ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΕΣΦΑ: Προς νέο διαγωνισμό προσανατολίζεται το ΤΑΙΠΕΔ

12:29 - 17 Μαρ 2017 | Χρηματιστήριο Αθηνών

Η αγορά ενισχύθηκε κατά 0,50% χθες, με χαμηλό τον όγκο συναλλαγών. Ο όμιλος Folli-Follie (+3,33%), η Ελλάκτωρ(+2,63%) και η Βιοχάλκο (+2,34%) ήταν οι μετοχές με την μεγαλύτερη απόδοση, ενώ η ΕΥΔΑΠ (-0,58%), η Τέρνα Ενεργειακή (-1,44%) και τα Jumbo (-1,84%) ήταν οι μετοχές με την μικρότερη απόδοση.

 

Ο κύκλος εργασιών μειώθηκε κατά €2,9 εκατομ στα €33,1 εκατομ. με την υψηλότερη συναλλακτική δραστηριότητα στηνAlpha Bank (€6,5 εκατομ), στην Εθνική Τράπεζα (€4,9 εκατομ) και στην Τράπεζα Πειραιώς (€4,4 εκατομ).

Άλλη μία ήσυχη συνεδρίαση αναμένεται σήμερα, με μειωμένο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Πολιτικά νέα

Το γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού διέψευσε χθες την δήλωση που κυκλοφόρησε από τα Μέσα Ενημέρωσης ότι η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει πρόωρες εκλογές.

Το ελληνικό ΥΠΟΙΚ δήλωσε ότι είναι εφικτή η επίτευξη τελικής συμφωνίας με τους πιστωτές για την 2η αξιολόγηση στις 7 Απριλίου.

Μιλώντας χθες στην Επιτροπή Οικονομικών του Κοινοβουλίου, ο κος Τσακαλώτος δήλωσε ότι μια ακόμα τηλεδιάσκεψη σε υπουργικό επίπεδο μπορεί να λάβει χώρα σήμερα με σκοπό να κλείσουν όσο το δυνατόν περισσότερα ζητήματα πριν από το Eurogroup της Δευτέρας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα Τύπου, ένας εκπρόσωπος της ΕΕ δήλωσε χθες ότι το επίμαχο ζήτημα των μεταρρυθμίσεων στα εργασιακά δεν μπορεί να αναβληθεί για την επόμενη αξιολόγηση του προγράμματος. Επιπλέον τόνισε ότι αντίθετα με τις προσδοκίες της κυβέρνησης , δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για τον Απρίλιο για να επιτευχθεί μια τελική συμφωνία αναφέροντας τις γιορτές του Πάσχα και την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον στις 21 έως 23 Απριλίου

Ενημέρωση περί ιδιωτικοποιήσεων –ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να ξεκινήσει μια νέα προφορά για ΔΕΣΦΑ στο πλαίσιο του Μαρτίου 2017.

Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε χθες ότι το ΔΣ της αποφάσισε την λήξη του προηγούμενου διαγωνισμού για  την πώληση της ΔΕΣΦΑ  και  την έναρξη εντός του Μαρτίου μιας διαδικασίας υποβολής προσφορών για την ανάδειξη των χρηματοοικονομικών συμβούλων που θα βοηθήσουν το ΤΑΙΠΕΔ στις ρυθμίσεις και την εφαρμογή νέας προσφοράς για μερίδιο 66%στην ΔΕΣΦΑ.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση θα πρέπει επίσης να ξεκινήσουν διαπραγματευσεις με τα Ελληνικά Πετρέλαια προκειμένου να υπογραφεί ένα μνημόνιο συμφωνίας (μεταξύ του Ελληνικού δημοσίου, ΤΑΙΠΕΔ και ΕΛΠΕ)για την από κοινού πώληση του 66% της συμμετοχής στη ΔΕΣΦΑ.

Το ποσοστό ανεργίας στο 23,6% το πρώτο τετράμηνο του 2016 από 24,4% πέρυσι και 22,6% στοπρώτο τρίμηνο του ΑΕΠ  σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

 

Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε ότι το ποσοστό ανεργίας το πρώτο τετράμηνο του 2016 διαμορφώθηκε στο 23,6% έναντι του 24,4% στο πρώτο τετράμηνο του 2015 και 22,6% έναντι στο πρώτο τρίμηνο του 2016.

 

Επιπλέον ο αριθμός των απασχολουμένων αυξήθηκε στο πρώτο τετράμηνο του 2016  κατά 0,2% σε ετήσια βάση και μειώθηκε κατά 2,4% σε τριμηνιαία βάση ενώ ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 4,3% σε ετήσια βάση και αυξήθηκε κατά 2,9% σε τριμηνιαία βάση.

Ενημέρωση για υδρογονάνθρακες.

Το Υπουργείο Ενέργειας και το JV της Γαλλικής Τotal με τα Ελληνικά Πετρέλαια και την Edison, θα υπογράψουν σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα τη σύμβαση για τη παραχώρηση  και για την εξερεύνηση για το Ιόνιο. Μετά από αυτό το Ελεγκτικό Συνέδριο θα επανεξετάσει το αρχείο και στη συνέχεια θα υποβληθεί στο Κοινοβούλιο για έγκριση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.