ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

X.A.: Tα blue chips έσωσαν την παρτίδα

18:25 - 15 Ιαν 2014 | Χρηματιστήριο
X.A.: Tα blue chips έσωσαν την παρτίδα
Με κέρδη έκλεισε η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, έπειτα από δύο μέρες διόρθωσης.

Στις 1.283,70 μονάδες έκλεισε ο γενικός δείκτης στη συνεδρίαση της Τετάρτης και με τις συναλλαγές πάνω από τα 127 εκατ. ευρώ, έπειτα από εντολές αγορών που βγήκαν από ισχυρά χαρτοφυλάκια κατά το πέρας των συναλλαγών. Σύμφωνα με χρηματιστές, η στήριξη εντοπίζεται στις 1.230 μονάδες κι αυτό που χρειάζεται προκειμένου να δικαιολογηθεί μία νέα αντίδραση είναι η αφομοίωση των παρόντων επιπέδων, μετά την κούρσα των πρώτων συνεδριάσεων της χρονιάς που οδήγησε τον γενικό δείκτη 11,5% πιο ψηλά σε σχέση με τις τελευταίες συνεδριάσεις του 2013.

 

Ένας ακόμα οίκος, η HSBC βγαίνει buy για την Ελληνική αγορά. Η HSBC επισημαίνει πως η ανάπτυξη φαίνεται να σταθεροποιείται, με τον PMI του Δεκεμβρίου να διαμορφώνεται στο 49,6. Το ΑΕΠ υποχώρησε το Q3 κατά 3%, έναντι πτώσης 3,7% το Q2 και 5,5% το Q1. Την ίδια ώρα το ΔΝΤ προβλέπει ανάπτυξη 0,6% το 2014, με σημαντική επιτάχυνση τα επόμενα χρόνια. Παράλληλα, σημειώνει πως τα δίδυμα ελλείμματα έχουν πραγματοποιήσει εντυπωσιακή αντιστροφή.

 

Συνολικά η εγχώρια μακροοικονομική θέση είναι ευνοϊκή για τις ελληνικές μετοχές, υπογραμμίζει η τράπεζα στην έκθεση της.  

 

Η ΗSBC εκτιμά πως με βάση τους πολλαπλασιαστές κέρδους οι ελληνικές μετοχές δεν είναι φθηνές. Η αποτίμηση των μετοχών είναι σχετικά υψηλή και με βάση τον πολλαπλασιαστή της λογιστικής αξίας, ο οποίος υπολογίζεται στο 1,6 για το 2014 έναντι 1,3 για τις υπόλοιπες αναπτυσσόμενες. Ωστόσο, αν η Ελλάδα συγκριθεί με τις αγορές της κεντρικής Ευρώπης, ο κλάδος των τραπεζών είναι φθηνότερος σε σχέση με την Πολωνία και την Τσεχία.

 

Ισχυρά κέρδη για τον Μυτιληναίο, στα 6,22 ευρώ,πάνω από 5,5% ενισχύθηκε η Jumbo, η οποία μπορεί να μη δίνει μέρισμα, αλλά θα δώσει δωρεάν μετοχές στους μετόχους της, στα 3,56 ευρώ ενισχύθηκε η Ελλάκτωρ και στα 8,95 ευρώ η Motor Oil, μετά από ευνοϊκή έκθεση της UBS. Κέρδη σχεδόν κατά 3% για Alpha και Πειραιώς και κατά 3,5%για την Εθνική. Η JP Morgan είναι overweight για τις Ελληνικές τράπεζες, οι οποίες όμως αναμένουν το νομοσχέδιο για την επιστροφή τους στον ιδιωτικό τομέα και το stress test. Παρά το αρχικό μάζεμα, στο κλείσιμο ΟΠΑΠ και ΔΕΗ έκαναν τη διαφορά  με άνοδο 3,30% και 2,80% αντίστοιχα.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:26 - 15 Ιαν 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.