43% και με τις συναλλαγές λίγο πάνω από τα 44 εκατ. ευρώ.

 

Η άνοδος της τιμής στόχου της ΕΥΔΑΠ από την Eurobank Sec. Στα 11 ευρώ, δίνει ώθηση στη μετοχή που ενισχύεται στα 8,65 ευρώ και με υψηλά έτους τα 8,85 ευρώ. Νέα υψηλά καταγράφει η μετοχή των Folli Follie, στα 25,21 ευρώ, που θεωρείται μία από τις μετοχές που συστήνει η HSBC, στα 3,30 ευρώ ενισχύεται η Ελλάκτωρενόψει της επανεκκίνησης των μεγάλων οδικών έργων, στα 12,58 ευρώ ανακάμπτει η ΜΕΤΚΑ και κάποιες αγορές βγαίνουν σε ΟΤΕ, ΕΧΑΕ, Εθνική και ΟΠΑΠ.

 

Στον αντίποδα, πιέσεις στην Πειραιώς και την Alpha, όπου στην τελευταία θεωρητικά ξεκινάει η περίοδος εξάσκησης των warrants, απώλειες στα 9 ευρώ για την Motor Oil και πτώση 1,43%, στα 10,99 για τη ΔΕΗ, με την HSBC να θεωρεί ότι το 2014 είναι η χρονιά της ενόψει ιδιωτικοποίησης.   

 

Σ.Κ.Χ.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:40 - 04 Δεκ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.