ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Και πάλι απώλειες στο Χ.Α., με τον τζίρο πάνω από τα 120 εκατ. ευρώ

18:24 - 04 Δεκ 2013 | Χρηματιστήριο
Και πάλι απώλειες στο Χ.Α., με τον τζίρο πάνω από τα 120 εκατ. ευρώ
Σε λίγο καλύτερες αποτιμήσεις συνεχίζονται οι τοποθετήσεις ξένων στο Ελληνικό χρηματιστήριο, μετά την κατάταξη του Χ.Α. στις αναδυόμενες αγορές της Morgan Stanley.

 

Με ισχυρό «πουσάρισμα» εκ μέρους των ξένων δεδομένου ότι σήμερα και αύριο πραγματοποιείται roadshow της HSBC στο Λονδίνο, με τη συμμετοχή οκτώ εισηγμένων εταιρειών, τα ισχυρά χαρτοφυλάκια μετακινούνται από άλλες αναδυόμενες αγορές της Ευρώπης, όπως η Πολωνία και η Τουρκία προς την Ελλάδα, η οποία διαθέτει σταθερό νόμισμα και έχει σοβαρές ενδείξεις ανάκαμψης της οικονομίας της. Ταυτόχρονα, άλλα funds που έχουν προσανατολισμό στις developed markets παραχωρούν τη θέση τους στα hedge funds και γενικότερα σε επενδυτικά κεφάλαια που παίρνουν θέση στα αναδυόμενα χρηματιστήρια, γεγονός το οποίο αποτυπώνεται στον τζίρο, με τη συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών , αλλά και εγχώριων θεσμικών επενδυτών εξαιρετικά περιορισμένη. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τον Νοέμβριο η πτώση της αγοράς της Κωνσταντινούπολης διαμορφώθηκε κοντά στο 5%. Aυτό όταν το Χ.Α. τον συγκεκριμένο μήνα κατέγραψε συνολική άνοδο 0,6%. Οι απώλειες στο Χ.Α. μαζεύτηκαν την Τετάρτη και από τις 1.201 μονάδες, φτάνοντας να υποχωρεί 1,6%, περιόρισε στο κλείσιμο την πτώση σε 0,77%, στις 1.211,77 μονάδες. Οι συναλλαγές πάντως, φαίνεται να σταθεροποιούνται πάνω από τα 100 εκατ. ευρώ.

 

HSBC

Παρέλαση εισηγμένων σήμερα στο Λονδίνο, όπου διοργανώνεται roadshow της HSBC, στο οποίο θα συμμετέχουν ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Folli Follie , Μυτιληναίος, ΜΕΤΚΑ, Τιταν, Ελλάκτωρ, ΕΧΑΕ, Σαράντης, Mig και από τράπεζες Alpha Bank και Εurobank.

Η εκδήλωση, σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιείται σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη συγκυρία για την αγορά και την οικονομία, μετά την ένταξη του Χ.Α. στις αναδυόμενες αγορές, με τον ίδιο οίκο από το καλοκαίρι να θεωρεί το Ελληνικό χρηματιστήριο, ως την πλέον ασφαλή αγορά, λόγω της παραμονής της χώρας στο ευρώ.

Σημειωτέον, ότι οι εισηγμένες που θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση, πηγαίνουν με άλλον αέρα μετά τα ικανοποιητικά αποτελέσματα του 9μήνου, τη μεγάλη εμπορευσιμότητα και την αύξηση των συναλλαγών στο Χ.Α. και βεβαίως την άνοδο του γενικού δείκτη σε υψηλά 2,5 ετών, που σημαίνει ότι τα ξένα χαρτοφυλάκια προεξοφλούν την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη από το 2014 και τη λήψη αποφάσεων προκειμένου να καταστεί το χρέος βιώσιμο.

Η HSBC θεωρεί ότι οι τράπεζες έχουν αποτιμήσει πλήρως, προς το παρόν, το ελκυστικό story ανάκαμψης και το επενδυτικό ενδιαφέρον στρέφεται στον κλάδο της κατανάλωσης.

 

Ταμπλό

 Η παρουσία της MIG στο Λονδίνο έδωσε κέρδη στη μετοχή, που σημείωσε άνοδο, τη μεγαλύτερη στον 25άρη, κατά 1,8%, στα 0,456 ευρώ. Κέρδη και για τα ΣΩΛΚ, που επέστρεψαν στα 2 ευρώ, νέα υψηλά για τον ΟΤΕ, στα 9,70 ευρώ, στα 3,31 ευρώ ενισχύθηκε η Ελλάκτωρ, στο 1,98 ευρώ η Ιντραλότ και θετικό πρόσημο για τη ΔΕΗ, στα 11,20 ευρώ και υψηλό έτους στα 11,49 ευρώ.

Απώλειες 4,13% για την Motor Oil, άνω του 2,55 για την Jumbo, στο 1,55 ευρώ η Πειραιώς και στα 6,14 ευρώ ο Μυτιληναίος. Απώλειες και μικρά κέρδη για τους δικαιούχους κατά την πρώτη μέρα εξάσκησης των warrants από την Alpha. Η μετοχή έκλεισε στο 1,61 και το warrant στο 1,24 με κέρδη πάνω από 4%.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:31 - 04 Δεκ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.