ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε καταστολή η χρηματιστηριακή αγορά λόγω έλλειψης κεφαλαίων

11:19 - 17 Ιουλ 2018 | Χρηματιστήριο
Σε καταστολή η χρηματιστηριακή αγορά λόγω έλλειψης κεφαλαίων
Ακόμη πιό υποτονική παρουσιάζεται η δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδας. Το γεγονός ότι μία ώρα σχεδόν μετά το άνοιγμα ελάχιστες μετοχές έχουν πραγματοποιήσει συναλλαγές δείχνει και το μείζον θέμα της αγοράς που είναι η ανυπαρξία εμπορευσιμότητας για την πλειοψηφία των μετοχών.

Οι πωλητές έχουν ελαφρύ προβάδισμα στο ξεκίνημα της συνεδρίασης καθώς είχαν προηγηθεί τρεις ανοδικές συνεδριάσεις και προσπαθούν σήμερα να κατοχυρώσουν τα βραχυπρόθεσμα κέρδη. Το αποτέλεσμα είναι ο γενικός δείκτης να υποχωρεί 0,21% στις 764,14 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών παραμένει στα συνήθη υποτονικά επίπεδα και κινείται χαμηλότερα των 2,5 εκατ. ευρώ. 

Οι μετοχές που διακρίνονται στο ξεκίνημα της ημέρας είναι ο τίτλος του Μυτιληναίου με κέρδη 0,70% και κλείσιμο στα 8,6200 ευρώ, η μετοχή της ΔΕΗ ενισχύεται 0,47% ενώ αντίθετα με αρνητικό πρόσημο άρχισε η σημερινή συνεδρίαση για τον ΟΤΕ(-0,73%) και τη κοινή μετοχή του Τιτάνα(κ) που σημειώνει απώλειες 0,48%.

Στις τραπεζικές μετοχές ο τίτλος της τράπεζας Πειραιώς ενισχύεται 1,25%, ο τίτλος της Eurobank ενισχύεται 0,47% και η μετοχή της Εθνικής τράπεζας κερδίζει 0,38%.

 

Ανέστης Ντόκας 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.