ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντεμπούτο για την Intercontinental International στο Χ.Α

10:13 - 02 Αυγ 2016 | Χρηματιστήριο
Ντεμπούτο για την Intercontinental International στο Χ.Α
Ντεμπούτο στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών πραγματοποιεί σήμερα η εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητα Intercontinental International, συμφερόντων της οικογένειας Χαλικιά.

Πρόκειται για την πρώτη εισαγωγή μετοχής στο Χρηματιστήριο μετά το 2014 και την ΕΛΤΕΧ Άνεμος.
 
Η διαπραγμάτευση του συνόλου των 10.500.000 κοινών ονομαστικών μετοχών θα πραγματοποιηθεί με τιμή έναρξης τα 5,52 ευρώ ανά μετοχή, ίση με την τιμή διάθεσης εκάστης των νέων μετοχών, όπως αυτή καθορίστηκε, στο πλαίσιο της ιδιωτικής τοποθέτησης, από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας της 06.06.2016. Σημειώνεται ότι, κατά την ημερομηνία πιστοποίησης της ΑΜΚ (12.07.2015), η εσωτερική αξία (NAV) ανά μετοχή ανέρχεται σε 5,98 ευρώ. Ο κωδικός διαπραγμάτευσης της μετοχής είναι ΙΝΤΕΡΚΟ με ελληνική γραμματοσειρά και INTERCO με λατινική γραμματοσειρά.
 
Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο, η ΑΕΕΑΠ ελέγχεται από την κυπριακή Αjolico Trading Limited (71,4% μετά την εισαγωγή), στην οποία μέτοχοι είναι ο Παναγιώτης-Αριστείδης Χαλικιάς, η Παναγιώτα Χαλικιά και η Ελένη Χαλικιά με 33,3% έκαστος. Το 2015, η εταιρεία εμφάνισε έσοδα 4,4 εκατ. ευρώ, λειτουργικά κέρδη 6,4 εκατ. ευρώ και κέρδη μετά φόρων 8,1 εκατ. ευρώ. Το σύνολο του κυκλοφορούντος ενεργητικού, που κατά κύριο λόγο αποτελείται από ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα, αλλά και από χρηματοοικονομικά στοιχεία προς άμεση πώληση, διαμορφώθηκε 25 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2015 και οι δανειακές υποχρεώσεις σε 30,6 εκατ. ευρώ.
 
Στο τέλος του 2015 διέθετε συνολικά 17 ακίνητα στο χαρτοφυλάκιό της, τα οποία χρησιμοποιούνται κυρίως ως τραπεζικά καταστήματα και γραφειακοί χώροι. Από αυτά, τα 14, είναι μισθωμένα στην Alpha Βank (ο βασικότερος μισθωτής της ΑΕΕΑΠ) ως τραπεζικά υποκαταστήματα, περίπου το 48% της μεικτής εκμισθώσιμης επιφάνειας των ακινήτων της εταιρείας. Επίσης διαθέτει διαθέτει κτίριο γραφείων και καταστημάτων στην περιοχή του Ολυμπιακού Χωριού (Αχαρνές Αττικής) που είναι μισθωμένο στο ΙΚΑ και σε εμπορικά καταστήματα ενώ ένα κατάστημα στον Πειραιά έχει μισθωθεί σε εμπορική εταιρεία. Προ εβδομάδων, η ΑΕΕΑΠ προχώρησε στην απόκτηση ακινήτου στο Ηράκλειο Κρήτης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.