ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βγήκαν short στα ψηλά ημέρας οι traders των Παραγώγων

16:02 - 01 Οκτ 2014 | Χρηματιστήριο
Βγήκαν short στα ψηλά ημέρας οι traders των Παραγώγων
Από την στιγμή που το Προθεσμιακό Συμβόλαιο του FTSE ASE 25 (25άρης) ξεπέρασε το σημείο των 353 μονάδων, η αγορά και για την ακρίβεια οι traders του Χρηματιστήριου Παραγώγων της Αθήνας φαίνεται πως άλλαξαν άποψη για τα περιθώρια ανόδου του ΧΑ.

 Χαρακτηριστικό είναι πως η κορδέλα του βασικού Future «πήρε» φωτιά από τις πωλήσεις με αποτέλεσμα να ανακοπεί η τάση και στην spot αγορά.
Αναλυτικότερα στο σημείο των 353,75 μονάδων άλλαξε χέρια πακέτο 100 συμβολαίων, φαινόμενο καθόλου συνηθισμένο για τα Ελληνικά δεδομένα και μικρότερα πακέτα μεταβιβάστηκαν γύρω από το συγκεκριμένο επίπεδο.
Όπως μετέδωσε από το πρωί το reporter.gr στο ταμπλό του ΧΠΑ εδώ και αρκετές ημέρες διαφαίνεται η τάση μεγάλων παικτών να ποντάρουν στην πτώση με τους πιο σοφιστικέ traders να προσπαθούν να «κλειδώσουν» θέσεις που θα αποβούν κερδοφόρες αν μέχρι το κλείσιμο των Παραγώγων του μήνα ο 25άρης δε βρεθεί πάνω από τις 360 μονάδες.
Προφανός το κατά πόσο θα επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη θα διαπιστωθεί μόνο στην πράξη, ωστόσο δεν μπορεί να παραγνωριστεί πως μερίδα την αγοράς εξακολουθεί να διατηρεί επιφυλάξεις με αποτέλεσμα να αξιοποιεί την κάθε ανοδική αντίδραση ως ευκαιρία για υποτιμητική κερδοσκοπία.
Α. Τάντουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.