ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Αναμετράται με νέα υψηλά

14:24 - 09 Ιαν 2014 | Χρηματιστήριο
Χ.Α.: Αναμετράται με νέα υψηλά
Υψηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, εν αναμονή των ανακοινώσεων νομισματικής πολιτικής από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Τράπεζα της Αγγλίας αργότερα μέσα στην ημέρα.

Με νέα υψηλά 2,5 ετών αναμετράται ο γενικός δείκτης του Χ.Α. και με τις συναλλαγές, λίγο πιο συγκρατημένες στην προτελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, λόγω της ανησυχίας για τυχόν διόρθωση. Διόρθωση, η οποία κράτησε τον δείκτη παροδικά στα επίπεδα των 1.265 μονάδων και πλέον, το κοντέρ δείχνει άνοδο ταχύτητας στο ταμπλό.Η έκθεση της JP Morgan για τον τραπεζικό κλάδο, η έξοδος της Ιρλανδίας στις αγορές, η προετοιμασία της Πορτογαλίας για τον ίδιο σκοπό και η επιδίωξη της Ελλάδας να μην υπογράψει νέο μνημόνιο, στηριζόμενη στις δικές της δυνάμεις, είναι το κυρίαρχο παιχνίδι στην αγορά κατά τις πρώτες συνεδριάσεις του Ιανουαρίου, κατά τις οποίες τα κέρδη για τον δείκτη ξεπερνούν το 10% και για ορισμένα χαρτιά του 25άρη το 20%.

 

Νέα υψηλά καταγράφει η μετοχή του ΟΠΑΠ, στα 10,75 ευρώ, ενώ έντονο είναι το ενδιαφέρον για τις τράπεζες, κάτι που διαφάνηκε από τη χθεσινή αντίδραση της Εθνικής. Η ΕΤΕ ενισχύεται στα 4,25 ευρώ και μέχρι στιγμής κινείται σε νέα υψηλά έτους, στο 1,68 ευρώ ενισχύεται η Πειραιώς και στα στα 0,70 ευρώ η μετοχή της Alpha. Από εκεί και πέρα κέρδη και πάλι για την Ιντραλότ, με κίνηση πάνω από τα 2,10 ευρώ, νέα υψηλά για τα Folli Follie, τον ΟΤΕ, την Ελλάκτωρ και τη ΓΕΚ/Τέρνα.  Το γεγονός ότι η μετοχή της Eurobank Properties θεωρείται υπερτιμημένη από κάποιες χρηματιστηριακές, σήμανε την έναρξη εντολών πώλησης στο χαρτί που υποχωρεί πάνω από 3%, στα 7,56 ευρώ. Διόρθωση βγαίνει και στην Jumbo, στα 12,98 ευρώ. 

Τελευταία τροποποίηση στις 15:38 - 09 Ιαν 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.