ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σήμερα κρίνεται η “τύχη” του Χρηματιστηρίου Αθηνών

10:50 - 23 Ιουλ 2015 | Χρηματιστήριο
Σήμερα κρίνεται η “τύχη” του Χρηματιστηρίου Αθηνών
Η τύχη του χρηματιστηρίου Αθηνών αποφασίζεται σήμερα  καθώς δρομολογείται η μέρα επαναλειτουργίας του και οι όροι κάτω από τους οποίους θα συμβεί αυτό, στη σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί μεταξύ εκπροσώπων της Τράπεζας της Ελλάδος, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, του Χρηματιστηρίου Αθηνών και του ΣΜΕΧΑ.

Πολλά και ποικίλα φαίνεται να είναι τα σενάρια για το πώς ακριβώς θα γίνει η επανεκκίνηση  του χρηματιστηρίου, ωστόσο επικρατέστερο σενάριο φέρεται να είναι το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου την Δευτέρα.

Επιπρόσθετα πρόταση, προερχόμενη από τραπεζικές πηγές, αναφέρει πως σε πρώτη φάση θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τα πιστωτικά υπόλοιπα των επενδυτών, ενώ σε δεύτερη φάση ή ίσως και ταυτόχρονα με την έναρξη πραγματοποίησης συναλλαγών να δίνεται η δυνατότητα μεταφοράς κεφαλαίων από τραπεζικές καταθέσεις σε μερίδες επενδυτών μέσω e-banking.

Ένα δεύτερο σενάριο μιλά για την πλήρη απελευθέρωση των κινήσεων των ξένων επενδυτών και σε ό,τι αφορά τους Έλληνες θα τους παρέχεται η δυνατότητα πραγματοποίησης συναλλαγών. Συγκεκριμένα:

  • με τη χρήση new money.
  • με τη χρήση μέρους των πιστωτικών τους υπολοίπων στις εταιρείες όπου διατηρούν μερίδες.

Τέλος ένα τρίτο σενάριο κάνει λόγο για πλήρη απελευθέρωση των κινήσεων των ξένων επενδυτών και για τη δυνατότητα πραγματοποίησης αγορών από Έλληνες επενδυτές. Αυτό θα υλοποιείται:

  • με τη χρήση new money.
  • με τη δυνατότητα χρήσης συγκεκριμένου ποσού από τραπεζικές τους καταθέσεις. Το ποσό που ακούγεται είναι 5.000 ευρώ, ωστόσο δεν έχουν καταλήξει ακόμα εάν θα πρόκειται για ημερήσιο ή εβδομαδιαίο όριο.
Τελευταία τροποποίηση στις 10:58 - 23 Ιουλ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.