ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το ράλι των ομολόγων οδηγεί το Χ.Α.

08:25 - 11 Απρ 2019 | Χρηματιστήριο
Το ράλι των ομολόγων οδηγεί το Χ.Α.
Το «άστρο» της αγοράς ομολόγων συνεχίζει να συντηρεί το «παιχνίδι» στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο δείχνει αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα, κλείνοντας χθες σε νέα υψηλά 8μήνου.

Κεντρικός καταλύτης που συντηρεί το momentum στο Χ.Α. είναι τα διαρκή ρεκόρ πολλών ετών στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, με το 10ετές να κατέρχεται χθες έως το χαμηλό του 3,42%, επίπεδα που είναι νέα χαμηλά περίπου 14 ετών!

Το ρίσκο χώρας μειώνεται, οι τράπεζες είναι σε ένα δρόμο για να αφήσουν τα χειρότερα πίσω, ενώ το επενδυτικό τοπίο βελτιώνεται και γίνεται πιο ελκυστικό, όπως μαρτυρούν οι πολλαπλές επιχειρηματικές εξελίξεις και εξαγορές σε πληθώρα κλάδων.

Οι αγοραστές διατηρούν τον απόλυτο έλεγχο του momentum στο ελληνικό χρηματιστήριο, κάτι που έγινε ολοφάνερο και χθες, όπου καταγράφηκε ενδοσυνεδριακή διόρθωση ελεγχόμενης μορφής, όμως στο φινάλε επιτεύχθηκε κλείσιμο σε νέα υψηλά οκτώ μηνών!

Παράλληλα, ελπιδοφόρο ήταν το γεγονός ότι ο τζίρος που το πρώτο τρίωρο κινήθηκε σε πολύ αργό τέμπο, εντούτοις στο φινάλε διαμορφώθηκε στα 60,82 εκατ. ευρώ, επίδοση που δεν μπορεί να θεωρηθεί αμελητέα, καθώς είναι υψηλότερη τόσο από το μέσο όρο του πρώτου τριμήνου, όσο και από τα 56 εκατ. ευρώ που ήταν ο μέσος τζίρος του 2018.

Παρ’ ότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μια πιο… κανονική και ουσιαστική διόρθωση, η μεγάλη εικόνα δείχνει ότι το ανοδικό momentum είναι κυρίαρχο, με την αγορά να συγκεντρώνει δυνάμεις πέριξ του κομβικού ορίου των 750 μονάδων, ώστε να κινηθεί προσεχώς προς τις 780 ή και 800 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.