ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απώλειες στο Χρηματιστήριο-Βυθίζεται η μετοχή της Folli Follie Group

11:29 - 04 Μαϊ 2018 | Χρηματιστήριο
Απώλειες στο Χρηματιστήριο-Βυθίζεται η μετοχή της Folli Follie Group
Η τρίτη συνεδρίαση του Μαϊου ξεκίνησε πτωτικά καθώς ο γενικός δείκτης πιέζεται από τη μετοχή της Folli Follie που είναι στο limit down(-29,60%) εξαιτίας δημοσιεύματος για τα οικονομικά μεγέθη της επιχείρισης.

Τραπεζική αντίδραση καταγράφεται σήμερα στο Χρηματιστήριο μετά από 2 συνεχείς πτωτικές συνεδριάσεις με σημαντικές απώλειες. Να θυμίσουμε ότι αύριο μετά τις 11 το πρωί ανακοινώνει  η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τα αποτέλεσμα των ευρωπαϊκών τέστ αντοχής όπου αναμένεται να έχουν περάσει τα stress tests και οι 4 συστημικές τράπεζες.

Ο γενικός δείκτης υποχωρεί 0,635 και διαπραγματεύεται στις 835,60 μονάδες. Η μετοχή της τράπεζας Πειραιώς ενισχύεται 0,58% και βρίσκεται στα 3,47 ευρώ, η μετοχή της Eurobank κερδίζει 0,915 και ανέρχεται στα 0,999 ευρω. ο τίτλος της Alpha Bank σημειώνει κέρδη 1,17% και διαπραγματεύεται στα 2,0760 ευρώ και ο τίτλος της Εθνικής τράπεζας καταγράφει κέρδη 0,94% και βρίσκεται στα 0,3224 ευρώ.

Αρνητικός πρωταγωνιστής της συνεδρίασης είναι η μετοχή της Folli Folli Group που βυθίζεται στο limit down(-29,60% στα 10,800 ευρώ) με μεγάλο όγκο συναλλαγών στα όρια του γενικού ξεπουλήματος, Η πτώση της μετοχής οφείλεται σε ανάλυση της Quintessential Capital Management, μέλος του Forbes Finance Council, ου ισχυρίζεται ότι η  η Folli Follie μπορεί να είναι η επόμενη "ελληνική Parmalat". 

Σύμφωνα με την Quintessential Capital Management, αφού εξέτασε τα μεγέθη της εταιρείας, υπάρχουν ανησυχίες για την ικανότητα της εταιρείας να απεικονίσει τα ακριβή στοιχεία της εταιρείας.  Μάλιστα, εκφράζει τις ανησυχίες της για σοβαρή οικονομική δυσπραγία, ενώ η μετοχή είναι αντίστοιχα υπερβολικά υπερτιμημένη. Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης η διοίκηση είχε δεχτεί μεγάλες πιέσεις από τους αναλυτές αναφορικά με τις υψηλές απαιτήσεις, αλλά η διοίκηση είχε τονίσει πως δεν υπάρχει κάποιο θέμα. 
Επίσης επανέλαβε πως η Juicy Couture δεν πηγαίνει όπως ήθελε και σκέφτεται την αποχώρηση, ενώ και η Links of London εκτός Βρετανίας δεν πάει καλά αποδίδοντας την εξέλιξη στο Brexit.

Ανέστης Ντόκας

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.